opel kadett 1.3 Suza(na) :)

a dobro,znas kako...realno,kapiram da je presao oko 300.000,kao i svaki automobil tog godista...i kada kupujes to godiste,od gledanja u motor nema nista...gledas mu limariju i enterijer pa sta te zapadne...
ovaj izgleda kao da je tek izasao iz fabrike...
nego mi reci ako si radio generalnu ili polu generalnu...koliko iznosi?
koliko mu je registracija?

a dobro,znas kako...realno,kapiram da je presao oko 300.000,kao i svaki automobil tog godista...i kada kupujes to godiste,od gledanja u motor nema nista...gledas mu limariju i enterijer pa sta te zapadne...
ovaj izgleda kao da je tek izasao iz fabrike...
nego mi reci ako si radio generalnu ili polu generalnu...koliko iznosi?
koliko mu je registracija?

Moguce da je presao toliko, a mozda i vise, a mozda i manje. To ni vlasnik ne zna. Ja sam 3. vlasnik ovog kadeta. Do 2001. godine jedan čovek iz Nemacke ga je vozio, 2001. godine je uvezen ovde, i 2-3 godine ga je vozila jedna komsinica, i sada je kod mene.

Bitno da je limarija odradjena. Motor? Pa ne znam koliko je generalna, posto moj odlicno ide, a ne trosi ulje. Mislim da kompletan motor moze da se odradi za 500eura. Ali nisam siguran.

Motor je OHC, ima hidropodizace ventila, pa ne moze da prezupci.

Sta te jos interesuje?

500e? ufff...
po cemu ja da vidim dali je zreo za generalnu? dali je moguce npr da se na generalnoj promene samo oni delovi sto ne valjaju ili mora sve? dali su cesta ulaganja u njega?
msm znam da je svaki auto za sebe,ali okvirno da vidim...
hvala ti na odgovorima i izvini sto te smaram!

Mozda je to cena za punu generalnu, stvarno ne znam. Prvo, nisam radio, drugo, kad bih radio, ne bih placao majstora. Tako da sam lupio.

Zreo za generalnu: pa ako je plavi dim iz auspuha, tad su otisle vodjice, karike...ako trosi ulje takodje za generalnu. Ne oslanjaj se na kompresiju. Ako trosi ulje, kompresija je dobra. Ja cu bas da izmerim ovih dana kompresiju na mom i na kadetu mog druga koji trosi dosta ulja. Pa cu da uporedim.

Zavisi koliko si spreman da das. Ako si spreman da das dosta para, menjaj sve, a ako nisi, ono sta mora. A i ne opterecuj se time. Ja sam sreo jedan kadet koji na satu je imao 380 000km, pa tek radili generalnu. Ti motori mogu sa finim odrzavanjem mogu da predju 400-500 000km.

Ulaganja: lamela ti je oko 1800 dinara. Ja sam je skorije menjao, fabricka i presla je 250 000km. Plocice, pakne, dobosi, diskovi su malo skuplji od Jugovih delova. Meni licno nisu cesto ulaganja u moj auto, jer i ne vodim previse racuna o tome, a i kad crkne nesto, popravim, jer nemam za nov deo.

Sedi u njega, provozaj. Videces i sam sta se desava. Ako kupujes delove, neke delove uzimaj na otpadu polovnih automobila (Mrcajevci za Opele, ako si blizu Cacka, Kragujevca, Kraljeva...).

Taj motor odlicno podnosi plin. Ja ga nisam palio na benzinu dosta dugo, pa cak i zimi na plin ga startujem.

Klasicne boljke kadeta su rubovi, pragovi, patos (vidim da je limarijski dobar), zatim kociona kljesta (biksne umeju da zaglave, to se sredi veoma brzo). Zatim siber moze biti zapusen, to se da srediti.

Ako ga uzimas, daj 2-3000 dinara za BODY930 i zastiti ga od ispod. Dobro ulje (Modrica, sivo pakovanje i presao sam sa njim 10 000km), filtere menjaj i vozi. Zbog osetljivosti mozda ce malo na plinu da ti stuca od ili svecica, ili kablova ili razvodne kape. Ja menjam kablove na svakih godinu dana, uzimam neke jeftine, 500-600 dinara. Pre sam imao skupe i trajali su dosta. Razvodna kapa je skupa, oko 800 dinara. I ona je čest uzrok štucanja na plinu.

Ne smaras. Pitaj jos nesto ako te interesuje.

Poslednja izmena:
e hvala ti mnogo...pomoglo mi je dosta...
ako imas vremena za pricu,da cujes...

matori ima senika 8500e je platio pre 2 godine...i fazon "cuva" ih,a zakacio mu i branik,bukvalno otpao,usao u garazu sa otvorenim gepekom,cuknuo ga i sve...a mene na parkingu neko ulubio...i sad isao on kod majstora i SVE da mu sredi je 150e...sa farbanjem
i ja bio u banji sa drustvom i zove me i kaze..e znas steta je sve 150e...one moje 3 stete su 50,a tvoja je 100e... :eek:
i ja gledam onako,kao tele...reko ok
a ja mu taj mesec dao 70e...sto za gorivo sto za sve...i sad mi jos trazi 100e...pa cekaj,stani...ne ideee
jos skinuo zadnja 2 sedista (ima 3 inace) zbog posla,i kaze nema vise sedista...
pitam ja gde cu voziti drugare,devojku,drugarice...i on kao,pa neces ih ni voziti...
e tu mi puce film...rekao sam,kupicu ga,makar se zaduzio kod zelenasa...

a da,inace imao sam saobracajku na motoru za koju je on kriv,jer sam kupio motor zato sto mi on nije dao auto..
**** ga auto...

izvini na smoru,iznervirao sam se dok sam pisao :)

hvala na svim informacijama :)

Prodaj skuter, kupi auto. JA sam svakako pre za kadeta, no za juga. Vozio sam i kadeta 1.8i i 1.6i i odlicni su, oba na benzin. To su mi od prijatelja.

Nova vozila su vecina sminkeraj, konfekcija. Kada budem uzimao za sebe auto nekada, nece biti stariji od 96-97. godine.

Sta te jos zanima oko kadeta?

Pa sto palite na plin?
Nije to dobro
Mnogo je bolje upaliti na benzin, pa prebaciti na plin kad se zagreje.
Bar tako kazu ove plinadzije
Inace vozio sam kadeta i ovo sto kaze lmd da su mu mane je tacno

Ovom drugaru sto bi da ga kupi, preporucujem da gleda limariju. Ako je ona zdrava, lako ce za generalnu ili osvezavanje motora, kad skupi pare.
U medjuvremenu, nek promeni sve tecnosti, filtere i kaiseve, moze da vozi pa kad skupi neka ga sredi.
I naravno, neka ubije malo cenu, ipak je to star auto za koga ce se malo ko zaleteti

Pa sto palite na plin?
Nije to dobro
Mnogo je bolje upaliti na benzin, pa prebaciti na plin kad se zagreje.
Bar tako kazu ove plinadzije
Inace vozio sam kadeta i ovo sto kaze lmd da su mu mane je tacno

Ovom drugaru sto bi da ga kupi, preporucujem da gleda limariju. Ako je ona zdrava, lako ce za generalnu ili osvezavanje motora, kad skupi pare.
U medjuvremenu, nek promeni sve tecnosti, filtere i kaiseve, moze da vozi pa kad skupi neka ga sredi.
I naravno, neka ubije malo cenu, ipak je to star auto za koga ce se malo ko zaleteti

Mi koji vozimo iljadu i trista kubika na plin, neamo pare za bemzim. Ja mu nisam sipao bemzim godinama.

A i nema razlike kad se zagreva na bemzimu ili plinu. Meni na -petnaestinu stepeni pali na plin, ali doduse neki čudni krici bregaste se čuju prvih par sekundi, posle ko duša.

:)))))))

a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif
a055.gif

e hvala ti mnogo...pomoglo mi je dosta...
ako imas vremena za pricu,da cujes...

matori ima senika 8500e je platio pre 2 godine...i fazon "cuva" ih,a zakacio mu i branik,bukvalno otpao,usao u garazu sa otvorenim gepekom,cuknuo ga i sve...a mene na parkingu neko ulubio...i sad isao on kod majstora i SVE da mu sredi je 150e...sa farbanjem
i ja bio u banji sa drustvom i zove me i kaze..e znas steta je sve 150e...one moje 3 stete su 50,a tvoja je 100e... :eek:
i ja gledam onako,kao tele...reko ok
a ja mu taj mesec dao 70e...sto za gorivo sto za sve...i sad mi jos trazi 100e...pa cekaj,stani...ne ideee
jos skinuo zadnja 2 sedista (ima 3 inace) zbog posla,i kaze nema vise sedista...
pitam ja gde cu voziti drugare,devojku,drugarice...i on kao,pa neces ih ni voziti...
e tu mi puce film...rekao sam,kupicu ga,makar se zaduzio kod zelenasa...

a da,inace imao sam saobracajku na motoru za koju je on kriv,jer sam kupio motor zato sto mi on nije dao auto..
**** ga auto...

izvini na smoru,iznervirao sam se dok sam pisao :)

hvala na svim informacijama :)

Kupi lepo sebi auto i da se ne bakces vise sa njim. Nemoj 45-icu, uzmi 55-icu ako ces Yuga. Za 900E imas solidnih jugica sa plinom. Samo se nemoj zaletati i naravno povedi nekog ko se razume u kola kad budes kupovao. I srecno:)

Pa Yugu starom 20 god. je vec verovatno uradjena generalna. A naravno da je bolji kadet, ali ga je teze naci u dobrom stanju gde nema puno ulaganja.

To da, ali evo ovom je uradjena limarija. Nek ostane jos motor da se uradi i moze da se vozi. A za taj zivotni vek juga mora da se uradi dva puta generalna, a za kadetov ohc jednom u 350-400000km.

al kako hoce, ne zelim niko ga ni na sta da teram, samo savetujem.

Back