Operacija medijalne ciste

• Začetnik teme Začetnik teme ena86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ena86

Početnik
Poruka
14
Moja ćerkica ima tri godine, pre godinu dana sam na donjoj strani brade napipala neko ispupčenje, na Institutu za majku i dete su mi rekli da je to medijalna cista i da treba da se operise. Doktor koji je postavio dijagnozu je ORL hirurg. Ono sto me zanima je da li je neko vec imao slicna iskustva i kakva je to operacija (u smislu da li je postoperativni period tezak i bolan, da li je operacija rutinska ili ne i koje su moguce komplikacije)?

Ради се о томе да у процесу формирања плода нису сва ткива срасла како треба и код ње је заостао један ''џеп'' који може бити проблематичан због упала и инфекција, ширења истих на вратне органе... Зато је операција потребна.
Е сад, да ти објасним колико је компликована и да ли је рутинска, то не знам.:)

Operacija je rutinska, uklanja se cista , ostaci ducture tireoglosusa kao i srednji deo hioidne kosti (ne brinite nije preterano potreban dete ce funkcionisati ko da ga ima i bez njega). Ocekuje se suvo grlo i poteskoce u gutanju par dana. Bol je individualan ali na srecu tu su lekovi protiv bolova, ovo je ipak 21-vek. U ranu se obicno postavlja dren koji se uklanja posle jednog do dva dana. Vec sledeceg dana post operativno dete treba da moze da je na nogama. U bolnici se ostaje oko 7 dana.

Operacija je rutinska, uklanja se cista , ostaci ducture tireoglosusa kao i srednji deo hioidne kosti (ne brinite nije preterano potreban dete ce funkcionisati ko da ga ima i bez njega). Ocekuje se suvo grlo i poteskoce u gutanju par dana. Bol je individualan ali na srecu tu su lekovi protiv bolova, ovo je ipak 21-vek. U ranu se obicno postavlja dren koji se uklanja posle jednog do dva dana. Vec sledeceg dana post operativno dete treba da moze da je na nogama. U bolnici se ostaje oko 7 dana.
Eво Ена, колега све објаснио, па да се не понавља..
Рећи ћу ти да је ОРЛ екипа на Институту за мајку и дете одлична (знам колеге), и дете ти је у добрим рукама...
Биће све у реду..:)

Back