Opasnosti u braku u kapitalizmu - vol 1.

hehehe... okej hani... "lik" te pozdravlja...
vas zakljucak je da nemam dusu... shvatio sam.
...
...ali kao sto rece jednan drugar (takodje zagovornik ovoga) danas... pusti ti njih sta misle...
perspektiva sa 200-300 evra mesecno u dzepu je uska...

u svakom slucaju hvala na ucescu u raspravi...

Moderator... gasi temu...

ja bih obrnula situaciju ... a šta ako recimo muškarac želi da se oženi ženom koja radi i ma uspešnu firmu recimo ... i recimo da vam nije važna ni ta lova ni ta firma nego ona... i da zato ulazite u taj ebeni brak...
... da li bi ste se bar žacnuli na njeno insistiranje da se potpisuje taj predbračni ugovor i deli šta je čije i pre braka?

ja commodore ne mislim da nemaš dušu nego ... jel su sve žene baš tako zle, gramzive, paraziti...????

S_K_V_O:

Postoji taj član 188. koji pominje samo bračni ugovor, ne kaže se ništa bitnije na šta se odnosi. Pravnik iz firme kaže da se nije ništa promenilo. I sad, ja ne znam kome da verujem.
Porodični zakon, kako piše na sajtu, objavljen je u Službenom glasniku, znači stupio je na sngu 8 dana po objavljivanju.
Ovaj zakon, primenjuje se samo na brakove zaključene posle njegovog donošenja, znači za sve brakove pre tog datuma - VAŽI STARI ZBPO.
Tako da - nije da nisam u pravu 8-)
E, da...ispod ovog o braćnom ugovoru, stoje odredbe koje se odnose na VBZ - izjednaćavanje . Nema dokazivanja ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA vanbračnih drugova. Što me posebno raduje.:D
I za ove ložane - NE POSTOJI, BRE, PREDBRAČNI UGOVOR!

klara_m:
Ovde se priča o ozbiljnom kapitalizmu
čukun-deda je počeo još davne 188 . sa ....
a on dogurao do ove teme
i ne zna kako da sačuva tradiciju i novce

žena nikako ne radi od 9-17 u ovom slučaju
ona se u večernjim terminima bavi humanitarnim radom i organizacijom kulturnih događaja
Ja pricam vise o onom osrednjem kad imas recimo 1 do 2 miliona evra u nekretninama. I iskreno bar u mom okruzenju nema bas mnogo razvoda, a nemam utisak da je neka luda ljubav u pitanju. I uglavnom rade oboje, ipak su to pare, ne padaju ni ovde sa neba. A u bas bogatim porodicama stvarno ne znam kako to resavaju. Mada oni koje ja znam da su baaas bogati biraju i bogate zene. (Baaas bogati : 10/15 momaka - to mu dodje kao posluga, 2/3 kuvarice, sef kuhinje, naravno sofer, guvernanta, dadilja...Jedna strina je iz takve porodice, njen papa je senator a mama se bavi vecerinkama, tacno :) al ne znam kako to funkcionise kod njih. Mislim da razvod nije u opciji, ali tu se ni ne postavljaju takva pitanja pa nisam sigurna)

Back