Opticki kabel

• Začetnik teme Začetnik teme A-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jesi uzeo onaj debeli standardni ili onaj tanji sa bakarnim vodovima

Sad koje je debljine jbgh ne znam, kupljen je na pijaci a da ima bakarne vodove ima, to sam procitao negde da je bakar jako bitan, ali najbitnije je po meni da treba jako dobro zalemeiti(ne stedi na kalaju:D), u ostalom probaj prvo onaj koji imas pa ce ti se samo kazti;)

Sad koje je debljine jbgh ne znam, kupljen je na pijaci a da ima bakarne vodove ima, to sam procitao negde da je bakar jako bitan, ali najbitnije je po meni da treba jako dobro zalemeiti(ne stedi na kalaju:D), u ostalom probaj prvo onaj koji imas pa ce ti se samo kazti;)

kalaj djeluje povrsinom a ne kolicinom ;) inace n treba mi sad koak posto i nemam neki hvalitetan audio sistem

Upravo sam kupio FIBER OPTIC za 360din kabel i spojio Sony`ev CD player sa risiverom. Zvuk je fantstican, viso nego sto sam ocekivao, al za ovo je stvarno trebalo iskustvo kao sto neki ovde na forumu spominju i pominju :dash::rotf::rotf::hahaha::hahaha:

bravo decko...odajem ti priznanje,ako zelis mogu i da odstampam i da ti posaljem na kucnu adresu :-)))

kasnis citavih 10godina sa povezivanjem optickim kablom :-))))) nije ti potrebno iskustvo nikako,imaces ga za 10godina...potreban ti je mozak i da znas da ga iskoristis kako treba ...

dali si mozda pratio koji su novi nacini povezivanja uredjaja ,ili ces to 2020godine da pocnes da koristis i da dajes savete po forumima ??? :-))))

Pa najnoviji nacini povezivanja po meni bi trebali da budu wi-fi, komponente se vec mogu tako povezati samo nam ostaju jos zvucnici, tako da mozes da ih nosis iz prostorije u prostoriju bez da vuces kablove sa sobom. Sad ovo za zvucnike jos nije izmisljeno ali nadam se u skorije vreme, da se napokon oslobodimo tih silnih kablova, pozz.

ja cu i dalje da se drzim poslovice: klasika nikad ne izlazi iz mode ...tj kokle para za opticki kabel :lol:

Drzi se CAMARO, sva ova nova tehnologija je pre naduvana, do duse optika ili coaxsijal je za mene taman, comp mi ide preko "URADI SAM" coaxial`a i kad ubacim DVD na risiveru pokaze dolbydigital :), za sad jos uvek nemam 5.1 raspored pa ne mogu u fulu da ga iskoristim, a CD mi svira fantasticno preko optike...eto jedino da sacekamo jos 10 ili 20 god pa da cene najnovijih tehnologija lepo padnu pa i mi to sebi lepo da priustimo, a ne ko svaki nabedjeni shaban da jurimo sve najnovije samo da bi ispali pametni tu i tamo. Covek treba da zna sta zeli za razliku od pomenuti individua :hahaha: POZZ

Poslednja izmena:
Blutut zvucnici postoje vec 4-5 godina i vise, za zvuk u okruzenju.

Za Hi-Fi ne moze WiFi ni ikakvo bezicno stanje (bluetooth) sa zvucnicima jer se direktno kosi sa definicijom kvaliteta pojacivaca. Za izvor signala moze, nikako ne moze za zvucnike, barem ne za sada.

ohoho 2x20W, pa to je nesto...ja sam na nekim kinezima:lol: slusao pre nego sto cu kupit novo...

2 x 20 W nije uopste bezazleno, pogotovo ako se radi o A klasi.
Posle Musical Fidelity-ja A1 sam prestao da slinim o snagasima ( nadjacalima ). Sad zavrsavam jedno 2 X 6 W u A klasi, onako za radionicu...:D

poslacu ti semu a djelove ne mogu nigdje da nabavljam :( kad zivim u jbnu cg i nema ni jedna prodavnica a mogu da nabavljam samo 2 puta godisnje preko rodjaka kad on dolazi iz bga a tada obicno nemam para za sve sto bi htio ....nego pomalo rasturam televizije radija i ostalo ......pored ovakvih uslova cudi me da jos uvjek imam volju za elektronikom

Blutut zvucnici postoje vec 4-5 godina i vise, za zvuk u okruzenju.

Za Hi-Fi ne moze WiFi ni ikakvo bezicno stanje (bluetooth) sa zvucnicima jer se direktno kosi sa definicijom kvaliteta pojacivaca. Za izvor signala moze, nikako ne moze za zvucnike, barem ne za sada.

Zanimljivo, jel hoces da kazes da dolazi poseban adapter na zvucnike ili su adapteri ugradjeni pa moras bas te zvucnike da uzmes?...jel moze neki link, cisto da ih vidim a i cenu???

Zanimljivo, jel hoces da kazes da dolazi poseban adapter na zvucnike ili su adapteri ugradjeni pa moras bas te zvucnike da uzmes?...jel moze neki link, cisto da ih vidim a i cenu???

Nemam linkove, nije me ni interesovalo da bih tragao.
proguglaj "wireless speakers surround sound" pa ce morati nesto da izbaci.

Mada... nisam vise siguran da je BT vec neki drugi protokol ali taj je princip.

Inace, BT kit za bilo kakvu namenu odavno mozes da kupis, primenis ga na zvuk, gurnes pojacivac u z.kutije i eto, u kucnoj radinosti.

Nasao sam neke, ali sve to nije toliko ozbiljno, uglavnom 2.0 za racunare. Jos je daleka prava primena za ozbiljnije sisteme.

Pa bas to sam ti i rekao ranije. Sta vise, ne mislim da ce skoro doci jer proizvodjaci dobrih pojacivaca nisu proizvodjaci i dobrih zvucnika, i obratno jer bezicni zvucnici primoravaju na integraciju pojacivaca i zvucnika. Sta vise, takva integracija bi onesposobila kombinovanje razlicitih zvucnik/pojacivac kombinacija, nesto sta je veoma licno u proceni dobijanja zeljenog zvuka.

Zvuk u okruzenju je daleko od kvaliteta, barem za sada.

Back