Opadanje kose

Little Green Ghoul

Početnik
Poruka
1
Pozdrav,

imam 22 godine i kosa mi se nenormalno proredila. Vec 2-3 godine mi se jako masti i svrbi me teme a u zadnjih 3-4 meseca povukli su mi se zalisci na gore i proredila mi se kosa na vrhu glave. Mislim da nije stvar u genetici (nadam se!),a na psiholoskoj bazi jedino moze biti od nerviranja sto mi opada...zacarani krug...

Bio sa ubedjen da je genetski i da mi nema spasa a onda je sestri frizerka rekla da ima bolesno teme glave i da mora to da leci pa sam i ja dobio ideje. Otisli smo oboje u apoteku kod neke, valjda doktorice, na besplatan pregled temena glave i ona je rekla da oboje imamo gljivicno oboljenje i dala nam da koristimo neke svajcarske proizvode za kosu S + L plusactive i F + S plusactive, 4 000 din. Koristio sam ih 2 meseca i ne da nije bilo nikakvog poboljsanja nego me jos vise svrbi glava i jos mi se vise proredila kosa

Sta vi mislite o tim proizvodima, da li da nastavim da ih koristim?

P.S.Ako moze neko na privatnu poruku da mi preporuci neku dobru dermatolosku ordinaciju ili dermatologa u Beogradu ili Novom Sadu u kojoj ce detaljno analizirati teme glave a ne samo pogledati i reci to je nasledno, bio bih vam jako zahvalan.

Иди на дерматологију у Делиградској улици или у Џорџа Вашингтона.
За другу ти не треба ни упут, ако сам добро обавештена.

Osim odlaska kod dermatologa preduzmi sve što je u tvojoj moći na rešavanju ovog problema.

Naime, promeni ishranu, pročitaj na internetu koje namirnice i koji vitamini doprinose boljem rastu i kvalitetu kose. Izbaci sve otrove iz ishrane, brzu hranu, gazirana slatka pića, prekomerne masnoće i većinu suhomesnatih proizvoda.

Pojačaj opštu higijenu, posebno higijenu glave. Dobro masiraj teme kad pereš kosu. Nakon pranja, izmasiraj glavu losionom koji ćeš sam napraviti od 50% Pantenol rastvora i 50% alkohola. Ne bacaj pare na skupe preparate, jer danas su mnogi lekari u dilu sa farmakomafijom i ljudima koji imaju zdravstveni problem, uvaljuju koješta zarad profita, a rešenja su često jednostavna.

Zatim, pošto je i tebi i sestri rečeno da imate gljivično oboljenje, ne bi bilo loše da nabavite nove jastuke, ili postojeće, ukoliko su od veštačkih materijala, da operete u mašini. Takođe češće menjajte jastučnice.

Sada ću napisati jedno moje zapažanje, nije naučno dokazano i provereno, ali žene koje farbaju kosu, nisam primetila da imaju neke infekcije kose, jer farba i hidrogen očito uništavaju mnoge mikroorganizme. Pa sad možda i ima neke veze, ne znam. Da li tvoja sestra farba kosu?

Pozdrav,

imam 22 godine i kosa mi se nenormalno proredila. Vec 2-3 godine mi se jako masti i svrbi me teme a u zadnjih 3-4 meseca povukli su mi se zalisci na gore i proredila mi se kosa na vrhu glave. Mislim da nije stvar u genetici (nadam se!),a na psiholoskoj bazi jedino moze biti od nerviranja sto mi opada...zacarani krug...

Bio sa ubedjen da je genetski i da mi nema spasa a onda je sestri frizerka rekla da ima bolesno teme glave i da mora to da leci pa sam i ja dobio ideje. Otisli smo oboje u apoteku kod neke, valjda doktorice, na besplatan pregled temena glave i ona je rekla da oboje imamo gljivicno oboljenje i dala nam da koristimo neke svajcarske proizvode za kosu S + L plusactive i F + S plusactive, 4 000 din. Koristio sam ih 2 meseca i ne da nije bilo nikakvog poboljsanja nego me jos vise svrbi glava i jos mi se vise proredila kosa

Sta vi mislite o tim proizvodima, da li da nastavim da ih koristim?

P.S.Ako moze neko na privatnu poruku da mi preporuci neku dobru dermatolosku ordinaciju ili dermatologa u Beogradu ili Novom Sadu u kojoj ce detaljno analizirati teme glave a ne samo pogledati i reci to je nasledno, bio bih vam jako zahvalan.

Kao sto ti je Sofija rekla , samo dermatolog ( a ti u Dzordza Vasingtona zaista su specijalisti) moze da ti kaze da li stvarno imas gljivice ( ja u to ne verujem) i da ti da lek protiv gljivica.

Za ove proizvode bih ti savetovala da ih batalis, tu samo neko dobija proviziju, a ja pogledah tacno u uputstvo za upotrebu i tamo ne stoji da lece nekakve gljivice nego
kao sprecavaju nastanak gljivica, sto je s oprostonjem da ne kazem sta.

Back