Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pozdrav svima! Interesuje me, ako neko moze da mi kaze, zasto misli da je openSUSE dobar OS? Ja razmisljam da se prebacim na openSUSE 11.2 (kad bude izasao), ali mi trebaju i vasa misljenja! Hvala unapred.
Pa malo je bezveze...Ako imaš jaku makinu sa dosta rama onda ok.Mada ti si klinac, tebi bi za igre dobro došo WinDOS,pošto dugo nisam nešto video neke popularnije igre da ima i za Linux...
Evo ja mislim da je dobar. Doduše, mislim to tek od zadje verizje Suze onima pre nisam bio baš oduševljen.
Ono što mogu da ti kažem: sada radi dovoljno brzo (naročito ako nisi na KDE4 - nadamo se da će se stvari značajno popraviti kad iskoči KDE 4.3) dolazi kao vrlo fino sređeno okruženje za desktop, nisam primetio bagove i nestabilnost (kao što je slučaj sa većinom desktop orijentisanih distribucija), ubacili su neke simpatične novine (tipa instalacija sa weba u jednom kliku... znam, znam... ali je to za desktop korisnike fina opcija ).
Osim openSusea imas SLES i SLED koji su bazirani na istim osnovama (čitaj: kad budeš trebao da se prebaciš na plaćeni utegnuti OS bilo za radnu stanicu ili server nećeš morati da menjaš navike).
Novell i Suse su inicijalna razvojna platforma za mnogo toga (mono, čini se i KDE4, nekada NVU, da ne čuje zlo: nadamo se da će i Nokia da umeša prste malo). Sam Novell u svoj distro ubacuje neke lepe stvari za desktop (seti se da Suse dolazi sa GOOo, SLED sa plaćenim kodecima i tako to...) i ima vrlo dobar konfiguracioni centar.
I tako...
To ti je odprilike to.
btw: Nemoj da čekaš 11.2. To će da izađe negde novemra-decembra (ili mi se bar čini da je tako). Metni 11.1 i poigraj se, pa vidi da li ti se sviđa i da li ti leži
Pozdrav svima! Interesuje me, ako neko moze da mi kaze, zasto misli da je openSUSE dobar OS? Ja razmisljam da se prebacim na openSUSE 11.2 (kad bude izasao), ali mi trebaju i vasa misljenja! Hvala unapred.