Opasnosti u braku u kapitalizmu - vol 2.

commodore:
Okej, decaci.

Potpisali smo predbracni ugovor. (iako se rat na tu temu nastavlja u vol. 1)
Imamo jaku i nezavisnu zenu (koja nam je to potvrdila time sto je potpisala da joj ne trebaju nase pare - jer je jaka i nezavisna) - sad pocinjemo da organizujemo domacinstvo.
Moderna zena ima karijeru, posao i primanja, manjak slobodnog vremena, pa za prozaicne kucevne poslove treba da pronadjemo resenje:
dakle:
kuvarica - 150 evra mesecno. (plus troskovi za hranu)
sremacica - 100 evra mesecno.
francusko, englesko i srpsko zabaviste za decu - 150 evra mesecno.
...
Kako vam se cini?

Evo opet savet "na kec" - nemoj da se ženiš a sve što imaš stavi u jedan fišek.
Ušteda ogromna, a fišek gde hoćeš...

u pravu si Gazdarice 100%
ali, zašto tako ironično? mislim na romantičare... commdore je pominjao neke stvari bez kojih se može (pre)živetu u braku... mislim, na troškove oko kuvarice, spremačice...

uzgred ova ovde je živela sa mužem a da je bukvalo morala da računa da li će biti za hleb sledećeg dana a preživeli smo ... niko ne tvrdi da u braku nema svakojakih uspona i padova ...
ali je tačno da novac ... nedostatak novca često utiče na dobre odnose među ljudima...

gigule:
u pravu si Gazdarice 100%
ali, zašto tako ironično? mislim na romantičare... commdore je pominjao neke stvari bez kojih se može (pre)živetu u braku... mislim, na troškove oko kuvarice, spremačice...

uzgred ova ovde je živela sa mužem a da je bukvalo morala da računa da li će biti za hleb sledećeg dana a preživeli smo ... niko ne tvrdi da u braku nema svakojakih uspona i padova ...
ali je tačno da novac ... nedostatak novca često utiče na dobre odnose među ljudima...
Jasno, svasta covjek moze prezivjeti...
Ali, pitanje je da li je to zivot, da li su srecni?
Neki svakako da, ali mnogi ne... Upravo zbog nedostatka novca...
Ja prva bih pukla kada bih bila prisiljena da se sama staram o kuci i djeci... Jednostavno, to nije zivot kakav zelim za sebe...
Pare su mi bitne kao sredstvo da svoj zivot uredim, onako kako zelim... Bez toga, prije ili kasnije, ljubav bi nestala... Ma, kolika bila...
I ne glumim da je drugacije...

commodore:
Eto, cim neces da te muzu odma nemas dusu... sta da kazem...?
Ali dobro... svako onako kako hoce.
poz.

gasi temu moderatore.

Pare, pare doope vam zinulo za pare!
Na pare! Evo vam pare!
Za vaše televizore pare!
Za vaše Honde.
Za podmićivanja pareee!

Čovek, nadji žensku i ne lupaj o parama glavu.
Para nikad dosta što rek'o Bogi na TV-u
One su samo nužno zlo (sad da l' sam mislio na žene ili pare?)

Pali Meho, gasi Meho

mrskoje:
Svim ljudima dobre volje! Mali Lazar Selaković ima 4 godine i boluje od Daunovog sindroma. To je bolest koja usporava razvoj deteta. Njegovi roditelji su u vrlo nezavidnom položaju jer u porodici radi samo otac Radenko. Njegova majka Tanja ne može da radi jer sa malim Lazarom mora da se radi svakodnevno. Lazaru su potrebne tri terapije kojima je cena vrlo visoka. Čitaoci dnevnog lista „Blic” su sakupili novac za prvu terapiju, dok za za drugu terapiju donatori su bile užicke firme. Sada je Lazaru potrebna treća, poslednja terapija pred polazak u školu. Put i terapija u Novom Sadu , koštaju oko 1500 evra. Ako svako od nas pokloni po 1 ili 2 evra, bilo bi dovoljno jer na ovaj sajt dolazi veliki broj ljudi. Kontakt mail porodice Selakovic je:
lakimis@ptt.yu
Broj deviznog žiro računa je:
DELTA BANKA
17-302-0004022/0
Selakovic Radenko

OVAJ TEKST JE PRENET SA JEDNOG DRUGOG SAJTA,ALI NADAM SE DA NIKOME NECE SMETATI STO SAM OSTAVILO I BR. ZIRO RACUNA.

368186a1.jpg

PS: Molio bih moderatore da ovaj topic postave kao ljepljivi i da ga ne brisu, a razlog zbog koga sam ga ovde postavio je taj da nisam nasao bolji podforum za to i da ovvo veoma posjecen podforum.

E ovo su prave opasnosti u braku......
pa....direktore.......evo...
Morala sam sa svashtare ovde ovo da prebacim....da i vi -mushki- .....pomognete......;-)

Novo doba gospodo.

Naravno da ostaje prostora da naivno uletite u brak (vi naivno zaljubljeni) i kasnije naučite da molite i puzite pred prijateljima u trenutku razvoda (najkritičniji trenutak jer svi dugovi moraju odmah da se namire). Ali to je cena za meraklije, koji žele da osećaju samo emotivnu komponentu današnjice. Za lukavost i proračunatost tu nema mesta, pa se zbog atmosfere računi plaćaju na kraju.....

Crne misli da će se možda desiti razvod i pre stupanja u brak, su tako "OUT" ženama , jer sve što nije impulsivno nije 100% uzbudljivo. Uvredjenost preti.
Uostalom pošto je u neproizvodnoj privredi kakva je kod nas , lakše naći zaposlenje za ženu, možda nepotpisivanje predb... bolje rešenje za solidne jebače i umiljate kuce....
I deci je bolje da ih vaspitava otac koji ne radi nego dadilja.

Ali vidim da je ovde dominantno razmišljanje da je muškarac glavni finansijer u kući.A žena glava kuće. Pa kako ispunjavati želje radi opstanka porodice....Ili vidim jasnu podsvesnu viziju da je nemoguće to uspeti.

Razumljivo je da je svoj zaradjeni dinar sladji i osoba je ponosna na sebe, ali je takodje poznato da onda i mnogo teže daje taj dinar bez reči za stalne rashode....
(Mnogo veće iznose smo spremni da damo za povremene rashode , "da sebe častimo" ili "da ne ispadnemo stipse")
Tako da dok svest o razlici izmedju željenog i mogućeg ne prodre do srpskih žena (koje naravno uvek misle da su one svesnije i snalažljivije u trenutnom stanju --ali im animus i podsvesne emotivne želje uvek idu 3 veka unapred) možete birati:
-Čuvari svog mira i sprečiti velike i katastrofalne promene , veće od ionako velike razlike izmedju ponašanja žene koja vas voli i one koja vas je prezrela i želi razvod.
-Čuvari svoje fotelje i TV i grickalica pored, s tim da se stan vodi na dedu, babu, majku, oca inače ništa od mira....
-Biti najpoželjniji u svojoj i vrlo bitno njenoj okolini.....Svako prećutano neslaganje se zaboravi ako se čutanje završi u spavaćoj sobi sa volim te....(skoro svako)

Back