OPET JE PETAK

Petak je na lošem glasu zbog svega, Pri kraju petka mnoga mesta zamrtve a da nisu ništa tome doprinela,Neko će se vratiti kući gde ništa više nije kao pre.Priljubljen nos previće prozor na zamagljenom staklu i dugo gledati kroz taj musavi okvir da li će se uramiti neko tako drag , a nema ga i nema ga već dugo . Prazne oči bolesnika zuriće ostavljeno u neonsko sunce na tavanici Pa leptaj srca uparivati sa nekim tamo štucanjima borosana koje izmiču svojom kakofonijom i nikada ne dođu tu blizu i donesu slovce utehe.U sam smiraj nekog petka zacvileće točkovi nekog kupea i doneti čvrst zagrljaj, suze u očima , pitu i suvo meso iz starog kraja ,važno pismo i ko zna šta još .Ima tu još i tupih pogleda kroz oznojana okna autobisa .Telesa se besramno tiskaju sa svih strana i tek nečiji drski mirisni dokaz da će, eto, za čas subota povećava želju da petak što pre prođe.
Ali meni je ovaj petak doneo toliku sreću da se još pitam da li se to meni desilo.Ponovo vidim sve prizore oko sebe i to sa oba oka..Vešta ruka hirurga probola je svemir tame mog desnog oka i šareni leptirići svetlosti si uleteli i razvejali mrak ...Ponovo vidim sve i vidim i vas .

dessire

Back