OPASAN PAS I PRAVA PROVALNIKA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

buudala

Stara legenda
Poruka
82.110
Čitam danas kako je pas čuvar napao provalnika i komentare kako sad provalnici imaju mogućnost da tuže vlasnika objekta u koji su provalili.

https://forum.krstarica.com/showthr...s-(S-O-P-)?p=21220704&viewfull=1#post21220704

Postavlja se pitanje hoćemo li morati provalnicima kafu i slatko da spremimo ?

Kažu neki da je obaveza vlasnika da upozori tablom da ima opasnog psa.

Meni na pamet ne pada nijedna logika kojom bih morao da budem vođen pa tako nešto da učinim.

Nek provalnik predpostavi da imam psa ako već kreće u provalu, a ne ja da ga obaveštavam.

Nek predpostavi da imam portira koji će da puca.

Nek predpostavi šta god hoće, ali nek zna na sopstveni rizik preskače ogradu .

Zašto zakon štiti lopova a čoveka koji štiti sopstvenu imovinu dovodi u položaj da treba da misli o bezbednosti lopova?

Koliko sam shvatila, tabla postoji. Ali ni ja ne shvatam kako to provalnik dolazi na ideju da tuži vlasnika psa koji je samo čuvao povereno mu imanje. Šta sad, da dođe neko da mi ukrade dete, muževu opremu iz ambulante, da nam povadi voćke iz voćnjaka... i da ga tom prilikom moj pas ujede, ko je tu prekršio zakon, on koji je nepozvan upao na moje imanje sa namerom da prekrši zakon ili ja što znam da imam u okruženju takve ljude i obezbedila sam se između ostalog i psom u dvorištu? Naravno, pod uslovom da postoji tabla, da je pas vakcinisan, propisno obeležen i da van dvorišta nikoga ne ugrožava.

OK, znam da po zakonu mora, ali mi je nepravda to što mora i što zakon štiti provalnike.

Naravno da mi je savršeno jasno zašto pas mora da bude propisno vakcinisan i dvorište propisno obezbeđeno.

Nije mi jasno zašto moram da upozoravam da imam psa i čemu uopšte to upozorenje?

Čemu uopšte upozoravati bilo koga da ne sme da upada na tuđe?

Zar to nije nešto što bi moralo da se podrazumeva?

Čitam danas kako je pas čuvar napao provalnika i komentare kako sad provalnici imaju mogućnost da tuže vlasnika objekta u koji su provalili.

https://forum.krstarica.com/showthr...s-(S-O-P-)?p=21220704&viewfull=1#post21220704

Postavlja se pitanje hoćemo li morati provalnicima kafu i slatko da spremimo ?

Kažu neki da je obaveza vlasnika da upozori tablom da ima opasnog psa.

Meni na pamet ne pada nijedna logika kojom bih morao da budem vođen pa tako nešto da učinim.

Nek provalnik predpostavi da imam psa ako već kreće u provalu, a ne ja da ga obaveštavam.

Nek predpostavi da imam portira koji će da puca.

Nek predpostavi šta god hoće, ali nek zna na sopstveni rizik preskače ogradu .

Zašto zakon štiti lopova a čoveka koji štiti sopstvenu imovinu dovodi u položaj da treba da misli o bezbednosti lopova?

zato shto su lopovi oni koji donose zakone,zhivish u Srbiji to ti je valjda jasno...
inache,u potpunosti se slazhem sa tobom...

jednom choveku su krali auto...
on popizdi i uzme na presvlake zakachi brdo udica.
dodje tip,da mu mazne auto,ko zna koji put,
zakachi se na udice,i najebe.
tip shto je krao kola je dobio 6 meseci,a lik chija su kola 2 godine,
jer je lopovu naneo teshke telesne povrede,bez obzira na to shto je lopov vishestruki povratnik.
valjda se zakonodavac vodi logikom,da poshto ga je teshko povredio (nije se povredio sam u pokushaju kradje!!!),
lopov vishe nece moci da krade,pa treba da mu se plati naknada...

jer je lopovu naneo teshke telesne povrede,bez obzira na to shto je lopov vishestruki povratnik.
valjda se zakonodavac vodi logikom,da poshto ga je teshko povredio (nije se povredio sam u pokushaju kradje!!!),

e svasta :dash:

e stvarno bre... pa kako ti ne smesh u svoj auto da stavish udice mislim o chemu se tu radi meni nije jasno...

... kakva bre glupost, pa ja da sam taj lik kad bi izashao sa robije rokno bi tog sudiju na jedan.

Naravoučenije- NE ČIPUJTE SVOJE PSE

Kad nekog napadnu , nek gradska kasa isplati odštetu lopovima..........:D
naravno da treba cipovati pse i to je zakonska obaveza
a kazna za to ti ide i do 250 000 ako napravis neku veliku stetu nekom, tj tvoj pas pa ti vidi da li ti se isplati

to sto jr provalnik odgovoniji vise nego tvoj pas, ako zaista imas upozorenje na kapiji, je nesto drugo, nadji advokata pa se brani

moja buvara sigurno nikoga nece napasti...em ima 10 kila,em je miroljubiva...
a za chipovanje,nisam za to ni najmanje...iz drugih razloga!
zakonska obaveza
to znaci da si nesavestan vlasnik
ako ja 5 000 dajem godisnje samo za vakcinacije mojih pasa i skupljam za njima i sve je po propisima, i da mi upadne lopov njegova je odgovornost
uvek uz dobrog advokata i argumente koji su po propisima mogu da se odbranim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back