Opterecenost izgledom

Kao rezultat se dobija:

Podmlađeno lice bez rezova
Postiže se prirodni izgled lica, kao da ste „sat“ vratili deceniju unazad
Prirodno je podstaknuto stvaranje kolagena čime koža postaje elastičnija
Zadržana je normalna mimika lica - nemam probleme za sada
Dugogodišnja trajnost… to se jos uvek nadam i tako mi deluje za sada :)
dobijes jos nesto ako letis avionom a on krene da propada

Nisam opterećena
Živim u skladu sa sobom i vodim normalno računa, ne koristim nikakve preparate i hemije, za lice mi pomaže moja celoživotna mantra bebi sapun i voda, ili samo voda, a dnevnu kremu stavim samo ponekad, i to voćnu i blagu. Koža mi je i dalje mladalačka, delom što imam dobru genetiku, a delom što se umivam i mažem kako se mažem, tj minimalno, i šminku retko koristim, naročito ne koristim nikad puder, i sve ono ispod i tako to. Šminkam jedino usta i ponekad oči, ali minimalno.
Takođe puno spavam.
Ali ja tako živim ceo život, bez mnogo muke oko izgleda, zato što mi sve to ne treba.
Uvek sam sebi lepa, a to mi je jedino merilo koje me zanima.
Volim lepo da se obučem, i to casual, i furam natural look i to je moj imidž
I eto udavih :lol:

Nisam mnogo, osim što bi se htela vratiti na svojih 54 kile s ovih 57 koliko imam. Ostalo, ne. Nikad nisam promenila rutinu od 15-e godine, da lice perem samo merima dečijim sapunom, i jedino niveu od krema stavljam. Tokom puberteta, nisam imala nikakvih problema s aknama. Jedino što se strogo držim toga, da ne ležem pre nego operem lice i namažem ga, makar i u tri ujutro, ali obavezno pre spavanja.
Vrlo se malo šminkam, i to uglavnom trunčica korektora i pudera, malo senke i maskare. Ni s 20 se godina nisam šminkala jače, nisam nešto rada šminkanju. Uglavnom zbog gnjavaže, ne bog nekih principa.
Trebala bih se fokusirati na odbacivanje nekih loših navika, koje mi ko mlađoj nisu pravile probleme, a sad su počele. To je sve.

Problem su mi bile zadebljale pete posto su mi visecasovne setnje glavni vid rekreacije, no stavljanje belog luka u carapu, pa da tako odstoji preko noci, je i to resilo. Mackanje kremama jedino kad bas mora, zbog proklizavanja, no to je vise tematika vezana za drugi podforum. :deda2:

Nisam opterećena
Živim u skladu sa sobom i vodim normalno računa, ne koristim nikakve preparate i hemije, za lice mi pomaže moja celoživotna mantra bebi sapun i voda, ili samo voda, a dnevnu kremu stavim samo ponekad, i to voćnu i blagu. Koža mi je i dalje mladalačka, delom što imam dobru genetiku, a delom što se umivam i mažem kako se mažem, tj minimalno, i šminku retko koristim, naročito ne koristim nikad puder, i sve ono ispod i tako to. Šminkam jedino usta i ponekad oči, ali minimalno.
Takođe puno spavam.
Ali ja tako živim ceo život, bez mnogo muke oko izgleda, zato što mi sve to ne treba.
Uvek sam sebi lepa, a to mi je jedino merilo koje me zanima.
Volim lepo da se obučem, i to casual, i furam natural look i to je moj imidž
I eto udavih :lol:

Stvarno? Možeš tako bez da namažes kremu?
To je super, kod mene mora krema, verovatno imam suvu kožu lica. Mažem lice ujutru i uveče i to se ne umivam sapunom.
Kod mene je nega bazična, verna sam istim proizvodima i firmama dugo, dugo. Tesko menjam pravac kada krenem nekim putem.
Verovatno bi vec trebalo da uzmem nešto anti age, moje ispisnice su uzele odavno ali nikako da se nateram.
Takodje pudere ne koristim, imam ih u kući ali ne stavljam. Ja volim karmine. Čini mi se da jedino karmine i volim...odustala sam i od lakova za nokte, najpre sam mazala sve moguće boje, nakon toga sam imala fazu providnog i crvenog a sada ne mažem na rukama nikakav, pristiće na nogama mackam u crveno, imam neki trip da lak na rukama nije obavezan ali na nogama jeste...
Ostalo se još uvek drzi nekako, kosa gura svoju prirodnu boju, volumen stoji kakav je bio, gravitacija još uvek nije povukla sve naniže...mozda mogu jos par godina da se provucem...doduše, borice oko očiju vidim, tu sam se isfaltala i gde imam rupicu u obrazu već vidim crtu i kada se ne smejem, kao boricu...sada je tu više linija a manje jamica...

Stvarno? Možeš tako bez da namažes kremu?
To je super, kod mene mora krema, verovatno imam suvu kožu lica. Mažem lice ujutru i uveče i to se ne umivam sapunom.
Kod mene je nega bazična, verna sam istim proizvodima i firmama dugo, dugo. Tesko menjam pravac kada krenem nekim putem.
Verovatno bi vec trebalo da uzmem nešto anti age, moje ispisnice su uzele odavno ali nikako da se nateram.
Takodje pudere ne koristim, imam ih u kući ali ne stavljam. Ja volim karmine. Čini mi se da jedino karmine i volim...odustala sam i od lakova za nokte, najpre sam mazala sve moguće boje, nakon toga sam imala fazu providnog i crvenog a sada ne mažem na rukama nikakav, pristiće na nogama mackam u crveno, imam neki trip da lak na rukama nije obavezan ali na nogama jeste...
Ostalo se još uvek drzi nekako, kosa gura svoju prirodnu boju, volumen stoji kakav je bio, gravitacija još uvek nije povukla sve naniže...mozda mogu jos par godina da se provucem...doduše, borice oko očiju vidim, tu sam se isfaltala i gde imam rupicu u obrazu već vidim crtu i kada se ne smejem, kao boricu...sada je tu više linija a manje jamica...

Mogu i za sada se i ja provlačim bez mazalica još. Pitanje je do kad. Nisu mi se još pojavile bore, imam sjajnu genetiku, hvala majci na tome, ali i kad bude došlo, sve je to u rok službe.
Dolazi onaj drugi deo života koji je u opadanju... I toga sam svesna. Imam sreću što sam sama sa sobom načisto da sam mnoge bitne stvari u životu obezbedila, a većinu svojih želja ostvarila, tako da se bližim starosti mirna sasvim. Gledam to kao period u kome ću moći da se bavim hobijem i radim nešto što volim, posvetim se više relaksaciji i odmoru, usporim malo tempo, sa više opuštenosti idem kroz život.
Neka sve ide svojim tokom i bez žurbe više, red je da i ja malo usporim tempo.
A starenje donosi i uživanje i miru i stabilnosti, verujem da starost ne mora nužno biti ružna ako imaš ispunjen život ljubavlju i dobrotom, a to će uvek sijati kao zvezda iz mog oka, ma u kojim godinama. Dolaze godine, ali duh ostaje isti.

Nisam pobornik plastične hirurgije!Teško bih se ja odlučila za "nož" ili "iglu".Čak ne koristim mnogo ni komercijalnu kozmetiku, vrlo retko. Samo medicinske kreme, redovno kod frizera i na čupanje obrva. Ako mi se pojavi neki problem, obratim se dermatologu.Vodim računa o liniji,fizički sam aktivna i trudim se da se što zdravije hranim.U principu... msm da bi ljudi u nekim srednjim godinama trebali više voditi računa o svom zdravlju, manje o svom izgledu!.Loše navike po mogućstvu izbaciti,jer sve ide pre ili kasnije "na naplatu"!Čini mi se da je trend ipak obrnuto...i da s godinama mnogim ljudima postoje bitnije kako izgledaju, nego da li su i koliko zdravi. Prioritete određujemo sami!

Zene ako uvecaju grudi,usne i zategnu guzu misle da carice.Nije tako, danas za ''male pare'' https://www.nanoklinika.rs/estetska-hirurgija-cenovnik/ moze mnogo toga da se uradi sa svojim telom ali sa dusom i inteligencijom malo teze.Moj savet devojkama i zenama je budite prirodne, radite na unutrasnjoj lepoti bicete mnogo pozeljnije i privlacnije.

Nesto nisam zapazila da je ikom bitna "unutrašnja ljepota". 🙂
Što se tiče teme,mislim da ti kojekakvi zahvati ne pomažu suštinski.
Dokaz su nam ove estradne zvijezde koje nema sta nisu radile i isprobavale sa svojim licem i tijelom,pa niko nit je mladji,nit je ljepsi.Naprotiv,mnogi su se unakazili.Bili bi ljepsi da su prirodno ostarili.
Treba se njegovati,naravno,a ne zapustiti,koliko se moze...ali mladost se ne moze vratiti,a vjerovatno i ne treba.
Imam gomilu sminke,ali se bas rijetko sminkam.
Maskara mi smeta,puder stavljam u rijetkim momentima,jedino malo rumenila i ruz.
Sad,od kako su ove maske pocele,ni to.
Mislim da koza najvise ostari kod pušača i kod onih koji svakodnevno stavljaju tone pudera,a da je osnovni preduslov mladolikog izgleda genetika.
Ja imam tetku koja ima sedamdeset godina sada,a nema bora ni na licu,ni na vratu.Uopste nikako.A nije nista radila s licem.Ali opet ne izgleda kao da ima dvadeset ili cetrdeset.🙂
Znaci,sta god radili,vrijeme se ne moze vratiti unazad.Moze se samo izgledati najljepse "za svoje godine".🙂

Ja razumem estradne zvezde, manekenke, glumce...itd.,zašto se veliki broj njih podvrgava estetskim zahvatima. Msm, ti ljudi zive od toga!U neku ruku oni zarađuju od svog izgleda, fizičke pojave...samim tim što su medijske ličnosti!Ja ne živim od toga ,'bogu' fala i ne pada mi na pamet da idem pod nož. Važnije mi je zdravlje, nego kako izgledam!

Kako i ne biti opterecen kad se sve vrti oko izgleda, pogotovo na instagramu. Normalno je da svako zeli lepo da izgleda onoliko koliko moze, pa i da popravi ako nesto ne valja.
Šta znam...imam nalog, ali tamo i ne boravim! Jednostavno me ne zanima, ponajmanje ko kako izgleda!
Shvatam da se otišlo predaleko u tom favorizovanju fizičkih atributa. To je već tamo(na društvenim mrežama) postalo...materjal za psihoterapiju!

Nesto nisam zapazila da je ikom bitna "unutrašnja ljepota". 🙂
Što se tiče teme,mislim da ti kojekakvi zahvati ne pomažu suštinski.
Dokaz su nam ove estradne zvijezde koje nema sta nisu radile i isprobavale sa svojim licem i tijelom,pa niko nit je mladji,nit je ljepsi.Naprotiv,mnogi su se unakazili.Bili bi ljepsi da su prirodno ostarili.
Treba se njegovati,naravno,a ne zapustiti,koliko se moze...ali mladost se ne moze vratiti,a vjerovatno i ne treba.
Imam gomilu sminke,ali se bas rijetko sminkam.
Maskara mi smeta,puder stavljam u rijetkim momentima,jedino malo rumenila i ruz.
Sad,od kako su ove maske pocele,ni to.
Mislim da koza najvise ostari kod pušača i kod onih koji svakodnevno stavljaju tone pudera,a da je osnovni preduslov mladolikog izgleda genetika.
Ja imam tetku koja ima sedamdeset godina sada,a nema bora ni na licu,ni na vratu.Uopste nikako.A nije nista radila s licem.Ali opet ne izgleda kao da ima dvadeset ili cetrdeset.🙂
Znaci,sta god radili,vrijeme se ne moze vratiti unazad.Moze se samo izgledati najljepse "za svoje godine".🙂
Kako nisi zapazila da je sada kao i ranije najbitnija unutrasnja lepota.istina je da cemo svi prvo da se okrenemo ka necemu lepom,ali retki ce ostati sa lepim,al glupim,praznim i nezanimljivim ljudima.ostace oni koji su i sami takvi.suplji

Ja razumem estradne zvezde, manekenke, glumce...itd.,zašto se veliki broj njih podvrgava estetskim zahvatima. Msm, ti ljudi zive od toga!U neku ruku oni zarađuju od svog izgleda, fizičke pojave...samim tim što su medijske ličnosti!Ja ne živim od toga ,'bogu' fala i ne pada mi na pamet da idem pod nož. Važnije mi je zdravlje, nego kako izgledam!
Moja komsinica naduvala usne silikonom usne joj dosle ko u krmace njuska mos brnjicu da joj udaris.

Sad u socijalnom na salteru,devojka ima dredove vezane u elegantnu pundju,vestacke trepavice od santimetar,ugradjena usta,odstoje od lica kao tenda,a mindjuse...duzine 7 cm,sirine 2cm tri slova jedno ispod drugog
Ali nekako celokupna pojava kao da je muskarac,ili zena na steroidima
Па тако и изгледају када пређу меру, као транвестити. Још нисам видела жену која је радила и усне и јагодице и зубе... да јој глава није велика, округла, као подгојена и фаца без женствености, као мушкарац прерушен у жену. Не знам како то не виде. А све су такве, до једне.
Још ако су мршаве, а глава тако велика, дођу као лилихип.
Ако нису, онда као на стероидима што кажеш.

Od kako je postalo dostupno prosecnom coveku, ljudska vrsta je postala tiha jeza, mislim bar na ovu nasu, srpsku vrstu. Odem i na selo, seljanka svaka druga ima usta i sise.
Iako nikada ne bih dirala nista na telu ( ni tetovazu stavila ), opterecena sam fizickim izgledom, u smislu da budem zategnuta i mladolika kako starim, ali je to izvodljivo postici treningom i pristojnom ishranom.

Back