Opadanje kose posle korone

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.278
3x vakcinisana , prvi put bila zaražena 2020 i ove godine u julu

I sad mi opada kosa ko luda 🥲 inače imam tanku dlaku ali mnogo kose , isprva me nije toliko zabrinjavalo jer sam imala dosta kose pa kontam ako ode trecina nije strasno

Ali ona i dalje opada , sinoc sam se požalila svi me tjese kao nije strasno vidi se da raste nova “baby hair”

Na ovoj sliki malopre škljocnula se vidi trenutno stanje ovo je pola volumena od toga koliko sam imala kose

u junu sam radila veliku krvnu sliku i sve je bilo super , nijedan nalaz nije upadljiv

Šta da radim ? Šta da koristim?

Kad kosu perem čini mi se kao da sam skoro i celava ! Mnogo me to zabrinjava gde je juli a gde novembar

Kad obično stane to opadanje kose posle korone ?

F64872F7-1F5D-4357-B460-4EEAC6249689.jpeg

Masaža risinu sovim uljem onoje mnogo dobro ipo maže ras tu kose meneje baba učila daga stavimna trepa vice i uveksu bile guste i du ge ricinus is to daje lepu formu kovr čavoj kosi jerboje gus to kao gel ali mora dase stavuna mok ru kosu inačeče dabidne leplji va imaš mno go lepu kosu

Sacamse setila jednog toni ka protiv opada nja kose
200 ml vode
Kašika suvog liš ča koprive
Supena kašika sirčeta od jabu ka
1 kap ulja žalfije
1 kap ulja limu na
1 kap ruž marina
1 kap sedra
Prokuvati vodui staviti su bi liš če koprive 10 minuta
Procediti
Čekati dase o ladi
Dodati eter ična ulja
Staviti u staklenu tam nu sprej bocu i čuvati na lad nom itam nom mes tu

Merz vitamini, Neril Garnier, Alopecin.
Stace, ne brini. Mojoj koleginici isto tako ludacki opadala, stala posle 3 meseca. Proredila se, ali evo sad kao da nista nije bilo.
Svakom organizam drugacije reaguje.
Ja sam posle prve Korone, iako sam imala blage simptome 1,5 dan, kasljala 3 meseca. Nekim ljudima je lupalo srce dugo, osecali umor, malaksalost, a tebi se odrazilo na kosu.
Bice dobro.

Je l' si probala ulje djumbira?

Ne znam da li mi je pomoglo ali izgleda da je prestala da opada- mada ga ne koristim nekoliko meseci vec. I sto kazes vidim onu novu koja izrasta.

Mislim da s tim ima veze i promena tezine. Ne znam da li si na nekoj dijeti.

Ja sam isto bila zabrinuta. Kad se probudim pogledam jastuk uvek nekoliko dlaka.

Sad planiram da se sisam krace jer mislim da i duzina vuce.
Mada mi se cini da ti, hvala bogu, bas imas puno kose :lol:

ali me ohrabri u pm

🙈
Ma jok more, cekaj da priroda uradi svoje... Zasto trositi pare? Pusti da priroda ucini svoje!

Uvek ce biti ovakvih komentara.
Ne boj se. Vratice ti se kosa. Uzmi one vitamine, piju se par meseci, neki dobar sampon, i ne brigaj.
Vratila se svima.
Ako imas FB, ima onih grupa tipa Zene u NRW itd. Pitaj tamo. Bude tako posle Korone, pa prodje.
Svakom odreaguje telo drugacije, meni udarilo na kaslj, tebi na kosu, nrkom drugom na srce itd.

I meni je posle korone jako opadala kosa.Opadala je i prije,ali posle je bilo bas,bas u velikim kolicinama,kao da iscupas citav pramen kose.Ali prestalo je nekako samo od sebe.
Sad mi je pocela ponovo opadati,ali i raste Racunam da je to "normalno"jesenje opadanje.
Sad sam kupila neki sampon u ruskoj apoteci od navodno 37 trava iz Sibira 🙂,pa cemo vidjeti.

I sad mi opada kosa ko luda 🥲 inače imam tanku dlaku ali mnogo kose , isprva me nije toliko zabrinjavalo jer sam imala dosta kose pa kontam ako ode trecina nije strasno

Ali ona i dalje opada , sinoc sam se požalila svi me tjese kao nije strasno vidi se da raste nova “baby hair”

Na ovoj sliki malopre škljocnula se vidi trenutno stanje ovo je pola volumena od toga koliko sam imala kose

u junu sam radila veliku krvnu sliku i sve je bilo super , nijedan nalaz nije upadljiv

Kad kosu perem čini mi se kao da sam skoro i celava ! Mnogo me to zabrinjava gde je juli a gde novembar

Pogledajte prilog 1257934

Jel si se ti to malo ubucila ? :) Ali ne sekiraj se, prava si slatkica. ;)

E a sad ozbiljno, moja sestra, njen verenik i njegov sin su imalikoronu svo troje i secam se nakon sto su je prelezali i ona je to nesto pominjala i zalila se kao na gubitak kose, ali to je samo privremeno , ubrzo nakon toga povrati se kosa tamo gde je opala, obnovi se to (bar prema onome sto sam ja cuo) . ;)

Pogledajte prilog 1257934

navodno to opada samo ono sto bi i inace otpalo jer je u toj fazi rasta dlaka, ali odjednom pa izgleda zeznuto
kod mene je trajalo jedno mjesec dana pa stalo
pocela sam ipak piti iz dma onaj kompleks za kosu i prije pranja kose par sati utrljam u korijen kose
kombinaciju kantarionovog macerata i ulja ruzmarina
ruzmarin je recimo 1/6 ukupne kolicine
to izmjesas i drzis u tamnoj bocici
dal radi nemam pojma, al opadanje je stalo
vjerojatno bi stalo i bez toga

meni ricinus ne radi apsolutno nista
osim sto je uzasno ljepljiv i nezgodan za upotrebu
kantarion sam i prije periodicno koristila, zimi, kad me centralno urnise jer mi isusi vlasiste i on mi je super
ruzmarin je tu kao bonus ; )

merz sam isto pila prije par god, al meni nekako jos vise isuse kosu ti preparati ili mi je takav dojam onako subjektivno...nemam pojma

ono sto mi generalno cini razliku jeste sto vec godinu dana ne koristim nista sto sadrzi sulfate i silikone
kosa mi je puno manje suva na krajevime i ne masti se vlasiste uopce, ne osjecam svrab nakom pranja kose itd
a moja kosa nije bas porozna i lako se pretvori u cetku da ne kazem metlu kad se isusi

Back