Opasnost od AI

Pa s vremena na vreme svaka civilizacija dođe do nekog svog vrhunca i propadne. Mi smo Poslednji Mohikanci ove civilizacije, možda ćemo (imati tu privilegiju😁)i biti živi svedoci do kraja šta će sve da se odigra. A možda nije još kraj, nego će ova utakmica da se igra i na produžetke, tek tu smo, u centru zbivanja.
Tako isto biva i sa familijama, dođu do nekog svog max , pa krah, pa opet se neko uzdigne do vrha, a potomci mu opet sve slupaju, i tako redom i redom. Jesam opet promašila temu ? 😁

😂

Ma šta AI ovo , AI ono, prepustimo se pa ćemo videti gde će nas odvesti. A to što je jeziv, ih, ne štrči od ostalih, uklapa se fino u sadašnju postavku glavnih igrača.

Ma nemaš pojima šta ga sve pitam, neke detalje koje može da zna samo neko ko lista sve, podatke o kretanju valuta, raznih komoditeta, neke statistike koje mi trebaju, tako razni neki brojevi. i ume da sabere i navede neke mogućnosti koje mi nisu padale na pamet :) To ljudi naravno ne mogu. Ljudi služe za druge stvari :)

Ma nemaš pojima šta ga sve pitam, neke detalje koje može da zna samo neko ko lista sve, podatke o kretanju valuta, raznih komoditeta, neke statistike koje mi trebaju, tako razni neki brojevi. i ume da sabere i navede neke mogućnosti koje mi nisu padale na pamet :) To ljudi naravno ne mogu. Ljudi služe za druge stvari :)
da ukljuce kompjuter

(i sve ostalo ide samo)

Sistemi koji imaju veliku brzinu obrade i baratanje velikom količinom podataka i da ih kombinuju.
Ništa više od toga.
Reč inteligencija tu svakako ne treba da stoji.
pazi sad

teoretičari se slažu da je inteligencija potencijal, a ne potpuno razvijena sposobnost

mada

intelligence
/ɪnˈtɛlɪdʒ(ə)ns/
noun
1.
the ability to acquire and apply knowledge and skills.
"an eminent man of great intelligence"

2.
the collection of information of military or political value.
"the chief of military intelligence"

not far

dakle, sta je tu nevaljašno?

pazi sad

teoretičari se slažu da je inteligencija potencijal, a ne potpuno razvijena sposobnost

mada

intelligence
/ɪnˈtɛlɪdʒ(ə)ns/
noun
1.
the ability to acquire and apply knowledge and skills.
"an eminent man of great intelligence"

2.
the collection of information of military or political value.
"the chief of military intelligence"

not far

dakle, sta je tu nevaljašno?
Inteligencija je sposobnost shvatanja povezanosti odredjenih sistema i procesa, kao i kreiranje nečeg potpuno novog.

Evo vec pola sata iz zabave dajem chat gptju da mi ispise jedan malkice kompleksniji kod i samo mu kopiram kompajler greske i nazad mi vraca vec 20 ti put: Greska je u **** sad cemo to odmah promeniti ***** u **** nadam se da ce ovaj put kod raditi kako treba.

Back