Opasnost od privatizacije

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
47.039
Privatizacije drzava?
Kako se zastititi od toga?

Neko ce reci - nista novo. Jos Luj XIV je govorio : - Drzava, to sam ja.
Cezari u Rimu se sebe proglasavali bogovima...ali tada je ipak postojala kakva ,takva aristokratija koja je obuzdavala njihovo samovlasce.
Ko ce danas obuzdati korporacije ?Druga korporacija?
Kakva je razlika za demokratiju i obican svet? Sta je resenje?Svest o suverenizmu?

Poslednja izmena:
Za Kosovo mi je jasno: Intuicija mi govori da je to ON IZDAO i PRODAO amerima za njihovu vojnu bazu! A bombardovanje Srbije je samo 'pokriće' za tu okupaciju!
Za CG je bio u pravu: Pukanić, novinar hrvatskog Nacionala je odleteo u vazduh jer je spominjao CG-mafiju!
Identitet srpskog naroda se 'gazi' već barem 100 godina, otkrio je toplu vodu? Nije valjda da je on, kao i drugi komunisti, radio na jačanju nacionalnog identiteta srpskog naroda? :zcepanje:
Tortura mišljenja i slobodne volje? Misli na ono kada je poslao svoje batinaše da biju srspki narod? Ono: Niko ne sme da bije srpski narod.. osim MENE? :zcepanje:

Zivot bi se oduzeo u svakom slucaju. Cak sam misljenja da se dugovi trebaju nasledjivati. Ako je crko tata lopov, barem su mu deca ziva.
Naslednika na vesala a imovinu nacionalizovati. Domaci tajkuni, ex politicari, strani investitori... Sve to pod mac bato :cool:
Дугови се наслеђују.Наследници су дужни да измире дугове покојника, до вредности наслеђене имовине.

Апсолутно сам против вешања лопова и њихових наследника.
Zavisi sa koje si grane. Ako si od onih ciji su stari krali ili barem bili "narodni heroji" totalno je razumljiv tvoj stav ;)

Ako si pa nesrecom od onih kome su "oni" oduzeli i vidis kako se njihova deca baskare u blagodetima tatinog kriminala, tada ti dodje malo gorak ukus. A nigde neke pravde, sve ostalo na puj pike ne vazi

Zivot bi se oduzeo u svakom slucaju. Cak sam misljenja da se dugovi trebaju nasledjivati. Ako je crko tata lopov, barem su mu deca ziva.
Naslednika na vesala a imovinu nacionalizovati. Domaci tajkuni, ex politicari, strani investitori... Sve to pod mac bato :cool:
pre toga će političari, tajkuni i kriminalci, da stave narod pod mač....ukoliko narod nešto pokuša, ovi neće imati milosti, tek tada će pokazati pravo lice....prevedeno na srpski jezik, ne treba imati milosti prema toj bandi

Decentralizacija je jedno od rešenja.

Засад су нам децентрализовали републике.
Сад снажно децентрализују Србију, видећемо дал ће остати камен на камену !?

У кући ми је свађа - ситуација је озбиљна, морамо се децентрализовати !
Али куд ћу, у пикчутеринума ??

Немам други стан, децу, навике ...
А и чинило ми се да смо јачи заједно ???

Како погреших, мора децентрализација !!!

Lustracija, tokenizacija, decentralizacija, i kontrola sa time da lična sloboda, ukoliko je u skladu sa Zakonom i moralom, ne sme biti ugrožena...
Mada pravda i pravo... Komplikovana tema...Ukoliko države, fondovi, i vid zajedništva preživi novi talas promena i novih generacija...
Tito npr je funkcionisao pre svega zbog jake kontrole, na svim nivoima ali to su bila druga vremena...
Ni Kastro nije bio bolji. I takozvana demokratija u Americi je zasnovana na tome...

Privatizacije drzava?

Cezari u Rimu se sebe proglasavali bogovima...ali tada je ipak postojala kakva ,takva aristokratija koja je obuzdavala njihovo samovlasce.
Kakva je razlika za demokratiju i obican svet? Sta je resenje?Svest o suverenizmu?

У историји НИКАДА није било државе која није више мање 'приватна' ....

Факат је да 95% популације ствара СВЕ оно што само 5% популације потроши ......

Privatizacije drzava?

МОнархија .. систем који је вековима владао светом .....је типичан , класичан пример ... породичне мафијашке 'приватизације'

Back