Pozdrav. Imam 20 godina. Dok sam bio mali, zube sam sredjivao u drzavnoj ustanovi kod svog zubara jer sam imao povlastice sto se tice placanja. Otac ima dijastemu, imao je i brat ali kao dijete je ispravio protezom, a meni su rekli kako jos ne treba, i posle 1-2 godine kad sam zavrsio sa zubima, rekli su mi kako je vec kasno za tu dano-nocnu protezu kako je ko zove, vec treba da nosim fiksnu,ali velika je vjerovatnoca da ce se zubi ponovo vratiti u pocetni oblik. Ostalo je na tome. Sada kada studiram u vecem gradu, otisao sam kod privatnika koji odlicno radi svoj posao. Otisao sam na pregled, i konsultovao se malo. Posto imam taj visak koze izmedju jedinica, ona kaze da se to moze srediti "operacijom", isjece se taj visak koze uz desne, i to vremenom prolazi, tako da zubi mogu da se sastave lijepo,posto im smeta taj visak koze i zbog toga se ne mogu sastaviti,a po potrebi moze i fiksna proteza kad se to sve uradi. Otac takodje ima dijastemu ali mu je ta koza visoko iznad dijasteme, pa ne znam ima li ko kakvog iskustva sa takvom intervencijom, i kolika je cijena tog' zahvata....posto ne traje dugo, a zaboravio sam da pitam.
Lijep pozdrav..
Lijep pozdrav..