Гамбино
Elita
- Poruka
- 18.746
ОПЕТ ПОДЕЛА НА "ПАРТИЗАНЕ И ЧЕТНИКЕ" Како је твит Добрице Веселиновића из "Не давимо Београд" продубио стари раздор у опозицији?
- М.Т.
- 16.08.2021. 20:51
- Коментара (4)
После свих подела на европејце и националисте, левичаре и десничаре, аутошовинисте и шовинисте, опозиција је добила и комунисте као нову јабуку раздора. Активиста иницијативе “Не давимо Београд” Добрица Веселиновић објавио је на Твитеру цитат из спомен парка Бубањ у Нишу у коме се величају комунисти и најблаже речено поделио јавност и опозицију.
Према свим истраживањима и прогнозама, опозиција би на изборима следеће године могла да угрози власт једино у Београду и то само ако се удружи на једној листи.
Међутим, како време пролази чини се да лидери опозиције чине све да до тога не дође па износе ставове које доприносе више уситњавању него укрупњавању опозиције. Последњи у низу таквих “подухвата” направио је Веселиновић пошто је објавио четири фотографије споменика из парка “Бубањ” и цитирао натпис.
- Из крви комуниста и родољуба ницале су песнице бунта и опомене, песнице револуције, песнице слободе. Стрељали су нас али нас никада нису убили, никада покорили. Ми смо згазили мрак и сунцу ослободили пут – објавио је Веселиновић цитат и то на ћирилици.
Владимир Гајић
Довољно да изазове лавину реакција на Твитеру међу којима се истакао коментар члана председништва Народне странке Владимира Гајића.
У праву су што хоће сами на изборе… хвала Богу – написао је Гајић, такође, на ћирилици.
Остали твитераши су махом били збуњени.
-Мислим да је ово одлично. Јасно говори ко су и шта су, па ми је сад мања секирација што ионако за њих не бих гласао. Нека скокну мало до Европе, па нека тамо пропагирају комунистичке идеје о друштвеној својини – написао је један твитераш.
У чуду су се нашли чак и они којима комунизам није толико омражен.
-А чему ово? Мени, детету комуниста ово смета? У чему је Ваш проблем? Нама треба обједињавање око неколико циљева, а не бесмислена подела око питања из прошлог века. Комунизам није одговор на проблеме које имамо сад и жестоко је компромитован и овде и ван – гласио је један коментар на Твитеру.
Веселиновић је одговорио само на тај твит.
-Цитат са споменика где је стрељано 10.000 људи – твитнуо је активиста “Не давимо Београд”.
Сада бар сви нека знају какав екстремизам пропагира Добрица, као и да је у пре 15 година био четник, када се дружио са десничарским панк бендом Цокуле.
Шта ће сутра бити видећемо. Како год, неким у опозицији је управо циљ да опозицију што више поделе и тако омогуће режиму лакшу победу.