OPET BRAČNI DRUGOVI...

Svaki dan me "usrecuje" nekim sitnicama,tu ne mogu da gresim dusu...ALI...kad me s vremena na vreme povredi....zapitam se ...izvagam...pa se opet zapitam....i uvek postoji to"ali",na zalost.
Ne mislim na materijelne stvari,da se razumemo,u startu...

Svi mi "izvagamo"...pa onda kažemo: "dobar je", ili "nije dobar"...To je više stvar očekivanja, tolerancije, prilagođavanja..i sličnih stvari, naravno i načina života, u smislu mentaliteta, a i materijalnih mogućnosti (u dobru je lako dobar biti...) - nije da je to presudno, ali ako su ljudi realni u očekivanjima i proceni, može da doprinese osećaju zadovoljstva brakom.

Svi se mi razlikujemo u proceni i potrebama.
Neka će reći da joj je muž dobar, ako je ne tuče...
Mnogo zavisi od shvatanja, teško je porediti. To je razlog što mnogi izražavaju nevericu kad pročitaju da je neko posle dužeg bračnog staža zadovoljan - ne mogu da veruju da može potrajari godinama stanje koje oni očekuju od svog (ili budućeg) braka.

Pa to! Neki se baš mnogo menjaju, takva im je narav, a neki se tokom života malo promene - više cene mir i stalnost, nego čar novog.... Najlepše i jeste što smo različiti, tako svako može naći sebi odgovarajuću osobu. Da smo svi isti, bilo bi svejedno....z:hm:

Nemam nikakvu podrsku od svog muza sto se toga tice.Jedino kad mu kazem ajde pomozi mi ovo ili ono onda on ustane s gundjanjem.To me uzasno nervira,jer sam apsolutno protiv staromodnih brakova,gde je sramota da npr.otac presvuce svoje dete.Moj muz nikada nije uzeo da makar tanjire prinese na sto,ili hleb ili da odnese barem svoj prljavi tanjir u kuhinju.
Ja stvarno zavidim zenama koje muz podrzava u domacinstvu.Otac mog muza je bio totalno drugi tip.On bi i napravio jelo za svoju porodicu i nicega se nije stideo.Jos tada,80-tih godina.Jos je gospodja mama tu koja bi se ogorcrno nasmejala kada bi mi nasto pomogao i on onda jednim delom i iz tog razloga nece,boji se komentara

Back