Operacija prednjih ukrstenih ligamenata kolena

Dalo je vise njih razlicitihmisljenja..jedan misli da uopste nisu u pitanju ligamenti..drugi kaze da treba operacija ali zbog godina ne sme da radi, dok treci kaze odma na operaciju i cenu..jedan je i rekao da treba da se nastavi sa jacanjem kvadricepsa i ostalih okolnih misica koji ce zameniti ulogu ligamenata..i da poznaje dosta momaka koji igraju profesionalno fudbal iako su im pokidani ligamenti..
Dete je talentovano i ima poziv za reprezentaciju Srbije.

Како мишићи да земене лигаменте, а да при томе дете настави активно са спортом?:think:
Јесте били на Бањици код неког са дечијег?
Ја бих препоручила посебно једног хирурга.

Sofija je potpuno u pravu!I ako obozavam svoj posao i smatram ga pravim izborom za sportske povrede ,mislim da nijedna tehnika koju imamo na raspologanju ne moze da osposbi koleno za profesionalni sport u ovom slucaju.I nije mi jasno ,ako ste uradili Magnetnu kako se ne zna dijagnoza?Kako su misljenja ortopeda razlicita?

Sofija je potpuno u pravu!I ako obozavam svoj posao i smatram ga pravim izborom za sportske povrede ,mislim da nijedna tehnika koju imamo na raspologanju ne moze da osposbi koleno za profesionalni sport u ovom slucaju.I nije mi jasno ,ako ste uradili Magnetnu kako se ne zna dijagnoza?Kako su misljenja ortopeda razlicita?

Tek ja ne znam kako se cita snimak..odgovor da nisu ligamenti dobio sam na Banjici..imena necu da spominjem..a kako mislite nijedna tehnika da li to mislite i na hirusku intervenciju?
Dijagnozu odnosno zakljucak sam dobio na MR

Mislim na tehnike nas fizioterapeuta... kinesiotaping,mobilizacije,vezbe propriocepcije i stabilizacije kolena......ovo ce svakako morati da radi i ako ode na operaciju i ako se odluci za konzervativni tretman,a bogami i posle operacije.Operativnim zahvatom moze da se resi problem stabilnosti kolena ,ali snaga,fleksibilnost i gracioznost pokreta moraju da se nadoknade kroz kineziterapijski trening.Savet : ne dajte da vam dete gurnu u teretanu pod izgovorom da ce ojacati misice,ovde nije stvar samo jacanja misica,organizam mora ponovo da nauci da veruje tom segmentu da bi ga pravilno i potpuno upotrebljavao....Puno srece

Pretpostavljam da ste vec dodatno istrazivali ali evo vam malo informacija

Imajte na umu da vezbe nisu univerzalne i nemojte ih praktikovati bez saveta strucnjaka.Pozz

Poslednja izmena:

Back