Opadanje kose!

fibs91

Početnik
Poruka
17
Imam veeeliki problem sa kosom, u poslednje vreme mi se dosta proredila i opada ( pogotovo tu gde su mi siske) a nema sta nisam koristila i nista mi nije pomoglo... Isla sam kod koznog, koristila neke preparate, pila tablete, pantenol, ricinus i nista... :( Pa ako neko ima neki savet... :)

Једи више белог лука, јача имунитет свуда. Ако имаш неко кожно гљивично обољење, све зависи који су узроци опадања.

Ако имаш пара (преглед 20 евра) код једног познатог дерматолога у Београду. Могу ти послати његов контакт, изузетно је добар (др. Лалошевић), он ти може помоћи.
Овако, не знам напамет: ако је гљивично - онда мораш добро да исушиш косу након прања јер се гљивице брзо размножавају где је влага. Ту је добар Микосепт, Кетоконазол шампон, бели лук да се једе (можеш са јогуртом или сирћетом због неутралисања мириса) ради сузбијања бактерија. Добар је и раствор од коприве ради испирања косе.
Али, ако је код тебе узрок хормоналне природе или нешто треће - најбоље да идеш код кожног лекара.

Ако имаш пара (преглед 20 евра) код једног познатог дерматолога у Београду. Могу ти послати његов контакт, изузетно је добар (др. Лалошевић), он ти може помоћи.
Овако, не знам напамет: ако је гљивично - онда мораш добро да исушиш косу након прања јер се гљивице брзо размножавају где је влага. Ту је добар Микосепт, Кетоконазол шампон, бели лук да се једе (можеш са јогуртом или сирћетом због неутралисања мириса) ради сузбијања бактерија. Добар је и раствор од коприве ради испирања косе.
Али, ако је код тебе узрок хормоналне природе или нешто треће - најбоље да идеш код кожног лекара.
Moze posaljite mi kontakt, najbolje da tako proverim sta je u pitanju, tj da mi doktor kaze, od ovog mog koznog nema vajde...

Moze posaljite mi kontakt, najbolje da tako proverim sta je u pitanju, tj da mi doktor kaze, od ovog mog koznog nema vajde...
Важи, ево оставио сам линк малопре. Отвори и контактирај, тај је најбољи у Београду а можда и у целој Србији. Срећно!..z:)

Pod stresom nisam ( 'ladovina sam teska :D )
Ne farbam se
Susim je fenom i perem cesto...
Nemam perut, ali mi se dosta brzo masti, slaba je i tanka...

Nadji kinesku Formulu 1
Davno ('90), kad sam bio u Kinu bila 100USD/kom.
Treba koristiti 3 meseca.
Prvo kod doktora da li su
koreni kose živi, jer ako su skoz izumlli...

Moj savjet, s obzirom da se radi kod tebe o prorijeđenoj kosi , je da poboljšaš (ili promijeniš) ishranu. Dodaj puno C vitamina i proteina. Izbaci slatko kravlje mlijeko, a ubaci sojino. Ostale mliječne masnoće smanji do 12%. Na dan, bilo kad, popi po jednu žlicu lanenovog ulja. Govorim ti ovo jer trebaš ojačati imunološki sustav. Negdje neka bakterija postoji koja utjeće na folikulu dlake. pozdrav

Moj suprug je imao problem s peruti, i to onom velikom, ne sitnom. Njemu je pomogao obični šampon "head shoulders" od koprive. I danas ga koristi. Uzeo ga je slučajno jer su ga reklamirali za to i njemu je pomoglo. Mislim da mu je čišćenje od peruti usporilo opadanje kose koju je inače brzo gubio. pozdrav

Jedan od narodnih lijekova koje sam dobila od osobe kojoj je pomoglo, a sada ja koristim. pola sata pred pranje kose namažem s tekućinom koju napravim.
200 g čaja korijena čička
200 g čaja lista kadulje
200 g čaja ružmarina
400 g čaja lista koprive treba staviti u staklenku i potopiti s pola litre 70% alkohola. (1:5) U taj pripravak dodati još 2 dl rakije komovice. Dobro zatvoriti i ostaviti da stoji negdje u tamnoj ostavi deset dana. Dobro procijediti kroz gazu. Dobije se tonik kojim mažem tjeme pola sata pred pranje. Kolegica je masirala tjeme bez kose svaki dan. Ona je imala 100% učinak. Kosa se vratila i još joj je na glavi. pozdrav

selsun-blue-shampoo-239x250.jpg

Ima u našim apotekama. Ubija perut, bukvalno. Ovi ostali šamponi nisu ni za onu stvar, sve sam probao...

Ja sam imao užasne probleme sa kožom glave. Ljuštile su mi se čitave ploče i sve je užasno svrbelo, umeo sam da češem do krvi. Ovo me je baš spaslo.

S tim da ja sad stalno perem time, iako nije preporučljivo... Ti probaj jedno 15 dana, pa onda pređi na neki lagan šampon. Mogu svi oni bebi šamponi. Oni nisu iritirajući za kožu glave i verovatno ti se neće vraćati perut ako njima budeš prao kosu. A selsun staviš u štek, da imaš.

Ja sam imao užasne probleme sa kožom glave. Ljuštile su mi se čitave ploče i sve je užasno svrbelo, umeo sam da češem do krvi. Ovo me je baš spaslo.

S tim da ja sad stalno perem time, iako nije preporučljivo... Ti probaj jedno 15 dana, pa onda pređi na neki lagan šampon. Mogu svi oni bebi šamponi. Oni nisu iritirajući za kožu glave i verovatno ti se neće vraćati perut ako njima budeš prao kosu. A selsun staviš u štek, da imaš.

Ista stvar,ceskam,napravim rane...a svrbi uzas... :)

Pozdrav. Mislim kao i ti. Treba malo napraviti pauzu pri korištenju svakog lijeka da se vidi koliko organizam može bez tog lijeka da se izbori sam s bolešću. Da se ne poremeti metabolizam folikule dlake potrebno je malo usporiti sa selsunom. Probaj isprati kosu na zadnje ispiranje čajem od kadulje. Nisam vjerovala da to može pomoći, ali više dermatologa je ponudilo takvo rješenje i pomoglo je. Pokušaj ujutro na prazan želudac popiti po čašu sojinog mlijeka da nahraniš tjeme proteinima. Vjeruj mi pomaže za imunološki sustav da se bori sa kožnim bolestima. Pokušaj puno ne košta.

Pozdrav. Mislim kao i ti. Treba malo napraviti pauzu pri korištenju svakog lijeka da se vidi koliko organizam može bez tog lijeka da se izbori sam s bolešću. Da se ne poremeti metabolizam folikule dlake potrebno je malo usporiti sa selsunom. Probaj isprati kosu na zadnje ispiranje čajem od kadulje. Nisam vjerovala da to može pomoći, ali više dermatologa je ponudilo takvo rješenje i pomoglo je. Pokušaj ujutro na prazan želudac popiti po čašu sojinog mlijeka da nahraniš tjeme proteinima. Vjeruj mi pomaže za imunološki sustav da se bori sa kožnim bolestima. Pokušaj puno ne košta.

Neću da jedem soju. To je mahunarka i neće me niko ubediti da se od toga "prirodnim" putem dobija mleko, šnicle i slična rana. Ko zna koliko je to prošlo industrijske obrade dok nije postalo mleko. Riba, meso, mleko. Što prirodniji izvori proteina to bolje. Još na to dodati puno povrća i ishrana je sasvim kompletna.

Inače, od moje kose nam puno leba, genetika me je oslobodila te brige. A nije mi ni važno, lepo mi stoji kratka frizura.

Back