Optički zum?

dada mrazz

Zainteresovan član
Poruka
222
Laička pitanja, u želji da nešto naučim.

Kakva optika je potrebna za fotke na 10,20,30 km?
Da li je moguće postaviti aparat na neki teleskop?
I sta konkretno znači uvećanje 100x ?

Laička pitanja, u želji da nešto naučim.

Kakva optika je potrebna za fotke na 10,20,30 km?
Da li je moguće postaviti aparat na neki teleskop?
I sta konkretno znači uvećanje 100x ?
нема од тога ништа. Мислим на комерцијални дигитални зоом.
Да, може да се ставе неки апарати на телескоп.

OK, stavim aparat na teleskop koji ima zum 60x (bar tako piše), sta to znači za panoramske slike?
opticki zum 60x znaci da objektiv ima mogucnost da uveca sliku 60x izmedju normalne i tele zizne daljine

to su oni mm koji ti stoje na objektivu.

a ako pricas da objektiv nema opticki zoom nego da ga kacis na teleskop..iskreno, ne znam sta se desava u toj situaciji.

ali u sustini nema nista od toga..jer na to sad vec uticu i atmosferske prilike i slicno.. i to pricam o 10km
ovo preko toga nema sanse i da uspes..jedino da kupis od NASA-e neki objektiv za satelite koji kostaju po par miliona dolara :D

Poslednja izmena:
opticki zum 60x znaci da objektiv ima mogucnost da uveca sliku 60x izmedju normalne i tele zizne daljine

to su oni mm koji ti stoje na objektivu.

a ako pricas da objektiv nema opticki zoom nego da ga kacis na teleskop..iskreno, ne znam sta se desava u toj situaciji.

ali u sustini nema nista od toga..jer na to sad vec uticu i atmosferske prilike i slicno.. i to pricam o 10km
ovo preko toga nema sanse i da uspes..jedino da kupis od NASA-e neki objektiv za satelite koji kostaju po par miliona dolara :D

Uf, malo sam kratak. Čekam da padne cena. :D
Hvala u svakom slučaju.
Pozz

Poslednja izmena od moderatora:

Back