Optički kabl veliki problem u 21 veku

mario80

Stara legenda
Poruka
76.297
Imam problem da uvedem optički kabl u zgradu. Nemam neko mišljenje o telekomu ali u 21 veku treba imati barem 2 opcije brzog interneta (imamo sbb) centar beograda je u pitanju.

Dakle zgrada ima nekoliko ulaza i problem je nastao kada se upravnik na prvom ulazu pobunio da od ulice kabl prođe kroz podrum ispod njegovog stana. Prvi ulaz je na ulici i nikako ne može da se zaobiđe.

Koliko sam shvatio iz neke nadrealne priče neće da mu zrači i svetli ispod nogu.

Imam problem da uvedem optički kabl u zgradu. Nemam neko mišljenje o telekomu ali u 21 veku treba imati barem 2 opcije brzog interneta (imamo sbb) centar beograda je u pitanju.

Dakle zgrada ima nekoliko ulaza i problem je nastao kada se upravnik na prvom ulazu pobunio da od ulice kabl prođe kroz podrum ispod njegovog stana. Prvi ulaz je na ulici i nikako ne može da se zaobiđe.

Koliko sam shvatio iz neke nadrealne priče neće da mu zrači i svetli ispod nogu.
Треба да се потпишу станари који су за увођење и ако је више од 50% тај управник може само да гунђа или да вам сече каблове.
to sa zracenjem je glupost ...sbb bi trebalo da uvede opticki internet..imali su i neke promocije, pa proveri kod njih
Желе да уведу Телеком!

Ne znam imam vipov 100 gb ne treba mi vise sve sam poskido sta mi trebalo,uvek mogu negde da se nakacim ako treba za skidanje
И комшиницу?!
Проблем код мобилног је пропусна моћ. Имаш ти 100гб али брзина варира у зависности од оптерећења.
У Русији дају одавно не лимитиран и мобилни интернет пошто није нешто популаран. Сви га имају али мало користе јер је кабловски, било оптика или бакар џабака и то са "паралелним" брзинама. Колико је download толики је и upload.
Мени је то важно пошто доста користим облак.

To sto je on upravnik moze da se ****, ja sam imao slican problem. Upravnik zgrade kada u uvodili rekao ne, ovi nisu uveli i ja tako orao da se njakam sa adsl 2godine duze, na kraju napravio u wordu-u tekst, razlog zasto se uvodi, sta se time dobija itd, izvukao spisak svih stanara, isao do vrata do vrata i dobio jedno 80% potpisa. Otisao u mts i predao, cekao mesec-dva, dosli i uveli.
Moras samo da imas barem 60% potpisa VLASNIKA stanova....

Svuda u evropi gde sam bio trio paket na optici košta 20 evra mesečno, kod nas bi moglo da se prođe bolje ako bi korisnici preskakali sa jednog operatera na drugog i lovili popuste.
А шта подразумева тај трио пакет?
Mi nismo dali da ide kroz nas podrum, ne zbog zracenja, nego ne dam da prolaze tuda :P
А у чему је проблем да прође кабал кроз подрум и негде у подруму да се постави дистрибуциони орман?

Шта знам, кад сам видео да је оптика проведена кроз улицу, добио позив од оператера да ли желим да пређем на оптику рекох хоћу договорио пакет и кроз неколико дана (дан/два) дошли радници и спојили ме директно са бандером (да у улици још увек имамо бандере). Тек након неких годину ипо су оптику увели у зграду али сам ја још увек спојен директно са бандером...
И право да кажем драго ми је што сам прешао на оптику...

Eu propisi ne dozvoljavaju ništa iznad zemlje, dakle sve se ukopava. Sbb će jednog dana samo nestati sa lica zemlje jer ne ulažu dinar u infrastrukturu.

Trio paket tv, internet, tel. Toliko je brz internet da sam mislio da ne radi. Kliknem i ništa se ne desi tj u deliću sekunde promeni prikaz na telefonu. Nema otvaranja i slično.

To posle 7-8 godina ovde još nisam doživeo.

Kod nas je jos dok je bio Kopernikus proveo opticke kablove,kroz ulice,a u stanovima koaksijalno kabl.Dakas sam zvao Supernovu i pitao kakva je mogucnost da se uvede optika u stanove,rekli su mi da jos nisu dobili obavestenje da je moguce to uvesti u stanove.Pitao sam zasto koji je razlog,oh vrti kao papagaj nije dobuio nikakvo obavestenje.

Kod nas je jos dok je bio Kopernikus proveo opticke kablove,kroz ulice,a u stanovima koaksijalno kabl.Dakas sam zvao Supernovu i pitao kakva je mogucnost da se uvede optika u stanove,rekli su mi da jos nisu dobili obavestenje da je moguce to uvesti u stanove.Pitao sam zasto koji je razlog,oh vrti kao papagaj nije dobuio nikakvo obavestenje.
I meni je cudno, busili nesto u hodniku, a ispade nije supernova nego mts, e da mts-u nismo dali da busi u podrum, a ovi iz supernove
nista nisu obavestili niti rekli?

Супернову?
Зар то није мтс (Телеком)?

I meni je cudno, busili nesto u hodniku, a ispade nije supernova nego mts, e da mts-u nismo dali da busi u podrum, a ovi iz supernove
nista nisu obavestili niti rekli?
Супернова =МТС (Телеком)

Back