opste pitanje o putovanju i slatkisima

Mickey Mouse020

Početnik
Poruka
49
Ne znam tacno gde da postavim pitanje, al posto se tice putovanja generalno, postavicu ovde, pa ako neko smatra da treba da se premesti, nije problem.

E ovako, prvo da napomenem da nikada nisam leteo avionom niti isao u neku stranu zemlju, niti sam slao posiljke u inostranstvo. Znam da se cesto desava da kad neko dodje iz inostranstva ponese slatkise svom rodjaku, prijatelju, itd.....(tako sam i ja kao klinac jeo gumene bombone kod prijatelja koje mu je donela baka iz Nemacke npr.), a uskoro i ja planiram da prvi put odem kod rodbine u Svedsku. Planirao sam da im kupim neke bombone i ponesem usput. Verovatno cu im kupiti bas neke gumene bombone, posto znam da to obozavaju...

E sad evo sta me konkretno intresuje - Iako nisam jos odlucio kako cu ici (najverovatnije cu avionom al nije jos sigurno), intresuje me da li se prilikom putovanja kupuju slatkisi koji su, da kazem, "fabricki zapakovani" (znaci u slucaju, konkretno, gumenih bombona, mislim na klasicne kesice od 200,300, 500 g itd...koje se svuda mogu kupiti) ili se kupi npr. u supermarketu npr. odredjena kolicina gumenih bombona na merenje (na kilograme) pa se onda to nosi? Ovo drugo je dosta neprakticnije, zbog toga sto se nosi jos sijaset stvari, ali ovako generalno me intresuje kad ljudi putuju sa slatkisima, dal ih uzimaju na merenje ili fabricki zapakovane? Znaci, to su slatkisi koji bi se nosili kao poklon i eventualno da se tamo ponude potencijalnim gostima.

Mozda deluje malo bezvezno pitanje, ali eto cisto me zanima.

Zahvaljujem unapred na odgovoru,

Back