Pozdrav svima evo ja vec dugo vremena citam vase price i komentare nova sam na forumu, moj slucaj je slican ili isti.Radi se o tome da sam vec 6 mjeseci pod terapijom,u pitanju je hipertireoza, prvi nalaz hormona je bio: TSH 0,005
FT4 100
FT3 50,0
Uglavnom ja sam pila lijekove PTU.Zadnji nalaz hormona je ovako:
TSH 0,02
FT 4 11,0
FT 3 10,5
Eh sad kad sam radila prvi ultrazvuk dimenzije su bile desni rezanj mjeri 35x36x83 a lijevi 30 x34x 63,sirina istimusa 11mm.
Vec tada su me predolozili operaciju ali rekli su da hormonalni status mora biti uredan kako bi se uradila operacija,hormoni jos nisu eutireoidni ali problem je i dalje sa stitnom zlijezdom jer ona nenormalno raste i cak je veca od prvog ultrazvuka koji sam radila prije 6 mjeseci.Sad mene zanima posto stvarno nemam neke simptome(sto se i sama cudim) samo sam nervozna nista drugo,aa da naglasim tek mi je 20 godina i mnogi mi predlazu operaciju kazu dok sam mlada da skinem taj teret s vrata kakva su vasa iskustva jel operacija ima neke posljedice,i jedno pitanje hoce li se izbubljene oci vratiti u normalu nakon operacije,kod mene nisu previse izbubljene ali da se primjetiti.Pa eto bila bih zahvala da mi odgovorite jer sam u velikoj dilemi sta da radim???