Opsta lakrdija

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.354
Sve vise tehnicara kolega mi se zali da se zbog investicija i senzacionalizma i prikupljanja novca izmislja i laze i medju naucnim radnicima, namerno kazem naucnim radnicima a ne naucnicima jer to nije isto , a kapital voli naucne radnike, jajare koji grade karijeru , a izuzetno mrzi naucnike, koji imaju svoje dushevne i duhovne ljubavi i zele da otkrivaju i uzivaju ali sa odgovornoscu i sa licnim pecatom..

Znaci da ne pominjem izmisljenih 100 pronalazaka, od onih u stomatoloskoj praksi , medicinskoj praksi , npr univerzalni krvni analizator, sto je vec poznato da je laz bila, pa do motora za camce koji su kao promovisani na olimpijadi u Parizu a lazni su , nisu radili samo su se vozili na camcu zajedno sa ucesnicima, dok je rad radio obican vortex motor, tj motor sa propelerom...

Silna obecanja i lazna obecanja raznih pr , ali i firmi koja proizvode i bezcasno i bez mere lazu o svom proizvodu je danas svakodnevica i prihvatljivo svima...
Meni nije.
Jer svako microsoft obecanje, a ja to zovem microsoft obecanja,, jer je microsoft poznat da najavi nesto a onda treba 10 godina sto je 100 godina van software industrije da se to i ostvari , ali je zato osujetio prodaju durgih konkurentskih firmi bar 2 godine , od objave, i posle jos 3 godine posle toga opet uz novije i novije objave i obecanja...

Tako i kod tehnike, objava uspesnog principa koji nije uspesan, dovodi do povlacenja investicija i uopste truda drugih na necemu sto je mnogo skromnije ali tacnije i realnije za ostvarivanje, a nekad i nije skromnije nego efikasnije..

Ja licno sam to osetio kad dodje klinac srednjoskolac i prodaje firmama po srbiji mreznu aplikaciju i programe i mrezni sistem, a ustvari je samo umrezio dva racunara , nema cak ni mrezni sistem...i to mu kosta koliko dve mrezne kartice i posto su nasi biznismeni i firme obrazovani ko tetrebi umesto da dobiju stvarno mrezne aplikacije i mrezni sistem, po jeftinim cenama, promotivno , uzimali su dranje po skoro istoj ceni , tj 80% do 90% cene pravog mreznog sistema , ali za nesto sto je umrezen par racunara....koji bi mogao da kosta samo hardware 10% od cene...i posto nije preva mreza, nisu ni aplikacije prave mrezne nego se samo vidi isti memorijski prostor....storage prostor, da budem precizniji , ali eto i tu je primena reci da zamuti vodu , ako kazes memorijski , navukao si musterije..a ne lazes kao...

Elem kad se to desi u 100 firmi , malih i srednjih , to je vec pravilo a ne pojava, tj nije izuzetak vec je teorija zavere...i naravno da ce se opametiti svaka firma kad vidi da cim pridju istom zapisu dve radnice u knjigovodstvu , da se sistem blokira ili dobija netacne zapise....ali za to treba 2 godine, i ponovno ulaganje, a sad ce da budu oprezni pa ce da opet dodju kod istog srednjoskolca koji ce sad da se zove drugacije i nece licno da se pojavi nego ce da posalje inzenjere koje je zaposlio sa parama od laznog pocetka....i prodace im sistem koji sad jeste mrezni i aplikacija koja jeste mrezna ali nije 100% od cene nego 330 do 500% od cene. znaci dranje nevidjeno ponovo , samo sto ovaj put nije prevara...

I tako ide razvoj trzista kad su ljudi u pitanju...alavost uvek , a placa se dva puta........i oba puta u zelji da se ustedi , a treci put , a ima i toga jako cesto , kad se ukapira da je dobro napumpavati troskove, pa se opet obrate tom istom srednjoskolcu , ovaj put svesno zeleci da im isporuci neku novost ali da papreno naplati , i da povrat da u kesu....

Највежаје лакрдија што на некој набуџеној машини хардверски

нужан ти је гротскно гломазан оперативни систем

само

а софтвер којим обрађујеш и складиштиш податке

мора бити штићен ....

Колико се види све иде ка томе да се малтене на временском нивоу изнајми право приступа ...нешто као SWHW такси

Back