Opel Corsa 1,2 2001 zvucnici pomoc !

Sasvim ok lik

Zainteresovan član
Poruka
176
Pozdrav,
Kupio sam pre neki dan Opel Corsu 1.2 2001god i prvo sta mi je zapalo za oko to je da kad ukljucim radio zvucnici suste,kao da su produvali. koliko sam mogo da oslusam kao da su probila ona 2 mala zvucnika kod retrovizora i sa leve i sa desne strane.
Zanima me da li neko zna koji su to zvucnici,ti mali,dal ima negde da se kupe takvi,koja je to jacina zvucnika kako da trazim ?
Da li postoji mozda neka druga mogucnost,posto radio slabo hvata i stanice,da li mozda zbog radia krce zvucnici ili to apsolutno nema nikakve veze ?
P.s koliko uopste ovaj model 2001 ima zvucnika ? koliko sam gledao pozadi kao da nema ni 1 samo napred u vrata 2 velika i ta 2 mala. Ovi malo noviji modeli nemaju te male zvucnike kod retrovizora koliko sam primetio.

Zvucnici ako suste znaci da su u funkciji.
Pusti kasetu ili cd i videces dali je do antene mada kod nekih modela zna da ode FM i da tesko hvata stanice iako je antena dobra.
E sad nisi rekao dali imas fabricki uredjaj ili naknadno ugradjen i koji je uopste uredjaj u pitanju.
Ako nije fabricki i imas nekog kineza onda nije nista cudno sto ti brljavi a pogotovo ako ga je neko nestrucno ugradio.
Ti mali gore zvucnici obicno ne crkavaju ali ako zaista i jesu dovoljno je da lupis na pijaci one male piezo visokotonce i da ih ubacis umesto fabrickih zvucnika. Kostaju oko 300 dinara oba i lako ih je ugraditi a rade bolje nego fabricki.

Zvucnici ako suste znaci da su u funkciji.
Pusti kasetu ili cd i videces dali je do antene mada kod nekih modela zna da ode FM i da tesko hvata stanice iako je antena dobra.
E sad nisi rekao dali imas fabricki uredjaj ili naknadno ugradjen i koji je uopste uredjaj u pitanju.
Ako nije fabricki i imas nekog kineza onda nije nista cudno sto ti brljavi a pogotovo ako ga je neko nestrucno ugradio.
Ti mali gore zvucnici obicno ne crkavaju ali ako zaista i jesu dovoljno je da lupis na pijaci one male piezo visokotonce i da ih ubacis umesto fabrickih zvucnika. Kostaju oko 300 dinara oba i lako ih je ugraditi a rade bolje nego fabricki.

Radio koji imam je naknadno ubacen sigurno,imam za USB i za SD karticu slotove,kad ubacim flesku isti slucaj,isto susti,probao sam nekoliko fleska sa muzikom sve se isto cuje,za disk nemam slot.
Jedino da uzmem da izvucem radio pa one kontakte da izvucem i opet stavim,mozda se neki olabavio sta znam,ne razumem se mnogo. ili da probam da ubacim neki drugi radio ako nadjem pa da proverim,ako i na njega susti,mozda su zvucnici.
Postavicu danas i sliku radio uredjaja.

14907815_1524698524223535_1077420209_o.jpg

14958042_1524698510890203_63930358_o.jpg

evo i slika kako izgleda radio. kako ja sad ovo da izvucem ? ima ovaj okvir ali ne znam kako da ga izvucem,pokusao sam da vucem al ne verujem da tako ide,dal ima neke zabice nesto ?

Tebi je garant riknuo taj kinez jerakozvucnici suste onda znaci da rade a da ne dobijaju zvuk.
A da izvadis ovaj plejer treba da skines plocicu i iza nje na samimkrajevima levo idesno treba da imaju prorezi u koje se ubacuju sine za vadjenje.
To su limovi kojise gurnuute proreze i rasire osigurace koji drze kuciste da ne ispadne napolje.
@botr
Precnik tih piezo zvucnika je oko 3cm i prste kako rade a kostaju smesno.
U nekim slucajevima mogu da se ubace ispod maske zvucnika umesto samog visokotonca ali neznamkako je to izvedeno kod Alfe.
Probaj i neces verovati da bolje rade od fabrike jer imaju vislju frekvenciju zvuka.

Tebi je garant riknuo taj kinez jerakozvucnici suste onda znaci da rade a da ne dobijaju zvuk.
A da izvadis ovaj plejer treba da skines plocicu i iza nje na samimkrajevima levo idesno treba da imaju prorezi u koje se ubacuju sine za vadjenje.
To su limovi kojise gurnuute proreze i rasire osigurace koji drze kuciste da ne ispadne napolje.
@botr
Precnik tih piezo zvucnika je oko 3cm i prste kako rade a kostaju smesno.
U nekim slucajevima mogu da se ubace ispod maske zvucnika umesto samog visokotonca ali neznamkako je to izvedeno kod Alfe.
Probaj i neces verovati da bolje rade od fabrike jer imaju vislju frekvenciju zvuka.

a na koju foru se skida ta plocica ? prvi put skidam pa ne znam.
danas sam bas slusao svih 6 zvucnika,svi suste,znaci da je do radia,i kad idem na neravnom putu malo tandrce radio,nije knap uso tu i hoce jos vise da susti kad je neravan put,znaci on rikno.
ako kostaju ti mali po 300din kako da trazim tamo ? cisto eto da ubacim neke malo "glasnije - bolje" od fabrickih,pa koliko traju nek traju.

a na koju foru se skida ta plocica ? prvi put skidam pa ne znam.
danas sam bas slusao svih 6 zvucnika,svi suste,znaci da je do radia,i kad idem na neravnom putu malo tandrce radio,nije knap uso tu i hoce jos vise da susti kad je neravan put,znaci on rikno.
ako kostaju ti mali po 300din kako da trazim tamo ? cisto eto da ubacim neke malo "glasnije - bolje" od fabrickih,pa koliko traju nek traju.

Pa sigurno će duže trajati od tog krša od auta...

Sad vidim da se plocica i ne skida sto znaci da onda trba da skines taj okvir oko "plocice" i ispod se nalaze ti prorezi u koje ces da uguras te "kljuceve" i da onda izvuces radio napolje.
Euro dzek je standardan i kad prineses novi cd plejer ustekas dzekove i antenu i radice sigurno.
Nemas potrebe da menjas ista od zvucnika ako su ispravni a snagu sa tim malim zvucnicima sigurno neces dobiti jer kao prvo snagu dobijas od pojacala a za sta trebaju i adekvatni zvucnici jer ne moze pojacalo da bude 4x50W a da ti zvucnik ima 10w jer ces ih sprziti.
Bas daje snagu a visokotonci su tu da da zacine zvuk a ovi pijezo jako lepo prste.

Sad vidim da se plocica i ne skida sto znaci da onda trba da skines taj okvir oko "plocice" i ispod se nalaze ti prorezi u koje ces da uguras te "kljuceve" i da onda izvuces radio napolje.
Euro dzek je standardan i kad prineses novi cd plejer ustekas dzekove i antenu i radice sigurno.
Nemas potrebe da menjas ista od zvucnika ako su ispravni a snagu sa tim malim zvucnicima sigurno neces dobiti jer kao prvo snagu dobijas od pojacala a za sta trebaju i adekvatni zvucnici jer ne moze pojacalo da bude 4x50W a da ti zvucnik ima 10w jer ces ih sprziti.
Bas daje snagu a visokotonci su tu da da zacine zvuk a ovi pijezo jako lepo prste.

Skino sam danas kao sto si reko celu plastiku bas sam zagledao,i kad skinem plastiku izadje ceo radio,minut poso. Proverio sam dzek izvadio - opet stavio ali sve je isto,ovako radio izgleda kao nov.
E sad naso sam opet neki kineski sa bluetooth-om,USB/ SD/MP3/WMA/WAV plejer, 50Wx4 izlazna snaga.
Dal da uzmem to 20evrica je nov,valjda nece da suste. nemam da izdvojim 50-60e za neku marku trenutno,pa sad ne znam dal bi opet kinez odradio posao ? Da ne kupim pa opet isto da bude.
Ostavicu zvucnike kako jesu,necu nista dirati.

Skino sam danas kao sto si reko celu plastiku bas sam zagledao,i kad skinem plastiku izadje ceo radio,minut poso. Proverio sam dzek izvadio - opet stavio ali sve je isto,ovako radio izgleda kao nov.
E sad naso sam opet neki kineski sa bluetooth-om,USB/ SD/MP3/WMA/WAV plejer, 50Wx4 izlazna snaga.
Dal da uzmem to 20evrica je nov,valjda nece da suste. nemam da izdvojim 50-60e za neku marku trenutno,pa sad ne znam dal bi opet kinez odradio posao ? Da ne kupim pa opet isto da bude.
Ostavicu zvucnike kako jesu,necu nista dirati.

to 50Wx4 izlazna snaga. zaboravi , jasam u stila 3 meseca koristio kineza i zavrsilo poso extra

imas na K-P kineze za 20 ev , vecinom iz BG , ides probas , vidis ako odgovara uzimas , takosam ja radio

Danasnji ljudi su optereceni sa glupostima i opremom pa tako na cd plejeru traze da ima USB a ne zapitaju se koliko pesama stane na jedan CD disk i koliko je to sati muzike.
E pa evo odgovora.
Na CD staje do 200 pesama sto znaci da mozete da odete na more i da se nece sve pesme saslusati sa tog CD-a.
Ali nekome je izgleda lakse da nareze muziku na stik nego na cd a ne razmislja da i tako i tako ima suzen izbor muzike tj pravac koji slusa a pritom svako gasenje auta podrazumeva i skidanje plocice zbog lopova a samim tim i vadjenje stika pa se cesto desava da se ulaz za usb razlabavi.
Obican CD plejer ne zahteva stalno guranje stika nego jednom ubacis disk i on ostaje tamo a kad hoces da prabcis sa radia na disk samo stisnes jedan taster i eto muzike.
Tu plocicu skidas potpuno normalno dok cd ostaje u uredjaju.
Znaci sad vidite koliko neki pate za necim sto im realno jeste korisno ali samo jednom dok prebacuju pesme a kasnije su tu problemi skidanja dok sa cd-om jeste malo komplikovanije jer mora da se nareze ali zato se jednom ubaci i ne vadi a pesama ima toliko da mozes da slusas i slusas i neces stici do kraj a i dk stignes taman zaboravis one s pocetka.
Ovo pisem zato sto dobar uredjaj bez USB-a mozes da biras izmedju 20 i 30€ i 16x ga je bolje uzeti nego t kinesko djubre koje pritom ima neuporedivo losiji zvuk.
JVC nije bas nesto i to ustvari Sony koji se takodje ne kotira sjajno pa zato bolje pogledaj neki Pioneer,Clarion,Alpinu a svakako iz tih uredjaja mozes da izvuces kabel sa usb-om koji ces da stavis na neko mesto koje ti odgovara i da tu ustekas stik ukoliko ti je bas toliko prekopotreban.
Zato zaobidji kineze jer kako ti je crkao taj tako ce crci i ovaj drugi i to je samo pitanje dana kad ce se desiti.

Iz nekog mog iskustva shvatio sam da je to sve jedno koji ces uzeti jer im je snaga u principu ista i obicno je 4x50 a u realnosti 4x22w.
Ono sto je bitno je da na njemu pise MP3 da bi citao te CD-ove mada ih pravi audiofili izbegavaju jer audio zapis je najkvalitetniji i samim tim ima najvise zvukova i nije osiromasen kao MP3 zapis.
Sve ostalo ti je do izgleda jer generalno je sve to jedno slicno drugom i najvaznija razlika je dali nazad ima cinceve za vufer ukoliko planiras da ga stavis jednog dana.
Kod Pioneer-a je veci broj znak da je jaci model pa je tako taj 5800 najjaci od ovih ostalih.

Ja u principu gledam da pojacalo ne bude mosfet jer daje veoma sinteticki zvuk i visoki samo prste dok je bas neprirodan.
Pre bih uzeo 3900 model.
Najbolji zvuk imaju stari Pioneer-i sa kasetama a to ces valjda jednom imati prilku da probas i uveris se u to.
Topao i basovan zvuk sa fino odrezanim visokim tonovima koji ne cepaju usi se dobija iz tih starijih uredjaja.

- - - - - - - - - -

Ako ti nesto znaci ja imam tih CD plejera koje cuvam za kola koja mi dodju i tu imam i veoma dobrih modela i sa aux-om,usb-om ,daljincem,blututom pa s obzirom da mi u poslednje vreme samo stizu kola sa fabrickom muzikom onda nemam gde da ih ugradim pa mogu da ti ih ponudim.
Ima tu Kenwood,Panasonic,Pioneer,Sony,JVC,Blaupunkt,Alpina modela pa mozes da proberes.

Back