opsanot koja vreba

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
da vas neshto pitam

zamislite sledetju prichu

dva brachna para (kumovi) izgube se iz vida, deshava se, jedna osoba je chachkala i preko prijatelja saznaje da su ovi drugi preshli u neku sektu. to je tako bilo kao zavrshena pricha, medjutim ti shto su preshli u sektu posle dugo godina opet zhele kontakt, javljaju se pozvali su u goste otishli ste i pozvali takodje u goste i tu je sad opet krenulo kao neko druzhenje iako ste non stop oprezni jer ovi vam serviraju prichu "nove vjere, bolje vjere" vi se tome otimate i jasno stavljate do znanja da vas to nezanima i da nemate namjeru da odbacite chasni krst zarad neke nove verzije krsta, vash partner nema tu snagu i sve vishe i pazhljivije chita nove biblije i jednog dana vam saopshti da zheli da promeni vjeru.

da li takav brak mozhe da opstane ili je tu razvod vetj naprogramiran?

napomena vasha supruga nema vishe namjeru da mesi slavski kolach, niti bozhitjnu chesnicu niti da farba jaja ona se tome ismijava i od crkve bezhi kao djavo od krsta.

da vas neshto pitam

dva brachna para (kumovi) izgube se iz vida, deshava se, jedna osoba je chachkala i preko prijatelja saznaje da su ovi drugi preshli u neku sektu. to je tako bilo kao zavrshena pricha, medjutim ti shto su preshli u sektu posle dugo godina opet zhele kontakt, javljaju se pozvali su u goste otishli ste i pozvali takodje u goste i tu je sad opet krenulo kao neko druzhenje iako ste non stop oprezni jer ovi vam serviraju prichu "nove vjere, bolje vjere" vi se tome otimate i jasno stavljate do znanja da vas to nezanima i da nemate namjeru da odbacite chasni krst zarad neke nove verzije krsta, vash partner nema tu snagu i sve vishe i pazhljivije chita nove biblije i jednog dana vam saopshti da zheli da promeni vjeru.

napomena vasha supruga nema vishe namjeru da mesi slavski kolach, niti bozhitjnu chesnicu niti da farba jaja ona se tome ismijava i od crkve bezhi kao djavo od krsta.

A je li bitno da su kum i kuma uticali na odluku o promeni vere? :)

Ne bih mogla da zivim ni sa jako religioznim pravoslavcem a ne sa sektasom, muslimanom i sl. a isto tako ni sa "iskljucivim" ateistom koji ismeva tudje i drugacije.
Verovatno bih se razvela. Ne zbog sramote neke ili vere pradedovske, vec zato sto bi mi isao na zivce.

da vas neshto pitam

А какве то везе има са тобом? Не брини туђу бригу.

Ne znam, nesto se ne slazem sa onim religioznim. Moze onda da postuje veru i da joj vera pomaze, ali da krene da veruje u neke ideje da ce je gospodar Zinu odvesti svemirskim brodom negde mi je previse.
Dokle god ne utice previse na nju, njeno ponasanje, nacin razmisljanja, nemam problema.

Moze da udje u koju hoce vjeru ali necu da mi o toj vjeri pizdi po kuci .
I necu nikakvu promjenu ponasanja sto se tice pranja i kuvanja .
Moze i da dovede u goste te novovjerce ali ako budu predamnom
raspredali o toj novoj vjeri sve skupa cu ih pobacati kroz prozor !
Znaci da sam tolerantan i evropskijeg shvatanja .

Moze da udje u koju hoce vjeru ali necu da mi o toj vjeri pizdi po kuci .
I necu nikakvu promjenu ponasanja sto se tice pranja i kuvanja .
Moze i da dovede u goste te novovjerce ali ako budu predamnom
raspredali o toj novoj vjeri sve skupa cu ih pobacati kroz prozor !
Znaci da sam tolerantan i evropskijeg shvatanja .
naravno i to...:ok:...

Kill_the_vampire__by_leif_j.png

Ume da bude nezgodno kad jedno od partnera upadne u takvu sektu,a da li ce ostati zajedno sve zavisi koliko je duboko u toj sekti,koliko ima godina,i da li postoji neko ko je dovoljno mudar da je odvrati od tog puta,mozda da razgovara sa nekim ko bi joj ukazao na gresku koju pravi,sa nekim ko dobro poznaje bibliju,bolje od onih koji su joj dali da cita te silne knjizice.
A ako nista od toga ne ide,tesko da dvoje cije se misljenje toliko razlikuje mogu da ostanu zajedno.
Pokusaj da je izvuces iz svega toga,te sekte umeju tako lepo da pricaju i obecavaju kule i gradove,sve lepo upakovano sa puno ljubavi,paznje,podrske,sa verom u Boga...a uglavno se iza svega toga krije neka korist,a cak i da se to spomene doticni ce to negirati,ali ce uvek biti te vidi ovu knjigu,te mogli bi dati prilog za ovo,te za ono,a zaslepljena osoba,ma naravno sve za zajednicu...

Шта знам, мислим да би ми веома сметало. Можда бих са атеистом боље прошао у браку него са неком секташицом која ће стално да ми кљуца о неким истинама. Наравно исто тако да ми атеисткиња не кљуца како сам богомољка, примитивац, да ме вређа и слично.

За развод нисам, мени је то некако светогрђе. За мене је то заувек, што Бог састави човек да не растави па макар се крвили цео живот. Зато треба бити опрезан по избору партнера. Отом потом, не размишљам да се женим још z:mrgreen:

Шта знам, мислим да би ми веома сметало. Можда бих са атеистом боље прошао у браку него са неком секташицом која ће стално да ми кљуца о неким истинама. Наравно исто тако да ми атеисткиња не кљуца како сам богомољка, примитивац, да ме вређа и слично.

За развод нисам, мени је то некако светогрђе. За мене је то заувек, што Бог састави човек да не растави па макар се крвили цео живот. Зато треба бити опрезан по избору партнера. Отом потом, не размишљам да се женим још z:mrgreen:
:/...

A ako ih nije sastavio Bog vec interes ili slucajna trudnoca ili strah od samoce?

da vas neshto pitam

Nisam neki zakleti vjernik ali sam 100% za razvod u ovom slucaju, da sam htjela da se udam za sektasa trazila bi ga i udala se za takvog, pored drugih osobina za mene je neizostavno da moj suprug bude pravoslavac, ako to vise nije, zelim mu svu srecu ali ja vise nebi mogla biti njegova supruga a i djecu bi mu pre dala da vidja da ima 10 ljubavnica nego da je clan sekte.

Back