opadanje kose

bladebbr

Zainteresovan član
Poruka
299
Ovako drugari,pocela je kosa da mi opada dosta,inace imam 23 godine. Ne u pecatima nego ravnomerno iako imam kracu kosu kad god prodjem rukom kroz nju ostane po 10 15 dlaka. Da znam otisao sam u apoteku nesto da uzmem protiv opadanja i receno mi je da je do 100 dlaka normalno da otpadne i sad posto sam psiho i posto mi niko nije verovao u kuci svi su u fazonu bili ma daaaj ja uzmem jedan dan i brojim one dlake koje vidim da su otpale i sigurno je bilo preko 120 dlaka,dakle ne nesto puno preko broja ali opet ko zna koliko nisam video.

Pocela je kosa da mi se proredjuje ,da mi se vidi teme glave i slicno,inace sam imao gustu kosu.
Muku sam inace ceo zivot mucio sa peruti i koristio sam razne sampone poznatih marki protiv nje i skoro nekoliko meseci primecujem da mi se kosa bas masti od pocetka leta sam je prao pa skoro svaki dan ili svaki drugi jer se bas mastila,takodje me sa vremena na vreme spopadne neki svrab.
Inace u porodici je celavost retkost mozda kod dve tri osobe. Takodje moram da kazem da sam pod stresom duze vreme,medjutim nikad mi kosa zbog toga nije opadala.

Odem u jedan dermatoloski institut zabrinut (naravno cak 6,7 godina se nisam sisao masinicom vec samo makazama dakle uvek sam imao duzu kosu, i ne mogu da zamislim sebe celavog,daleko bilo)
I odem u dermatoloski institut i tamo me doktorka nije ni pregledala ni pogledala glavu samo me pitala dal ima u porodici takvih slucajeva i zakljucila posto nemam zaliske da nije to nista nasledno,vec je od sampona koji sam koristio a koji mi je sve to napravio i dala mi je terapiju

1.Blue cap sampon 3x nedeljno

2.Diprosalic losion utrljati svako vece prvih 7 dana,pa posle 7 dana svaki drugi dan.

3.Pantagor kapsule 3x1 3 meseca

E sad pitao bi onog ko zna,koliko je (ne)strucno to sto mi nije ni pogledala u kosu ili je pak uobicajeno? i pitao bi dal je terapija ok i odgovarajuca?
Buni me najvise ovaj losion koji keva kad je procitala sastav zacudila se posto je neka kiselina a ja kad sam guglao i trazio neke podatke sam citao isto da nije dobar na neko cesto koriscenje.

Voleo bi i ljudi koji su imali slicna iskustva da daju neke savete ili slicno.

Poslednja izmena:
Muku sam inace ceo zivot mucio sa peruti i koristio sam razne sampone poznatih marki protiv nje i skoro nekoliko meseci primecujem da mi se kosa bas masti od pocetka leta sam je prao pa skoro svaki dan ili svaki drugi jer se bas mastila,takodje me sa vremena na vreme spopadne neki svrab.

Никаква гаранција за успешно лечење не представљају познате марке шампона и осталих препарата за косу. На
жалост, многи лекари су задњих година јако "везани" за фармацеутске куће и тотално су заборавили неке
једноставне, ефикасне (и јефтине) методе лечења.
Купи Пантенол раствор и помешај га алкохолом 50% - 50%. Тај лосион утрљавај два, три пута дневно и након тога
косу добро рашчешљавај. Шампон уопште није битан. Можеш у најобичнији (коприва, камилица) шампон, да
сипаш Пантенол раствор 15-20% и тиме да переш косу, сваки трећи дан.
Затим вече пре прања косе, утрљај у косу уље од кантариона и с тим или преноћи или га држи на глави макар 2-3
сата.
Резултати неће изостати, већ након десетак дана видећеш битно побољшање, како на темену главе, тако и на коси.

hvala puno na odgovorima...Mada prvo bi probao sa ovom prepisanom terapijom pa ako nema nekog poboljsanja onda bi isao dalje,u svakom slucaju svaki savet dobrodosao!

Broj dlaka koji vam otpadne u toku dana nije zabrinjavajuci.Terapiju koju vam prepisao dermatolog {diprosalik losion} mogu samo da opravdam da je zeleo da vam isprovocira novi rast dlake ali ni to nije potrebno jer koza vase glave nije bolesna vec se desava normalan tok,na mesto dlake koja otpadne izrasce nova.

Uzrok je stres na taj problem se usresredite.

A ja iskreno ne bih stavljala taj losion u krajnjoj liniji to je ipak terapija lekara,pokusajte da je primenjujete neko izvesno vreme pa cete sami zakljuciti da li deluje ili ne.

Da bi se resio opadanja kose, moras imati puno zivaca... Mozda budes srecan, pa ubodes iz prvih pokusaja sta ti odgovara..
Ako vidis da od tog losiona i ostalog ti se poveca opadanje, prekini dalje koriscenje.
Tako je meni onaj Mikoseb, opalo mi tri puta vise nego pri obicnom pranju.. A doktorica mi rekla 'e pa ja ne znam onda, MOZDA SAMO MENJAS DLAKU' ... :D
Ali, eto, meni je prirodni sampon (onaj sto ti napisah u privatnoj poruci) najvise pomogao.. I ponekada isperem kosu sa cajem od koprive..

E, da, u pocetku sam stavljala i smesu od rakije komovice+luk... To smrdi kao ludo, ali je meni stvarno pomoglo.. :)

pa pretpostavio sam i ja da je stres+los odabir sampona koji sam koristio.Hipoteticki da li kao posledica stresa moze da se dogodi da covek ostane potpuno bez kose? i da nakon prestanka stresa mu kosa izraste ili je to beznadezno?

Sto se losiona tice i moja majka je bila malo bojazljiva sto se njega tice,tako da cu ga izbaciti sam iz terapije. E sad zanima me dal je u redu sampon koji mi je pripisan i te tablete koje pijem 3x dnevno?

blabla9184 svestan sam ja toga...pravo da ti kazem sad mi je krivo sto sam uopste isao kod dermatologa prvo vec sto nisam prvo probao sa tim samponom za koji sam vec bio par puta cuo da je ok za ovakve slucajeve. Ali *** moram sad da izguram sa ovom terapijom makar nedelju dve pa ako nema boljitka icicemo dalje :) samo da ne ostanem potpuno bez kose :(

Poslednja izmena:
da zloupotrebim temu,ali verovatno je to i okidac svega vezanog za kosu :)

Uglavnom duze vreme sam intezivno u depresiji,pre 2 meseca sam raskinuo trogodisnju vezu sa devojkom ne moram da kazem da je to najduza moja veza u zivotu i da sam ko pogubljen bio nakon raskida.Onda sa vremena na vreme se uvek doda jos neko ulje na vatru i nikako da dodje neki miran period.
Krajem juna pocetkom jula je bio veliki stres,nespavanje,budjenje u 3 4h i razna cuda. Onda se malo smirilo,medjutim sad poslednje 2 3 nedelje opet se vratilo. Doduse lepo spavam,samo sto osecam konstantno neku nelagodnost,jezu,bas se lose osecam.

Uglavnom pokusavam da ne mislim na nista,izlazim cesto mnogo cesce nego sto sam pre to radio,mnogo se vise vidjam sa drugarima ovim onim,radim stvari koje volim i sve mislim vremenski ce to proci medjutim kad na kraju sve to odradim vratim se kuci opet sam na istom onom,strasno.Takodje nekako tesko podnosim samocu sto mi nije bilo svojstveno do sad.

Jos ovo vreme,nikako ne volim ove prelaze vremenske,sa leta na jesen pogotovo. Bas ovo vreme jos vise utice na ove moje probleme...no da ne davim dalje,sta mi je ciniti? neka jednostavna uspesna formula sigurno ima ljudi koji imaju ili su preziveli iste probleme nazalost neki i gore.

opet ja :)

Sad kad sam prao kosu primetih na temenu glave nesto crveno kao bubuljica samo tvrdje i to samo na tom jednom mestu. Zanima me da li je to seboreja? posto nisam siguran kako uopste seboreja izgleda ali i da nije neka reakcija koze na onaj losion :/

Back