Opcija automatskog parkiranja

mario80

Stara legenda
Poruka
80.754
Gledam neku šarlatansku reno reklamu kao momak se parkira tj auto se sam parkira, on se za to vreme otkopčava, namešta frizuru. I to sve u par sekundi reklame jelte.

Kako to izgleda u realnosti? Odjednom vidite zastoj u ulici, ljudi počinju da se skupljaju i gledaju. Auto je upalio sva4 žmigavca i merka parking. Kreće da mota volan i mic po mic, napred nazad, polaaako c c ccc c uparkirava se. Spektakl traje otprilike 15 minuta svi smo bili napeti počev od nas posmatrača do vozača i suvozača. Verujem da je i kompjuter u autu bio napet. Kia je bila u pitanju ovaj zadnji ili predzadnji model.

Zastoj je bio u dužini cele ulice ali niko nije svirao što je meni bilo čudno pa sam se primakao.

Ovaj mercedes se kilavo uparkirao iako ima mesta za šleper da stane. U suštini baš sam se razočarao traje čitavu večnost.

Poslednja izmena:
Ja imam dve komsinice za koje izuzetno retko primetim da parkiraju kako treba, mozda jednom od deset ili dvadest puta. Ni jedna ne ume da parkira u rikverc, a staju tako da one imaju mesta za svoja vrata, a sa njihove suvozacke strane je u rikverc parkirano drugo vozilo, pa taj kome se posrecilo da one stanu pored kasnije jedva udje u auto.
Obe voze bezvredna sokocala iz A segmenta i oba auta su iscukana sa svih strana.
Takvima bih dozvolio da voze samo ako imaju tu parking asistenciju.

Ljudi greše u tome što kad parkiraju unazad okreću glavu umesto da gledaju u spoljne retrovizore.
Bas me zanima kako se ti ljudi ako gledaju na retrovizore da znaju kad treba da stanu da ne bi udarili u vozilo ili zid.
Treba se uvek prvo okrenuti i tako voziti a na retrovizore po potrebi izvrsiti radnju.
Na retrovizore su nekad vozili iskljucivo vozaci teretnih vozila koji nisu imali stakla nazad pa nisu mogli da vide kuda voze.
Danas je steta sto u autoskolama tako uce pocetnike da voze tj na retrovizore kao da su profesionalci pa nemaju pojma sa parkiranjem.

Bas me zanima kako se ti ljudi ako gledaju na retrovizore da znaju kad treba da stanu da ne bi udarili u vozilo ili zid.
Pa imaš i unutrašnji retrovizor, ja po njemu procenim odstojanje sa greškom od max. +/- 10cm.
A i najstarija vozila imaju zvučne senzore - polako unazad, kad počne da krcka, kreneš malo unapred i to je to...

Treba se uvek prvo okrenuti i tako voziti a na retrovizore po potrebi izvrsiti radnju.
Kako bre da se okrenem i vozim unazad - koja ti je to poza - iz Kamasutre?

:lol:

1624549524876.png

Žene su smrt za automobile u svakom pogledu, kako za održavanje, vožnju, parkiranje... Kažem ženi pušta ti guma a ona aha. Treba kod vulkanizera kaže ahaa. Kad se penješ na ivičnjak smotaj pun. Ahaaa. Ne motaj u mestu. Aha.

Tako da ovo i nije loše za žene.

Back