OPEL FAN CLUB(tigra,kadet,vectra,calibra)...

O, narode!
Ja sam Igor, iz Sutomora. Nedavno sam dobio na poklon od rođaka Kadet E karavan 1988. 1600 ccm sa automatskim menjačem. E, sad, poklonjenom konju u zube se ne gleda, a to onda zna da košta. Dakle, najmanj stavka je bio porez na promet (70 €). Da bi ga registrovali, bilo otvoriti se još:
1. nova šoferšajbna a 110 €
2. Nove gume a 200 €
3. Retrovizor a 5 €
4. Nov akumulator a 60 €
5. Farbanje levih vrata a 30 €
6. Lager u levom prednjem točku, gumeni nosač motora, manžetne
na poluosovinama, zupčasti remen i španer, ulje (i za motor i za menjač), antifriz
i još ponešto a 320 €
7. Registracija, osiguranje...., tehnički pregled.... a 310 €

Nabavim ja i reparatur limove za zadnje blatobrane, i naručim sajtne (trulex), k'o velim, auto ide dobro...
E, a onda krenem nekim poslom. Posle cca 150 km krene da "proklizava", kao da je kuplung u maleru (a nema kuplung), pa ušaltuje, pa izšaltuje, pa tako jedno za drugim, drama na semaforima, svi tamo nervozni... Drž kod majstora u Podgorici, pogleda on nivo ulja u menjaču, sipa litar - k'o u bunar. Na drugi litar pokaže skoro maksimum. Iza toga šaltuje normalno. Ja kod majstora u Bar, kažem mu da parkiran ne pravi baricu ispod, ali za 150 km potroši 2 litra menjačkog ulja. Kaže on meni da ga upalim i ubacim u "D" pod ručnom, i posle 30 sec da ga ugasim. Kad ono, nekoliko kapi ulja ispod. Divota, znači, "baca" u vožnji, i to bogato.

Reče on meni da kupim dihtung za karter automatskog menjača, da mi broj telefona u Podgorici. Ja pošaljem čoveka do njih, a oni mu dadu sliku sa komentarom: ako je to to, da naruči do srede, i dobije u idući ponedeljak, cena 40 €.
wGcBcVrKD0kyUXelBJ0Txg

E, sad, ja nešto gledam, taj dihtung na slici nema šanse da je za onaj karter koji sam svojim očima video dok je auto bio na dizalici. Ja bih rekao da je karter ono na levoj strani slike menjača, iznad slike dihtunga (i, valjda, filtera ulja).

Mator sam za eksperimente. Zna li neko, ima li još mesta gde bi mogao da baca ulje.

Počeo sam da razmišljam o kupovini normalnog menjača na otpadu, a onda sledi ugradnja kuplunga, papučica..., baš se ne radujem.
:zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace::zskace: pa sto si ulagao ovoliko u 88' covjece :zimag:

Bolje da proda krs i da kupi nesto novije.Ljudi misle da kadet truli samo po rubovima i trepnama a patos mu je ko pcelinje sace. imao sam priliku da vidim kadeta koji se zapucao u ogradu pored puta. Pored toga sto su mu otpali tockovi i amortizeri pridjem ja i pogledam unutra kad ono umesto poda TRAVA-nema patosa tj.raspao se. Pa ja sam na mom GSI-u, koji je bio vanserijski sacuvan, jednom cackao po patosu i primetim kao neki plikic i rekoh ajd da ga sastruzem pa zastitim a ono upade srafciger ko u sir. Odmah sam resio da ga prodam.

pa astra je onako vise porodican auto, signum je po meni ok.
ali corsa je zesci shit brate, pa to voze sve moje drugarice...malo, malo pa rikne neki deo!!!
e'bes ti taj auto koji ne moze da izdrzi 3-4 god bez ijednog kvara....a opet to zavisi od tebe kako ces da ga odrzavas!!!
M a meni je tigra zakon bre, iako svi kazu da je vise zenski auto, on ako se sredi na pravi nacin ima da bude kao bombona!!!
POZZZZ

Vozim tigru vec nekoliko meseci gasi se u leru trosi oko 12 litara motor je 1.4 onaj od 90 konja i pravo da vam kazem auto mi se svidja ali me jako nervira to sto mi se gasi u leru pa moram da pred krivinu kocim uz pomoc motora ne bi li se ugasio auto i izblamirao me u drustvu... =)

pozdrav svima,
ja imam opel kadet limuzinu 1.6 i, 7.5 l plina na
otvorenom osim primedbi na limariju sve ostalo mi je ok
mislim da su njihovi ohc motori medju najboljima redovno
ga servisiram i nisam imao nekih većih problema osim
potrošnih delova, kao član porodice nam je ali uskoro planiram
da ga menjam odslužio je on kod mene dosta i sledeće što ću
uzeti je vectra B 2002.g. 1.8 ili 2.0 ko ima iskustva sa njom neka
javi

Back