Oprostaj

Evo da i ja oprostim nekom ko me je razocarao bas na pocetku ove Nove...a mozda i ne bih trebala...ali "oprastam ti sto si mi pao u ocima i lagano bledis u srcu,zbog neceg sto si uradio ili bolje reci nisi uradio...svejedno,oprosteno ti je"

Samo,oprostiti...ne znaci zaboraviti...

Moram da se složim....
Onda to baš i nije potpun oprost...

Procitaj jos jednom prvi post..ruzno je sto neko ko napravi nesto lose ne zeli da mu se oprosti..ne priznaje krivicu..i vaga da li mu je oprosteno..sumnja..kalkulise..i ocekuje da se on bolje oseca posle toga..uopste ne kapira da nije vise poenta u njemu..on je svoje rekao ili precutao..nemoguce je zaboraviti..pamte se sve lose i dobre stvari u zivotu.

Neko je rekao da je grešiti ljudski, a praštati božanski i pravi oprostaj je dar koji nas najviše približava našoj božanskoj prirodi.
Oprostaj dolazi iznutra, iz potrebe da se oslobodimo lanaca koji nas vežu. Oprostaj se daje iz srca, ne iz uma, on je stanje svesti i duha. Zbog toga ako kalkulisemo kakav će učinak na osobu proizvesti naš oprostaj, onda to i nije oprostaj, jer oprostaj nije vezan za učinak i rezultat, za posledice svog čina. Oprostaj daje slobodu onom ko je oprostio, on daje unutrašnji mir i pomirenost s događajem i osobom koja nam je nanijela neku bol. Zato se oprostiti može i bez reči, kada više nismo u kontaktu s osobom kojoj trebamo oprostiti, kada ona više nije živa. Oprastanje iz srca leči duševne rane.
Ako imate nekom nešto oprostiti učinite to u ovoj godini i stavite tačku na sve negativno što vas je pratilo do sad..srećna nova godina ljubavi.

Po mene najgora floskula kad se kaže
"Oprostiti , ali nikad zaboraviti" , jer ovo "nikad zaboraviti" znači ,čekaću spremna da ti se osvetim!

oprostila sam za sve lose ucinjeno..

iz sebicnih razloga..

meni je tako lakse..

ne zelim da idem dalje i vucem teret koji ce da me sputava da se svako jutro budim sa osmehom..rasterecena..

ali on ujeda i dalje..sa svakim svojim postupkom..ucinjenog..i ne ucinjenog..

a to je sad njegov tovar..koji gomila..svesno ili ne..jednog dana bice mu pretezak..pozelece da ga se resi..

ili ce mozda resenje opet potraziti u snu?
samo sto ovog puta nece pomoci - probudim se i proslo je..

pravi oproštaj je kada u srcu to "loše" više nije "loše", jer smo kroz ljubav razumeli, znači, ako smo oprostili ne možemo da budemo
zlopamtila i pamtimo "loše", jer to onda nije oproštaj z:lol:

Jeste to lepo upakovano u masnicu ali prevara nikako ne moze postati nesto lepo vremenom ako se oprosti..sta cemo sad;)

oprostiti ne znaci i nastaviti sa nekim dotadasnjim situacijama, ponasanjima i sl. kad te neko povredi ili sta vec, na bilo koji nacin, tvoj oprost ne znaci da moras da nastavis kao da se nista nije desilo. situacija zahteva promene, a oprost dolazi iz srca.

kako ne može, je l` im bilo lepo z:D

Oprostis nekome prevaru..kome jel bilo lepo?ti kazes da to sto je lose vremenom postaje lepo..od toga nema nista..kao sto se ljubav recima i postupcima dokazuje iz dana u dan tako se to zlo mora potisnuti i oprati..taj koji ocekuje oprostaj mora pokazati kajanje i treba se boriti da povrati poverenje..a ne tek tako..puj pike ne vazi;)

Oprostis nekome prevaru..kome jel bilo lepo?ti kazes da to sto je lose vremenom postaje lepo..od toga nema nista..kao sto se ljubav recima i postupcima dokazuje iz dana u dan tako se to zlo mora potisnuti i oprati..taj koji ocekuje oprostaj mora pokazati kajanje i treba se boriti da povrati [B]poverenje..[/B]a ne tek tako..puj pike ne vazi;)

bila prevarena i oprostila..i u sebi trazila uzrok njegove prevare..

i ocekivala samo jedno - ``zao mi je sto se desilo``..
i nisam ga dobila..
ni posle, jos godinu dana provedenih na istoj adresi..

kad sam ga u jednom od poslednjih razgovora pre nego sto smo se rastali pitala zasto mi to nikada nije rekao - odgovorio je``bilo me sramota. zbog svega.hteo sam da sto pre zaboravim``.

suvise je bolna prevara..
ne zaboravlja se nikada..
ja sam mu oprostila..

ali posto ne zeli da se suoci sa svojom izdajom, on sebi nije oprostio..

zato i kazem da samo gomila teret..

a kad u jednom trenutku pod tezinom bude poklekao, bojim se da nece imati snage da ustane..

i da pored sebe nece imati prave prijatelje koji ce mu pruziti oslonac..

zato je bitan oprost..

jedino tako mozemo cistog srca, neoptereceni dalje.

Back