OPET NA SABAJLE...

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

OPET NA SABAJLE

Dakle......jednostavno moram da napišem ovo jutro. Htedoh da postavim ono isto što sam htela juče, ali nisam, a vala neću ni danas.
Lepo jutro.....svetlo i toplo.Naravno da prvo što uradim nahranim one naše tri aždaje, pa sam popila kaficu, poslala porukice......i ajd Ljiljka na bus. Otvorim cipelarnik i ugledam papuče. Ko zna kad sam ih obula, ma nove novcate, ako su par puta obuvene. E, super, baš mi se slažu sa današnjom toaletom (braon suknja krojena u cvikle i sa repovima i to u dva sloja...gornji kraći je pamuk a donji duži je saten opšiven čipkom pa se gornji i donji repovi ne podudaraju.....neobičan je kroj ipodseća na ciganske suknje ali elegantne, i naravno odgovarajuće bluziče) drap tašna i naravno ove drap papuče. I krenem ja u lepo i svetlo jutro.
Na pola puta do stanice a na onoj zemljanoj stazi koja služi da pešaci ne izginu je ogromna bara...zapravo blato koje zauzima celu pešačku površinu u dužini od nekih 7 metara. Znači, da pešak mora ići kolovozom. Oćeš djavola, kada je baš tu stao šleper na kolovozu. Dakle, moram da istrčim glavom napred ispred šlepera ne bi li videla da li ima vozila koja mi dolaze u susret a iza te grdosije a sve u cilju da zaobidjem ti čudo u kome vozača naravno nema. Otišao je čovek negde, verovatno do mesare ili prodavnice i ostavio kamion na kolovozu tako da je u principu upotrebljiva samo jedna traka. Levo od kamiona do ograde blatište ....pa nesam ja dživdžan da preletim, posebno ne u ovim papučama koje me ubiše......sad se setih zašto ih nisam nosila....a sa desne strane jedna jedina univerzalna traka. Videh jednog omalenog suvonjavog kako trči.....udje u šleperče, upali i ode.....E, sad mogu na kolovoz.
Čekajte da zakuvam kafu.....
Na stanici gužva nevidjena. Opet žuti muškarci medju mnogobrojnim narodom. Ovo izgleda da nije bilo autobusa odavno i to ni jednog. Prebrojah ih.....11 komata. Znam šta rade. Stoje na ovoj stanici i sačekuju svaki autobus. Bus i putnici čekaju dok oni ne pregledaju sve radničke povlastice, studentske, osnovnoškolske i srednjoškolske, penzionerske, iskuckane karte. Nije kao juče kada je prevozno sredstvo bilo poluprazno. Jok more...jutros gužva, sve vise na vratima, tako da je potrajalo dok su se dvojica probijala izmedju sardinjavih putnika. Narod se buni....onako stisnuti pa je nezgodno izvaditi iz tašne povlasticu......drugo jutro zaredom isti putnici i isti kontrolori. Ljudi kažu da se osećaju kao zatvorenici....svako jutro prozivka hahahaha Ali ovog jutra su tu i kineski putnici.....tri muška i jedan ženski. Karte su bile god gospoje, pa ih ona dade jednom kineskom gospodinu ali mu je dala ceo bunt.....valjda ima 10 karata, pa je on onda odbrojao četiri i složio ih jednu iza druge sve četiri jednim potezom otkucao na automatu. Za to vreme je na vratima visio kontrolor i posmatrao šta rade. Muškarac dade ženi karte a ova gospodinu u žutom koji joj reče da mu da i preostale karte. Ona ga ne razume te joj on objasni na čistom srpskom sa lecka (malo) južnjačkog akcenta. Naravno da joj nije bilo jasno šta hoće kada su uredno poništili četiri karte. Ipak je shvatila i dala mu još nekoliko neponištenih karata koje je on iscepao na pola i dao joj. Eeee, tu je Kineskinja shvatila da joj je uništio i ostale karte, tj. pare, i lepo ga oterala u pič** materinu na čistom srpskom jeziku sa lecka kineskog akcenta.
Ah, da....jutros nema one besne gospodje od juče......ili je možda kupila kartu.
Došli klijenti........
I tako, posle medjunarodne konverzacije na nivo napokon krenusmo a 11 žutih muškaraca ostaše da čekaju sledeći autobus i nove-stare putnike.Papuče me ubijaju.......samo da dodjem do kancelarije i preobujem se u one fine udobne papučice koje tamo držim......
ma mogu i bosa.....
pa kad nadjem na you tube cigansku muziku.....
pa kad zaigram čoček
medju uvoznim kalkulacijama
platicama, fasciklama
virmanima, papirima
obračunima proizvodnje za pekaru
ima odma’ da me pošalju lekaru
ulazima za robu
ima odma’ da mi nadju sobu
u ustanovi zatvorenog tipa
jer kažu da u mozgu mi se čuje škripa
Nisam ja, časna reč
To je škripa direktorska
Evo već je 8 sati
Počela je da vileni
Sad će jadna da zapeni
Iscure sad vreme meni.

OJHAAAAA​

PS Mislim da ću ćeru da budim hahahahahaaha

PS PS Ne davaju mi ni da postavim ovo na miru ....ič ne razumeju dušu umetničku
USTAJTE BRE !!!!​

sad znam zasto papuce sluze...:whistling:
lepo me mama vaspitala da se to skoro nikad ne nosi a pogotovo po gradu-samo i uvek sandale il cipele....i po mogucstvu i trpljenju hulahopke il dokolenice cak i na 40...nikad ne znas gde ces i kad ces dugo hodati il stajati pa da se zuljevi ne pojave

dusan jovic 95;bt96946:
sad znam zasto papuce sluze...:whistling:
lepo me mama vaspitala da se to skoro nikad ne nosi a pogotovo po gradu-samo i uvek sandale il cipele....i po mogucstvu i trpljenju hulahopke il dokolenice cak i na 40...nikad ne znas gde ces i kad ces dugo hodati il stajati pa da se zuljevi ne pojave

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:
odi bre Duška....

Back