Operacija kolena

tejkaa

Početnik
Poruka
2
Dobar dan ljudi.. Da li bi neko mogao da me posavetuje oko operacije kolena.
Imam rupturu meniskusa , rupturu prednjeg ukrstenog roga . Meni preporucuju operaciju meniskusa a prednjeg ukrstenog roga ne savetuju.. jer je oporavak dug nisam sportista samim tim bi morala da idem u teretani da ojacam taj deo .. Ja ne znam sad sta da radim..

Jel ti potpuno pokidan ligament ili samo delimicno? Ako je delimicno onda nemoj, ako je potpuno ja bih odradio.

Pričam iz iskustva, zbog mnogih drugih stvari koje su mi se tada dešavale nisam operisao prednji ukršteni, sada ga više nemam. Mogu da trčim, treniram u teretani ali sa manjim težinama i ograničenim pokretom, vozim bajs, ali ni je koleno baš nestabilno.

Jel ti potpuno pokidan ligament ili samo delimicno? Ako je delimicno onda nemoj, ako je potpuno ja bih odradio.

Pričam iz iskustva, zbog mnogih drugih stvari koje su mi se tada dešavale nisam operisao prednji ukršteni, sada ga više nemam. Mogu da trčim, treniram u teretani ali sa manjim težinama i ograničenim pokretom, vozim bajs, ali ni je koleno baš nestabilno.
Potpuno je pokidan , i meni su rekli da ce mi biti isto nestabilno koleno bez obbzira na to sto ce oni meni da operisu meniskus.. Da koristim steznike i ta pomagala da ne bi bezalo.. Koliko se dugo ceka operacija ?

Ja je nisam odradio tako da mogu samo da ti savetujem da je uradiš, koliko god se čekalo završi to. Oporavak nije kratak ali to ti je za ceo život, to su bitni ligamenti i bolje je imati ih, koliko god jačao koleno nije to to, jedno klizanje na ledu može da ti napravi dodatne probleme

Potpuno je pokidan , i meni su rekli da ce mi biti isto nestabilno koleno bez obbzira na to sto ce oni meni da operisu meniskus.. Da koristim steznike i ta pomagala da ne bi bezalo.. Koliko se dugo ceka operacija ?
Ja sam pre 23 godine imao saobracajnu nezgodu gde sam slomio casicu na kolenu i pokidao ligamente. Odmah sam operisan i posle dve nedelje pusten kuci. Nisam imao nikakvih problema sa hodanjem , jedino sto jedno dva meseca nisam mogao da cucnem. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.

Ja sam pre 23 godine imao saobracajnu nezgodu gde sam slomio casicu na kolenu i pokidao ligamente. Odmah sam operisan i posle dve nedelje pusten kuci. Nisam imao nikakvih problema sa hodanjem , jedino sto jedno dva meseca nisam mogao da cucnem. Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.
Mene zanima
Mogu li ja da pitam?
Koliko ti je trajao oporavak??
Oporavljrn do tr mere damozes da hodas bez problrma
Ja sam pre 3 meseca imala sobracajnu nesrecuu komi sam bila i operisano mi je koleno
2o dana nisam mogla da stanem ni ustanem niti sama u ec da idem

Ja se jos uvek osrcam nesigurno bez staka

Stamogu da napravim ili eta da pijem da nbi mi se oporavak popravio tj ubrzao

Mene zanima
Mogu li ja da pitam?
Koliko ti je trajao oporavak??
Oporavljrn do tr mere damozes da hodas bez problrma
Ja sam pre 3 meseca imala sobracajnu nesrecuu komi sam bila i operisano mi je koleno
2o dana nisam mogla da stanem ni ustanem niti sama u ec da idem

Ja se jos uvek osrcam nesigurno bez staka

Stamogu da napravim ili eta da pijem da nbi mi se oporavak popravio tj ubrzao
Naravno.
Lezao sam dve nedelje u bolnici sa gipsom na nozi , samo jnije bilo gipsa sa gornje strane noge. Posle dve nedelje su mi skinuli konce i pustili kuci. Jos jedno 2 nedelje sam nosio gips i nosio stake. Kada sam skinuo gips nije mi bio problem hodanje vec cucanje . Poceo sam da radim i to su bili neverovatni bolovi kada bih trebao da cucnem. Secam se da mi je doktor posle nesrece rekao da te nismo operisali u roku od 6 sati ligamenti bi se sami povezali i bio bih nepokretan. koliko se secam jedno mesec mozda i vise da hodam kako tako. I mene je bilo strah bez staka , nekako mi je bilo neobicno da stanem na tu nogu, ali nisam se dao. Od lekova nisam nista koristio. Nemoj samo da se bojis i da budes nesigurna u sebe. Zelim ti sretan oporavak i ne daj se. Mozda nisam sve napisao , bilo pre 23 god. ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj.

Ovako.Ako je pokidan ukrsteni ligament savetujem svima da naprave rekonstrukciju tog ligamenta iz patele zdravog ligamenta se uzme i radi operacija.Nema zime.
Bez obzira jeste li sportas ili ne napravite rekonstrukciju ligamenta nista strasno.Kvadriceps propadne koji cm i treba 3/4 meseca da se povrati uz vezbe pa lagano onda i sve se vrati u normalu.
Mladi ste ali bolje imati stabilno koleno trebat ce vam.
Srecno.

Dobar dan ljudi.. Da li bi neko mogao da me posavetuje oko operacije kolena.
Imam rupturu meniskusa , rupturu prednjeg ukrstenog roga . Meni preporucuju operaciju meniskusa a prednjeg ukrstenog roga ne savetuju.. jer je oporavak dug nisam sportista samim tim bi morala da idem u teretani da ojacam taj deo .. Ja ne znam sad sta da radim..
Ako su ti predlozili operciju .mislim da je pametnije mirovati 'jer ako ga opteretis mozes izazvati vece komplikacije. Ja sam operisala koleno i oporavljala se sledecih 6 meseci .tako da dobro znam sta pricam

Back