Операција дебелог црева?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.777
Данас сам имао колоноскопију где су ми скинули два полипа и послали на анализу. Рекли су ми да ми је читава десна страна дебелог црева пуна полипа од 20 до 50 мм а лева такође има полипе само у мањем броју и величини. Предочили су ми да имам две опције у погледу десне стране, да останем два дана у болници и да ми скидају један по један или да ми одсеку тај део црева. Занима ме, ако одсеку део дебелог црева, са чим то надомешћују и како после тога функционише организам ?

Данас сам имао колоноскопију где су ми скинули два полипа и послали на анализу. Рекли су ми да ми је читава десна страна дебелог црева пуна полипа од 20 до 50 мм а лева такође има полипе само у мањем броју и величини. Предочили су ми да имам две опције у погледу десне стране, да останем два дана у болници и да ми скидају један по један или да ми одсеку тај део црева. Занима ме, ако одсеку део дебелог црева, са чим то надомешћују и како после тога функционише организам ?
pod hitno skidaj to!

Рекли су ми данас да дођем за седам дана да ми кажу јел рак или доброћудан тумор. Ја сам рекао да желим операцију у смислу да одстране део дебелог црева. Леви део ће ми одрадити колоноскопијом.

Рекли су ми данас да дођем за седам дана да ми кажу јел рак или доброћудан тумор. Ја сам рекао да желим операцију у смислу да одстране део дебелог црева. Леви део ће ми одрадити колоноскопијом.
a sto tako, zar nije bolje polipe samo da uklone

Moja majka je nazalost preminula posle 2 godine od operacije koja je uspesno prosla iako je bila kriticno kada sam je odveo , bukvalno sutradan su je operisali.
Na vreme bolje intervenisati , posto su vece sanse za oporavak i sve to.
Zelim ti iskreno da sve to prebrodis maksimalno pozitivno , moras da se boris.

pa ipak mislim da ti je to bolje nego da odstranjuju citavu desnu stranu...
Ма кад је нешто отишло у пм нек иде до краја !! Са'ћу ја да мислим да сутра опет не букне нека грозомора !! Дај Боже да и ово данас што су ми извадили није нека ракчина !!

Skidaj te polipe sto pre i strpljivo jedan po jedan.
Otac mi je umro od tumora debelog creva. Doktor rekao da se tumor razvija iz polipa.
Spremam se da idem na kontrolnu kolonoskopiju.
To su isto i meni rekli , posto postoji mogucnost da je genetski ... e sad koja je za to sansa , moracu i ja.

Inace cuo sam da zadnjih 20 godina belezimo rekordnu listu po obolelima od raka debelog creva , dal smo drugi ili treci u Evropi ...
Posle kazu ne nije od bombardovanja ...
izmedju ostalog samo je pripomoglo...

Ма кад је нешто отишло у пм нек иде до краја !! Са'ћу ја да мислим да сутра опет не букне нека грозомора !! Дај Боже да и ово данас што су ми извадили није нека ракчина !!
Obavezno pregledaj i jetru.

Od ove korone ladno zapostavljaju 1000X teze stvari koje muce ljude a to je karcinom ... kako je ljudima kojima je detektovan karcinom u sred ove korone ... niko ne prica o tome..

Poslednja izmena:
Baci se usput na dijetu nista meso i slatko
Ма скратио сам ја желудац. Нити једем месо а слатко ми смета. Премда ми је доктор рекао да ударим по месу, млеку и јајима јер ми се храна свела само на грицкалице и угљени хидрати ми дижу шећер.

еј, шта ти је?
мој килави брат је скидао као и ти током колноскопије, и још једном, не знам колико комада.
кажем килави, јер драми и на обичну прехладу. сав се преподоби.

мени се чини да ти је боља варијанта пар дана болнице, па нека цапну,ако је већ изводљиво.

је л си у међувремену скинуо још кила, или је стандард?

нема Софке да вирне.. саћу је зовем

2-5 цм.
Велики су то полипи. Ако их има много, пожељнија је операција. А и сигурнија за будућност.
Из полипа се развија карцином зато реши то на време.

2-5 цм.
Велики су то полипи. Ако их има много, пожељнија је операција. А и сигурнија за будућност.
Из полипа се развија карцином зато реши то на време.
Уторак идем да ми одреде дан за операцију.

Ах да......рече ми докторка да их има десет а јуче су ми скинули три. Дакле 13 комада.

Опусти се. Моја мајка је прије 6 година одстранила комад дебелог цријева, јер је имала канцер. Пребродила је све без икаквих проблема а тада је имала 80 година. Ево је и днас жива и здрава и никаквих последица нема. Срећно.

Уторак идем да ми одреде дан за операцију.

Ах да......рече ми докторка да их има десет а јуче су ми скинули три. Дакле 13 комада.
Само иди на операцију и ријеши се потенцијалног проблема. Моја мајка је прије 6 година одстранила комад дебелог цријева ради канцера. Преболила брзо и без икаквих проблема. А тада је имала 80 година. Срећно и не брини се.

Знате у чему је фора.......ја сам се лечио од рака лимфних жлезди 1992-93. и не бих ни црном ђаволу пожелео агонију хемо терапија. Та опција ме плаши код овог садашњег случаја. Умирања у агонији хемо терапија а не умирања. Премда су ми рекли да су тумори доброћудни. Видећу у уторак.

Данас добио налазе узетих узорака полипа. Каже да су бенигни али да се једам издваја са растом. Рекли ми да дођем идућег понедељка да останем три дана у болници да ми одраде нову колоноскопију где ће бити присутан хирург који ће рећи да ли треба да се вади део црева или да се колоноскопски одстрањују полипи. Кад помислим да ће неко да ми по сат времена џара оном сондом кроз дупе и то у више наврата, пожелим да ми изваде црево !!

Данас добио налазе узетих узорака полипа. Каже да су бенигни али да се једам издваја са растом. Рекли ми да дођем идућег понедељка да останем три дана у болници да ми одраде нову колоноскопију где ће бити присутан хирург који ће рећи да ли треба да се вади део црева или да се колоноскопски одстрањују полипи. Кад помислим да ће неко да ми по сат времена џара оном сондом кроз дупе и то у више наврата, пожелим да ми изваде црево !!
Ako je benigno treba to odstraniti.nemoj da te to opterecuje.Sigurno je bolje nego hemoterapija.Sad sto se mnogi od nas stide da nam dzaraju po dupetu,to je nesto drugo.

Ako je benigno treba to odstraniti.nemoj da te to opterecuje.Sigurno je bolje nego hemoterapija.Sad sto se mnogi od nas stide da nam dzaraju po dupetu,to je nesto drugo.
Јашта брате !! Пристајем на сто карања у буљу само да избегнем пакао и огањ хемо терапије !!!

Извадише ми јуче још три полипа. Сад на сцену ступа хирургија. Крајем јануара треба да ми закажу термин где ће ми оперисати дебело црево и извадити онај део црева који има највише полипа. Докторка каже можда и 70 сантима. Ја нешто контам......јебботе.....ја скратио желудац да смршам СПОЉА а оно кренуше да ми ваде органе као да сам тражио да смршам ИЗНУТРА !!! И желудац и таннко црево и жучна кеса. Сад дебело црево......иди бре у ПМ !! :sad2:

Извадише ми јуче још три полипа. Сад на сцену ступа хирургија. Крајем јануара треба да ми закажу термин где ће ми оперисати дебело црево и извадити онај део црева који има највише полипа. Докторка каже можда и 70 сантима. Ја нешто контам......јебботе.....ја скратио желудац да смршам СПОЉА а оно кренуше да ми ваде органе као да сам тражио да смршам ИЗНУТРА !!! И желудац и таннко црево и жучна кеса. Сад дебело црево......иди бре у ПМ !! :sad2:
Ma da sve prodje kao treba,neka vade to sto ne valja.

Back