Oprosti nam, Nedo!

Jedva da je prošlo par meseci kako smo sa strepnjom pratili oporavak hospitalizovane Nede Arnerić, užasnuti istinom da je to bio pokušaj samoubistva... Juče je bila komemoracija našoj dragoj Nedi... Mediji ćute... mi predpostavljamo...

Na Googlu, Wikipediji, Youtubeu postoji mnoštvo snimanih i pisanih intervjua sa Nedom, inserti iz filmova kao i celi filmovi u kojima je Neda igrala. Juće je RTS imao na programu intervju sa Nedom...

"Zameram svojim roditeljima što su dopustili da sa 13 godina počnem da se bavim glumom... To sam nastavila i godinama posle toga, izgubila sam detinjstvo, nisam imala devojaštvo, nisam sazrela kao ličnost"... govori i gestikulira rukama prikazujući u vazduhu liniju, pa za njom ogromnu rupetinu koja se opet nastavlja linijom...

Sedi Neda u fotelji, govori glasom u kome se čuje plač...
"Sva sam se skoncentrisala na ovaj intervju da ga iznesem kako treba"...
Crvena kosa, šiške, podbule oči, ostarela pre vremena, nevini osmeh koji više liči na grimasu...

Na ekranu se vidi insert iz filma Puriše Đorđevića u kom Neda govori tankim dečijim glasićem... Preslatka devojčica koja upitno gleda svojim plavim okicama...

"Ja nisam shvatala za kakve rediteljske veličine sam radila... Užasno sam se plašila... nisam ni shvatala šta je snimanje filma"
"Govorili su mi da sam mega zvezda... na ulici su me prepoznavali... to mi je prijalo, jer sam videla da me ljudi vole..."

"Kada sam bila u Kairu kod svojih prijatelja, na ulicu sam izašla obukavši se kao i njihove žene... imala sam samo prorez za očima... ipak sam stavila i naočere za sunce... prvi put sam se osetila slobodnom... išla sam ulicom, posmatrala svet, dok mene niko nije video... neopisivo mi je prijalo da me niko ne vidi"...

"O meni vode raćuna moji psihijatri koji se bave mnome... Govore mi da treba da mislim na to koliko sam puno postigla u životu... Poslednjih godina nema uloge za mene"...

"Udala sam se za glumca Radeta Markovića , iako se moja mama bunila. Ipak, nije mogla da me spreči, jer sam bila već punoletna. Jeste da je bio stariji od mene 32 godine, ali mi je prijao naš trogodišnji brak... Puno sam naučila od njega"...
Bila sam udata i za reditelja Srđana Karaklajića. To je bio divan brak i mada smo se razveli u dobrim smo odnosima i danas"... Ipak je sreću pronašla uz lekara Milorada Mešterovića, za koga kaže:

"To što sam danas ovde sa vama je zasluga mog muža. On je moj vođa... on je uvek ispred mene jedan korak...on pazi na mene, drži me za ruku i tako me vodi"...

"Da sam u životu bila majka, nikada ne bih dozvolila svojoj ćerci od 13 godina da snimi film, da se bavi glumom... Pustila bih je da ima detinjstvo, devojaštvo, prve ljubavi, da ima svoje društvo, da ide u školu, na fakultet... Insistirala bih na tome da ima svoj razvoj i prirodno sazrevanje, da živi život svoje generacije i da stasa sa njom"...

Zbogom, draga Nedo! Počivaj u miru, mila, lepoto Balkana, Beograda, lepoto naše mladosti... Valjda je zagarantovano da takvima kao što si ti Bog dariva rajsko naselje...
I - oprosti nam što smo ti oduzeli detinjstvo, oprosti nam što uz nas ovakve nisi uspela da budeš onaj anđeo kakav je trebalo da budeš, oprosti što si postala iskorišćena, zavedena, preplašena duša histeričnim životom filmadžija i glumišta... I - oprosti nam roditelje koji sluđeni nekakvom modom, dozvole svom čedu pogrešan put... a - ima ih na stotine...I - oprosti muškarcima koji su te poželeli kao ženu, mada si unuka mogla da im budeš...

Oprosti nam, Nedo, što nismo umeli da ti budemo iskreniji prijatelji, što nismo umeli da ti pokažemo da nam je stalo i da te volimo...
Tvoj drhtavi glas, onaj kada se jedva uzdržavaš da ne zaplačeš, je ostao kao opomena da nam ukaže koliko smo slepi, bezdušni i krivi...

Oprosti nam, Nedo!

Ma ne vredi to kad se istripuje da je nesto uskraceno i izgubljeno ceo zivot u bedaku,ja sam se osecao u tim godinama kao da sam jedva cekao da prodju da mogu da uzivam u svom iskustvu u samostalnosti,tako i ona ne bi mogla da utice na put svoje dece

Ma ne vredi to kad se istripuje da je nesto uskraceno i izgubljeno ceo zivot u bedaku,ja sam se osecao u tim godinama kao da sam jedva cekao da prodju da mogu da uzivam u svom iskustvu u samostalnosti,tako i ona ne bi mogla da utice na put svoje dece
Čisto sumnjam da nije imala kome da se poveri ili da joj neko nije lepo objasnio da život nije svima isti iako smo jedni pored drugih.
Ima tu dosta neiskustva i neprihvatanja stvarnosti usled samoljubivosti.
Ljubitelji demokratske stranke su najčešće oni koji žele da žive neki imaginarni život dok otaljavaju ovaj ovozemaljski.
Priče o "tamo nekom lepom svetu" su prosto doza koja ovoj sociopatskoj populaciji treba.
Najzdravija populacija je, koliko god se mi smejali, je iz Srpske Radikalne Stranke - udri o zid neko će popusti.

Kao što ne mogu da se porede muška i ženska odrastanja, tako ne mogu da se porede tvoja i Nedina odrastanja... ono što se tebi čini da je istripovano, njoj je bila reala, pravi nedostatak godina, doživljaja, pravog vremena i iskustva kontaktiranja sa sobom i onima oko sebe... i to je iskustvo o kom govorimo, bogatstvo u odrastanju joj je nedostajalo zauvek i koje nikakvim naknadnim iskustvima ne može da se zameni...
I kako misliš da roditelj nije u moći da utiče na put svoje dece?
Roditelj i jeste taj koji utiče, još više kada kada skrene sa puta svoje dužnosti...
Mogu da zamislim njene roditelje kada im je na vrata zakucao veliki Puriša Đorđević i rekao: "Ja ću od vaše Nede da načinim zvezdu jugoslovenskog filma, možda doguramo i do Holivuda"... A, oni, jadnici, se pridržali za ragastov da ne padnu... I - tu počinje nesreća... Za koju su svi oni krivi...
Lično bih rekla: "Deda Purke, ne prilazi slučajno mom detetu! Pravi od svoje dece sega-mega zvezde galaksije i univerzuma"!!! Njihov dogovor očigledno nije tako tekao... i rezultat gledamo danas... Neda je naturščik glumica... počela je kao mala Lolita na koju su balavili muškarci svih uzrasta, završila tako da je seljančura sa Pink televizije pita: "Da li je sada sve u redu sa vama?"
Klinci imaju izraz "prsotina" ... ružan je da bi išao uz Nedu... Oni koji poznaju svet filma, televizij, glumišta tačno znaju koliko je ko među njima nežan, uzdrman, satrven u toj areni gladijatorskoj, gde je borba bez milosti, gde je skako isceđen i iskorišćen do poslednjeg atoma snage, lepote, mladosti, pa bio on glumac, naturščik, statista, starleta, priručna ******, manekenka, pa i folk pevaljka... Reflektori ne osvetljavaju tamnu stranu meseca i sve se čini da je glamur, seks, lova, lepotice, golotinja i nadasve "umetnost" od koje ni "u" ne postoji...

Čisto sumnjam da nije imala kome da se poveri ili da joj neko nije lepo objasnio da život nije svima isti iako smo jedni pored drugih.
Ima tu dosta neiskustva i neprihvatanja stvarnosti usled samoljubivosti.
Ljubitelji demokratske stranke su najčešće oni koji žele da žive neki imaginarni život dok otaljavaju ovaj ovozemaljski.
Priče o "tamo nekom lepom svetu" su prosto doza koja ovoj sociopatskoj populaciji treba.
Najzdravija populacija je, koliko god se mi smejali, je iz Srpske Radikalne Stranke - udri o zid neko će popusti.

E, kada pročitam ispod nicka da piše "Poremećen član", ja se trgnem, pa pogledam malo bolje, pa vidim kako me oko vara, a mozak čita šta hoće... ipak piše "primećen član"...
Napisao si: "Ima tu dosta neiskustva i neprihvatanja stvarnosti usled samoljubivosti"...
Samo ću ti jedno reći: šteta je što nisi poznavao Nedu, jer bi znao da je bila sve drugo (drago) osim samoljubivosti...
Da je bila samoljubiva, videla bi u svojoj monografiji prebogatu filmsku i pozorišnu karijeru, dovoljno bogatu za tri glumice i tri jake sujete, te bi imala čime da hrani sujetu koju ti spominješ...ali, nije bilo tako... a ti, nemoj da se frljaš sa floskulama, niti da ubacuješ gluposti iz života političkih stranaka naše napaćene zemlje u ovu temu...

Bože, koliko sam bio zaljubljen u nju. Postoje ljudi, ma koliko neko ne verovao, koji žive samo kroz ljubav. Kada ta ljubav nestane ili izostane, nestane i razlog njihovog postojanja. Tu ne pomažu ni deca, ni karijera, ni novac. Takvi ljudi su ređi od najređih dijamanata i oni čine ovaj svet boljim nego što stvarno jeste. Kažu da kad neko od njih ode, da se na nebu pojavi nova zvezda.
Zbogom Višnja, nadam se da ćeš tamo gde si otišla pronaći ono zbog čega si živela među nama.

Moj divni prijatelju! Nemam šta da dodam ovom napisanom... Svi pravi su identično doživljavali tananu Nedu... I svi su bili zaljubljeni u anđeosko biće koje je treperilo sa njenog lika... Mašinerija u kojoj je živela je izbrisala anđeoske tragove... ostao je samo uplakan glas anđela koji nas je optuživao...

Kao što ne mogu da se porede muška i ženska odrastanja, tako ne mogu da se porede tvoja i Nedina odrastanja... ono što se tebi čini da je istripovano, njoj je bila reala, pravi nedostatak godina, doživljaja, pravog vremena i iskustva kontaktiranja sa sobom i onima oko sebe... i to je iskustvo o kom govorimo, bogatstvo u odrastanju joj je nedostajalo zauvek i koje nikakvim naknadnim iskustvima ne može da se zameni...
I kako misliš da roditelj nije u moći da utiče na put svoje dece?
Roditelj i jeste taj koji utiče, još više kada kada skrene sa puta svoje dužnosti...
Mogu da zamislim njene roditelje kada im je na vrata zakucao veliki Puriša Đorđević i rekao: "Ja ću od vaše Nede da načinim zvezdu jugoslovenskog filma, možda doguramo i do Holivuda"... A, oni, jadnici, se pridržali za ragastov da ne padnu... I - tu počinje nesreća... Za koju su svi oni krivi...
Lično bih rekla: "Deda Purke, ne prilazi slučajno mom detetu! Pravi od svoje dece sega-mega zvezde galaksije i univerzuma"!!! Njihov dogovor očigledno nije tako tekao... i rezultat gledamo danas... Neda je naturščik glumica... počela je kao mala Lolita na koju su balavili muškarci svih uzrasta, završila tako da je seljančura sa Pink televizije pita: "Da li je sada sve u redu sa vama?"
Klinci imaju izraz "prsotina" ... ružan je da bi išao uz Nedu... Oni koji poznaju svet filma, televizij, glumišta tačno znaju koliko je ko među njima nežan, uzdrman, satrven u toj areni gladijatorskoj, gde je borba bez milosti, gde je skako isceđen i iskorišćen do poslednjeg atoma snage, lepote, mladosti, pa bio on glumac, naturščik, statista, starleta, priručna ******, manekenka, pa i folk pevaljka... Reflektori ne osvetljavaju tamnu stranu meseca i sve se čini da je glamur, seks, lova, lepotice, golotinja i nadasve "umetnost" od koje ni "u" ne postoji...
Pa zato sto da nije postala nista onda bi rekla roditeljima zasto me niste dali purisi,svaki roditelj izjavi da ne brani detetu da bira svoj put,mladji od nje su usli na film nikola kojo,slavko stimac,mirjana jokovic i sta im fali,novak djokovic je takodje propustio "normalno" odrastanje i jel mu zao,pa ne verujem,ne verujem da ce se istripovati da je nesto propustio i zbog toga se deprimirao,tako da pitas neke roditelje rekli bi ja bih da mi je dete lekar,zamisli tu nebulozu,sta se boje bolesti,misle da su lekari uvazeniji u drustvu,imaju sigurno parce hleba,sve same gluposti,moj ortak je tako poslusao majku i odustao na prvoj godini,nista nije zavrsio a bio uvek odlican ucenik,kao sto je bio najbolji u fudbalu a nisu ga gurali u sport,moj brat je mogao biti fudbaler a zavrsio ko konobar,tako da se ne bi roditelji krivili bolje dete da bira,danas i mladji od nje pokazu talente i razna interesovanja a ima nekih koji se ceo zivot ne pronalaze ni u cemu

Pa zato sto da nije postala nista onda bi rekla roditeljima zasto me niste dali purisi,svaki roditelj izjavi da ne brani detetu da bira svoj put,mladji od nje su usli na film nikola kojo,slavko stimac,mirjana jokovic i sta im fali,novak djokovic je takodje propustio "normalno" odrastanje i jel mu zao,pa ne verujem,ne verujem da ce se istripovati da je nesto propustio i zbog toga se deprimirao,tako da pitas neke roditelje rekli bi ja bih da mi je dete lekar,zamisli tu nebulozu,sta se boje bolesti,misle da su lekari uvazeniji u drustvu,imaju sigurno parce hleba,sve same gluposti,moj ortak je tako poslusao majku i odustao na prvoj godini,nista nije zavrsio a bio uvek odlican ucenik,kao sto je bio najbolji u fudbalu a nisu ga gurali u sport,moj brat je mogao biti fudbaler a zavrsio ko konobar,tako da se ne bi roditelji krivili bolje dete da bira,danas i mladji od nje pokazu talente i razna interesovanja a ima nekih koji se ceo zivot ne pronalaze ni u cemu

Možemo ti i ja da pišemo šta bi bilo kad bi bilo... Ipak je sama Neda i to u više navrata rekla da su njeni roditelji pogrešili što su dozvolili da prekine svoj dotadašnji život i da počne sa drugim...ovog puta je to bila gluma... Jer, njoj je taj život više oduzeo, nego dao... ja je razumem, blizak mi je i svet glumaca, a i roditelj sam...

Usput - surova istina: danas se u Srbiji godišnje ištanca 100 diplomiranig glumaca... što sa državnog fakulteta, što sa privatnih... Što znači da u zadnjih 10 godina imamo armiju od 1.000 glumaca, koji nikada nisu glumili ni u seriji na tv-u, ni na filmu, ni u pozorištu, ni u dečijem pozorištu, nisu ni statirali, nisu čak ni glumili za džabe, niti če ikada to učiniti... To su odlučila deca koja u sebi imaju dovoljno kičeroze i neobaštenosti da se od tog zanimanja neće hraniti u životu... Pri tom su roditelji platili privatnim fakultetima, nekim klasama glumca tog i tog da nauči baš njihovo dete.... Danas oni konobarišu, možda se prostituišu... svakako ne snimaju ni reklame za binde sa krilcima, jer to rade ćerke snimatelja... tako da ne rade posao koji za koji su se "rodili"...

Poslednja izmena:
Jesi cula da je rekla da nema posla,da je kolege pitala kako su je se setili,kad ce da je pozovu za neku ulogu?znaci sva ta depresija je prouzrokovana time sto je odavno nema u tom poslu iole ozbiljno,pa i ja mogu da mislim da sam mnoge profesije pogresio kojim sam se bavio ali ne,uzivao sam i kad sam prao sudove i nije mi zao sto se vise ne bavim muzikom jer danasnja ne lici ni na sta,mislim glumci i pevaci imaju uopsteno problem da se nose sa slavom i padovima,mnogi pokleknu pred drogom i zavrse tragicno,nemoj da mislis da je ne gotivim otvorio sam temu na pdfu kad je umrla,samo da je nastavila sa glumom ne verujem da bi pricala o nesreci,da je imala decu opet ne bi tako razmisljala i ne bi ih grcevito pustila da sami odlucuju u tom dobu,kad zena izjavi da je srecna sto nema dece to je ozbiljni poremecaj ,to je shbb kbb prazna prica,mogli smo da je pustimo da pociva u miru ali kad zagrebemo po istini ima puno tu nelogicnosti,mi joj nismo birali 32 godine starijeg muza ,eto jos jednog moguceg promasaja za koji nisu krivi roditelji, pusti ako hoces dokumentarac sa pevacicom abbe,ta velicina od zene zivi na rancu i njeni unuci ne znaju cime se bavila,ona zivi drugi zivot kao da nikad nije pevala

nije bas da nije dugo radila https://www.imdb.com/name/nm0036208/

ne volim to prebacivanje krivice * oprosti nam, nedo* kao da smo joj mi nesto krivi, jer u NAM spadam i ja.

citiracu deo georgejuna

*,mi joj nismo birali 32 godine starijeg muza ,eto jos jednog moguceg promasaja za koji nisu krivi roditelji, pusti ako hoces dokumentarac sa pevacicom abbe,ta velicina od zene zivi na rancu i njeni unuci ne znaju cime se bavila,ona zivi drugi zivot kao da nikad nije pevala *

Pa ja se secam uloge u natasa ,posle toga nicega,pomenula je i ljubisu samardzica koji je isto ubacio u policajac s petlovog brda,mislim da od tih honorara nema ni za racune dovoljno,kao u svakom drugom poslu tako se i ovde preko veza prolazi i svaki reziser iste glumce provlaci

ne volim to prebacivanje krivice * oprosti nam, nedo* kao da smo joj mi nesto krivi, jer u NAM spadam i ja.

citiracu deo georgejuna

*,mi joj nismo birali 32 godine starijeg muza ,eto jos jednog moguceg promasaja za koji nisu krivi roditelji, pusti ako hoces dokumentarac sa pevacicom abbe,ta velicina od zene zivi na rancu i njeni unuci ne znaju cime se bavila,ona zivi drugi zivot kao da nikad nije pevala *
Elito, nisi shvatio naslov, ali svejedno...

Neka se javno zna da u "NAM" ne spada elita, zeleni "sasasta"!

Svi ostali koji ne žele da pripadnu u "NAM" neka se jave, pa ću ih javno razrešiti osećanja pripadnosti u "NAM"!

citiracu deo georgejuna

Naravno da joj nismo mi birali muža 32 godine starijeg... valjda je jasno da ga je, baš zbog nedozrelosti sopstvene, sama Neda odabrala... ona baš o toj nedozrelosti govori, baš o toj, koju je promašila da stekne, jer kada je trebalo da nauči da devojka nikako ne treba da se uda za dedekanju, ona je sluđenja boravila u mašineriji koja drugima zabavu prodaje... i umesto da se zrelost postepeno sama desila u njenom životu, skupo je platila naknadne, zakasnele lekcije da bi je uopšte i stekla...

Pa ja se secam uloge u natasa ,posle toga nicega,pomenula je i ljubisu samardzica koji je isto ubacio u policajac s petlovog brda,mislim da od tih honorara nema ni za racune dovoljno,kao u svakom drugom poslu tako se i ovde preko veza prolazi i svaki reziser iste glumce provlaci

Neda je imala para da kupi i tebe i mene...(ako smo na prodaju)

Svaki umetnik, od najtalentovanijeg mega svetskog glasa, pa do onog koji samo zamišlja da je umetnik, se loše oseća ako ga "nema"... Bata Paskaljević je išao od jednog do drugog reditelja i molio da igra u nekom filmu, u bilo kom filmu, u bilo čemu... išao je dotle, da je igrao za džabe, ili statirao za džabe, bio prisutno lice na minut dva u nekoj masovnoj sceni...
Svaki umetnik počinje da "rđa" ukoliko nije prisutan i u trendu...
Oni koji imaju para, prave projekte za sebe i tako se održavaju živim... Oni čak plaćaju žutoj štampi da pišu o njima...
Znam glumicu čiji je muž plaćao da bi igrala u nekom filmu...

Popularnost je velika varka, velika opsena... Mislim da Neda nije govorila o toj vrsti potrebe da bude prisutna, mislim da je govorila o činjenici da uloge filmske i pozorišne ne postoje danas uopšte za zrele glumice njenog godišta... govorila je u ime svoje, ali i svih glumica koje sede kod kuće i polako padaju u zaborav...
Sada kolo vode neafirmisani glumci, nepoznati, koji krče sebi put u nekvalitetnim projektima... pitanje je da li će i koliko trajati, obzirom da je kompletno glumište i kod nas, ali i u svetu palo na kolena...

kad je imala para * da nas kupi* i potrebu da bude prisutna

mogla je da organizuje pozoriste gde bi postavljala svoje projekte

ili nesto drugo , oformi radio-stanicu.

radi se u stvari o tome da je ona umetnicka dusa , zivela je u svom svetu , daleko od zemlje, lebdela je u oblacima.

zato i kazem da sad ne trebamo misliti da smo joj mi nesto krivi

Naravno da joj nismo mi birali muža 32 godine starijeg... valjda je jasno da ga je, baš zbog nedozrelosti sopstvene, sama Neda odabrala... ona baš o toj nedozrelosti govori, baš o toj, koju je promašila da stekne, jer kada je trebalo da nauči da devojka nikako ne treba da se uda za dedekanju, ona je sluđenja boravila u mašineriji koja drugima zabavu prodaje... i umesto da se zrelost postepeno sama desila u njenom životu, skupo je platila naknadne, zakasnele lekcije da bi je uopšte i stekla...
sto dovodi do toga da u NAM

spadaju njeni roditelji i jos nekoliko osoba

Jesi cula da je rekla da nema posla,da je kolege pitala kako su je se setili,kad ce da je pozovu za neku ulogu?znaci sva ta depresija je prouzrokovana time sto je odavno nema u tom poslu iole ozbiljno,pa i ja mogu da mislim da sam mnoge profesije pogresio kojim sam se bavio ali ne,uzivao sam i kad sam prao sudove i nije mi zao sto se vise ne bavim muzikom jer danasnja ne lici ni na sta,mislim glumci i pevaci imaju uopsteno problem da se nose sa slavom i padovima,mnogi pokleknu pred drogom i zavrse tragicno,nemoj da mislis da je ne gotivim otvorio sam temu na pdfu kad je umrla,samo da je nastavila sa glumom ne verujem da bi pricala o nesreci,da je imala decu opet ne bi tako razmisljala i ne bi ih grcevito pustila da sami odlucuju u tom dobu,kad zena izjavi da je srecna sto nema dece to je ozbiljni poremecaj ,to je shbb kbb prazna prica,mogli smo da je pustimo da pociva u miru ali kad zagrebemo po istini ima puno tu nelogicnosti,mi joj nismo birali 32 godine starijeg muza ,eto jos jednog moguceg promasaja za koji nisu krivi roditelji, pusti ako hoces dokumentarac sa pevacicom abbe,ta velicina od zene zivi na rancu i njeni unuci ne znaju cime se bavila,ona zivi drugi zivot kao da nikad nije pevala

Verujem da je gotiviš i to cenim... Lično mislim da - da je nastavila da se bavi glumom, da to ne bi bilo dobro za nju... ona je umeđuvremenu obolela, platila je ceh takvog rada, otišla duboko u depresiju... zbog toga je i rekla da je srećna što nema dece, jer je znala i osećala da ne bi mogla da se nosi sa obavezama roditeljstva tako obolela... to je izjava visoke etičnosti, a ne "ozbiljan poremećaj" kako ti kažeš...

Kažeš: "glumci i pevači imaju uopšteno problem da se nose sa slavom i padovima"...
Naravno... sujeta je djavolja rabota... ima sujetnih i lekara i knjićevnika, čak i akademika...
šta tek reći za umetnike na Krstarici, koji pišu JA SAM NAJBOLJI ?

Ipak, za čudo, za Nedu se zna da nije bila sujetna... bila je sve, samo ne sujetna...
Ali ono što je takođe sigurno je to da je divna Neda žrtva mašinerije koja pravi iluziju
i u kojoj su i najveće nesreće i žrtve - minorne...

Poslednja izmena:
Balkanskom ulicom je sad isla emisija iz 2005e,druga osoba,kaze da bi vrv proklinjala roditelje da je bilo drugacije
Nikada nećemo znati, a i ne treba, kada je počela njena dogogodišnja depresija, zašto se nagnula više nego što treba preko terase, zašto nije bila hospitalizovana kada je, dokazalo se više puta, bila suicidna...
Lepo je znati da je nekada bola zdrava i da je volela svoj život...

Back