OPET ONO ZLOSLUTNO...STEGNITE KAIS !

Pre dva dana,iduci ulicom Kralja Aleksandra (hvala bogu,izbrisase onaj stari ogavni naziv),sretoh svog Profesora

koji je predavao Sociologiju.Sada je stari gospodin doktor u penziji.U prijatnom razgovoru,u jednom od Kafea na

Bulevaru,Profesor mi izmedju ostalog,isprica kako je imao veoma tesko detinjstvo.Rodjen 1935 godine,imao je

pet godina,kada je poceo Drugi svetski rat.Bila je velika glad,oskudica svake vrste.Strah mu se uvukao u dusu.

Preziveo je svu tu golgotu,gladan,zedan,bez cestite odece.Onda kaze,dodjose "nasi" 1944 godine.Glad se nastavi.

"drug" JBT -Veliki,stalno je porucivao: moramo drugovi i drugarice,stezati kais (On se izlezavao na Brionima).

I stezali smo kais godinama.Posle dodje onaj nesrecni par "Boni i Klajd" (Bracni par Milosevic).I...opet smo stezali

kais do kraja.I kada pomislih,da je tom "stezanju",konacno dosao kraj,avaj.Pre par dana,cuh na TV poruku

aktuelnog Ministra Finansija:"Moramo ove godine,svi da STEGNEMO kais.!!! I shvatih tad bolnu istinu,da mojoj

generaciji (ne znam za ostale) vise na kaisu nema mesta,za busenje novih rupa.!!! Platih kafu Profesoru,i uz

puno reci utehe,rastasmo se...a ja,ostadoh da razmisljam,o zivotu i njegovim nepodobstinama.:dash:

Back