Opadanje kose!

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Važno je da si nađemo balans svega onoga što nam odgovara iza zdravlje i za život. I ja sam mislila da mi ne trebaju nikakve dodatne promjene u mojoj ishrani, ali sam pogriješila. Netko mi je nedavno skrenuo pažnju da svoju ishranu obogatim nečim drugim kao npr. sojinim mlijekom, da promijenim čajeve koje sam pila i da počnem piti čajeve koje nisam ni znala da postoje. Što misliš da je mlijeko koje kupiš u dućanu prirodno. Sto je filtera prošlo i deveto nebo se vidi kroz njega, a o mesu možemo otvoriti temu za raspravu. Ribi dižem kapu. Svaki mi je dan u ishrani. Važno je da si nađeš ravntežu i u ishrani i u načinu života. Što misliš o medu s deset posto obogaćenom matičnom mliječi na tašte? Valja li to?

Neću da jedem soju. To je mahunarka i neće me niko ubediti da se od toga "prirodnim" putem dobija mleko, šnicle i slična rana. Ko zna koliko je to prošlo industrijske obrade dok nije postalo mleko. Riba, meso, mleko. Što prirodniji izvori proteina to bolje. Još na to dodati puno povrća i ishrana je sasvim kompletna.

Inače, od moje kose nam puno leba, genetika me je oslobodila te brige. A nije mi ni važno, lepo mi stoji kratka frizura.

Koliko je mlijeko mlijeko kupljeno u dućanu. Kroz njega se vidi deveto nebo, a meso je je tema za priču. Jedino od ponuđenoga skidam kapu za ribu. Ona mi je u jelovniku svaki dan. Osim toga svatko pronađe za sebe što mu odgovara ili baš ne. Samo znam da jedina stvar koju svi traže je lijek.

Koliko je mlijeko mlijeko kupljeno u dućanu. Kroz njega se vidi deveto nebo, a meso je je tema za priču. Jedino od ponuđenoga skidam kapu za ribu. Ona mi je u jelovniku svaki dan. Osim toga svatko pronađe za sebe što mu odgovara ili baš ne. Samo znam da jedina stvar koju svi traže je lijek.

Za narednih mesec dana me je izlečila mašinica za šišanje.

A što se meleka tiče, iskren da budem, sojino mleko je jaaako izvikano. Prvo, kad od kravljeg mela dobiješ mleko sigurno ga podvrneš manjoj obradi nego kad od biljke mahunarke napraviš imitaciju mleka. Kravlje mleko se obrađuje, odvaja se mast i isto se sterilizuje. A sveže mleko možeš da kupiš na pijaci tamo gde prodaju sir. Još jedan primer toga ti margarin versus maslac. Maslac jeste mastan i životinjskog porekla je, ali je margarin dobijen hidrogenizacijom biljnih masti što ga čini oko 50 puta pogubnijim po srce i krvne sudove. I naravno, i dalje ga proturaju kao nešto najzdravije na svetu. A Danci ga recimo zabranjuju.

Još da dodam, proteine čak možeš piti u vidu onih šejkova koje koriste sportisti. To ti je recimo 30% proteina. Pio sam i to jedno vreme i osim što sam nabacio par kila mišića, kosa mi se nije ništa značajno promenila.

Back