OPTICUM 4000C

• Začetnik teme Začetnik teme javol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi da li cu ja moci pomocu opticuma 4000 da se prebacima na neki drugi satelit,do sada sam bio na thoru ali posto nemamo kljuceve postoji li mogucnost da se prebacim na neki drugi satelit i koji predlazete?

ljudi da li cu ja moci pomocu opticuma 4000 da se prebacima na neki drugi satelit,do sada sam bio na thoru ali posto nemamo kljuceve postoji li mogucnost da se prebacim na neki drugi satelit i koji predlazete?

Mojtije predlog Eutelsat W2 na 16 E. Tu imas naj vise domacih kanala, mada nisu nesto. U konkurencije je jos Amos i Atlantikbird 1.Ponavljam to je moj predlog!

verovatno prezvakana tema, ali mi treba pomoc... znaci digit risiver jeftiniji ili polovan da otvara digi sa prevodom(nema kasnjenja...) i da moze ubacivanje kljuceva preko daljinskog, da mogu sam da ga pechujem... moze i ponude na PP (raspolazem sa 3+- hiljadarke), a ja se trenutno razmisljam oko opticum 4000c najjeftiniji?

Moram da reaktiviram ovu temu a evo i zašto...

Odkad je nestao DIGi da se prati nelegalnim putem, moj Opticum 4000c samo mi skuplja prašinu.
Znam da postoji alternativa u Bullsat-u, ali imam problem - kako da ubacim softver u risiver ?
Sve sam "proguglala" i našla dosta nerazumljivih saveta tako da ste mi vi ostali jedini spas.
Ima li ko da mi školski napiše kako da ubacim sw - da li se to radi preko daljinca ili preko kablova ?
Ako je preko kablova, gde mogu da odnesem risiver da mi to neko uradi - naravno, platiću za uslugu.
Samo da napomenem, meni je risiver i dalje povezan na antenu koja je usmerena na THOR.

Moram da reaktiviram ovu temu a evo i zašto...

Odkad je nestao DIGi da se prati nelegalnim putem, moj Opticum 4000c samo mi skuplja prašinu.
Znam da postoji alternativa u Bullsat-u, ali imam problem - kako da ubacim softver u risiver ?
Sve sam "proguglala" i našla dosta nerazumljivih saveta tako da ste mi vi ostali jedini spas.
Ima li ko da mi školski napiše kako da ubacim sw - da li se to radi preko daljinca ili preko kablova ?
Ako je preko kablova, gde mogu da odnesem risiver da mi to neko uradi - naravno, platiću za uslugu.
Samo da napomenem, meni je risiver i dalje povezan na antenu koja je usmerena na THOR.

Rucno unosenje kljuceva
--------------------------------------------

1.Prebacite na bilo koji kanal (npr.ZDF)
2.Sa daljinskog upravljaca ukucajte 9339
3.Zatim idite na KEY EDIT (uredjivanje kljuceva)
4.Odaberite sistem kodiranja (npr. za DigiTV sistem kodiranje je NAGRAVISION)
5.Odaberite koji paket želite otkljucati (npr. Digi ident=002111)
6.Imate dva kljuca 00 i 01, odnosno odaberite kljuc koji zelite mijenjati
7.U prvi red (kolonu) unosite pola kljuca
8.U drugi red (odmah ispod) unosite drugu polovinu kljuca
9.Da biste promijenili kljuc morate pritisnuti CRVENU tipku na daljinskom upravljacu
10.Sada mozete unositi kljuc znak po znak

11.Tipke koje se koriste za unos kljuceva su :
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 i
<< - znak B
>> - znak A
CRVENA TIPKA - Znak C
ZUTA TIPKA - Znak D
ZELENA TIPKA - Znak E
PLAVA TIPKA - Znak F

12.Kada ste unijeli kljuc (ili dio kljuca) potvrdite sa tipkom OK na daljinskom upravljacu
13.Zatim pritisnite tipku EXIT sve dok ne dodjete do kanala.

ovo je za unos kljuceva rucno u tvoj resiver
hvala kogama boki i ozren

evo i kako se unosi sw odnosno softver u tvoj resiver
hvala kolegama Bokili i Ozrenu
pozz

Hvala na iscrpnom odgovoru, ali nedostaje samo jedna sitnica - nisi mi objasnio kojim kablom povezujem računar sa risiverom.

Vidim da risiver pozadi ima "izvod" kao na grafičkoj kartici na kompu - pretpostavljam da se tu povezuje sa kompa ali gde se povezuje na kompjuter i na koji izlaz ?

Opet ja...

Skinula sam sa nekog sat foruma sledeći sw - ALI3329C_globo_fta_amstar_emu_1.3.31.abs
ali koji program ubacuje taj sw ? - na onom uputstvu piše ovako...
28w1kw6.jpg

e sad koji je to program za ubacivanje sw-a "upgrade.exe" ? boot loader ?
ima li ko link gde da skinem taj program jer ni jedan tzv.bootloader nisam našla a da je link ispravan

PS - ako nije za javni sadržaj, pošaljite mi pm.

Back