Opasno punjenje električnih automobila na kućnim utičnicama!

Nikad ne bi uzeo čistu elektriku. Više sam za hibrid varijante. Gde je baterija oko 12 kw. Na jeftinu struju ispadne koliko, 60 dinara.

Dobro je za vožnju po gradu, bukvalno se vozite za dzaba a vam grada uključite hibrid mod ili mod gde se baterija puni dok se vozi na benzin ili dizel.

Inače kada se zapale električni automobili, zaista se teško gase.

Ne pravi se naivan lepo sam ti napisao gore za auto star 5 godina gde nema nikakve garancije na bateriju
Ima kako nema jos 3g ..ne padaju oni toliko za 8g jer nebi davali garanciju toliko dugo ..Fabrika meri te stvari pre nego sto daju garanciju..Nekih 10-15% završi na reparaciji o njihovom trosku dok ostalih 75-80% prolazi taj period ..

Nesto mi nije jasno. Ako se za SUS motore gleda koliko presli, odrzavani i td. Kupuju se sa 150, 200, 300K. To znaci da se vec trosio. Pa jod elektricnih je slicno. Padne kapacitet baterije na 70-80%, zar to nije slicno kao kod SUS motora sa nekom predjenom kilometrazom?
Ajd' baterije skupe za zamenu. Ajd' ne prporucuje se zamena samo potrosenih umetaka. Ali opet i samom njihovom zamenom se dobije na kapacitetu.
Opet sa jedne strane gledajuci, i taj sa 70-80% kapaciteta, kome sluzi samo za po grad, opet nije losa solucija.
Sta znam, 'bem li ga. Ali opet se i oko elektro auta povlace neke stvari kao za SUS motore. Ovaj ima plivajuci, onaj nema, ovaj ima dpf, onaj nema, benzin vs dizel ... ovo ono, opet pocinje trte mrte.

Poenta je u drugačijem prenosu. Obična kola mi uglavnom teramo do najvišeg stepena prenosa i ona najmanje troše pri najmanjoj brzini kojom se može voziti u tom stepenu prenosa (peti, šesti, koji već). Recimo da je za prosečan auto to oko 60km/h.
У четвртом степену преноса, код старијих возила.

zavisi i od cene struje koja je trenutno kod nas (skoro) najniža u Evropi (u EU je dva do tri puta viša) - njome se trenutno štiti naš (nizak) standard, a sa cenom naftinih derivata smo oko proseka,.. kada i cena naše struje bude oko EU proseka ( a biće) , bićemo u egalu - SUS pogon ili na električnu energiju... bar se tomu nadam.
То је оно о чему ја говорим већ дуже време: када цена струје буде порасла, биће једнако скупо, као и вожња на бензин.

Back