Opadanje kose, masnoca, perut

Poruka
18.634
E ovako: u poslednje vreme primetio sam da mi kosa pojacano opada.
Nije to nista epohalno. Uglavnom kad se tusiram dosta opadne, pa cak i na jastuku nadjem par dlaka, ali ipak ne bih zeleo da uskoro izgledam kao globus.

Bio sam kod privatnog dermatologa, koji mi je od oka, bez ikakvog pregleda, konstatovao seborejicni dermetitis i dao mi sampon Squaphane S i Sinoderm gel.
Sampon sam furao po uputstvu, a Sinoderm samo 10-ak dana, obzirom da sam cuo za kontraindikacije.

Sad sam bio u privatnoj apoteci, navodno problem je masnoca i perut i preporucise mi neke aparate PLUS ACTIVE, koji kostaju preko 4 soma.

Kakva su vasa iskustva i sta da radim?

Imas i sampon i losion ElMenta, bela plasticna flasa, za sampon je zuta etiketa, a za losion bela. Ja sam redovno upotrebljavala i jedno i drugo nekoliko meseci, problem masnoce i peruti sam resila 100%, sampon vise ne koristim, a losion povremeno zbog ocuvanja kvaliteta kose.

Znaci dobro je sto sam prestao :D

e ovako grobaru, to što mi imamo po licu i po kosi je posljedica... uzrok je u organizmu... okidač za seboreju je uglavnom nezdrava hrana i stres i nezdrav način života uopšte... te kreme koje dermatolozi prepisuju samo privremeno pomažu... to ti je kao kad ti pukne cijev, a ti prekrečiš zid, voda će se kasnije pojaviti...

Imaš ovde sve detaljno... http://seboreicnidermatitis.blogspot.com/2010/03/seboreja-analiza-mini-studija-dio-2.html
samo da ti napomenem da ovaj lik koji to piše ima baš ekstremni oblik seboreje... ti vjerovatno, kao i ja imaš mnogo lakši... btw seboreja se drži pod kontrolom, a vrlo teško potpuno liječi... u svakom slučaju ona u nekim srednjim godinama sama od sebe nestaje...

- - - - - - - - - -

zeleni čaj, čaj od đumbira, propolis, limunada i sva prirodna sredstva za čišćenje jetre...

- - - - - - - - - -

Izbjegavati alkohol, sve konzervanse, aditive, vještačke boje, ljuto, začinjeno...

A za koje si kontraindikacije cuo?

Pa da se recimo javlja pojacano opadanje kose, odnosno da se pojavljuju pecati, a i da utice na bubrege.
Kao i ovo sa uputstva:

U toku primene SINODERM gela mogu se javiti istanjivanje površinskog sloja kože, smanjena prebojenost kože, pojačan rast dlaka, akne, strije, proširenje kožnih kapilara, svrab, smanjena elastičnost kože i povećana osetljivost na mehaničke povrede. Retko, i to kada se preparat primenjuje na velikoj površini kože, u dužem vremenskom periodu, sa okluzivnim zavojem i/ili kod dece, mogu se javiti sistemski neželjeni efekti sa sniženjem funkcije kore nadbubrega.

U slučaju pojave ovih ili eventualno i drugih simptoma koji bi mogli biti neželjena reakcija na SINODERM gel, a nisu pomenuti u ovom uputstvu obavestite svog lekara ili farmaceuta.

U slučaju neželjenih dejstava terapiju odmah prekinuti.

Nije poznato da sintetski fluorisani kortikosteroidi utiču na fertilitet.

Pa da se recimo javlja pojacano opadanje kose, odnosno da se pojavljuju pecati, a i da utice na bubrege.

E vidis, pitao sam te zato sto sam i ocekivao ovakav neki odgovor. Stvar je u tome da sve to nabrojano nisu kontraindikacije, nego nezeljeni efekti. To je ono sto me nervira kod forumasa-lekara i generalno kod lecenja na forumu. Oni koji ne znaju ni jednu tako prostu razliku izmedju nezeljenog dejstva i kontraindikacije idu okolo i savetuju ljude da ne slusaju lekara specijalistu, nego da setaju po parku i jedu grozdje, pa ce im prestati tegobe. Ovde ne govorim samo o ovoj konkretnoj situaciji, nemoj licno da shvatas - ovo se desava bar jednom dnevno.

Znam, ali zar ne mislis da je propisana terapija mazanja Sinoderma mesec dana 2x dnevno pomalo zabrinjavajuca?
Cak i farmaceuti u apoteci su mi rekli da ne treba da su upotrebavlja vise od 10-ak dana.

Pri tom, ta doktorka mi nije ni pogledom presla preko kose, vec mi je odmah prepisala terapiju i zakazala kontrolu za mesec dana da mi opet mazne 2 soma za pregled.
Nisam pristalica nadrilekara, ali zaista nisam ni ovca za sisanje.

Vise ne znam ni kod koga da idem...:roll:

Rekli su ti farmaceuti?! Covece, ti ljudi znaju da u pola noci prikazu molekulsku strukturu svih tih lekova, ali o njihovim efektima i indikacijama znaju mozda malo vise od prosecnog automehanicara. Bas pre neki dan su komsinici u apoteci prodali potpuno pogresan lek, gde cak i na uputstvu velikim slovima pise da taj lek nije za to za sta ga je ona trazila.

Pa imas li ti osiguranje? Zasto ides privatno kod dermatologa? Jbg, u svakoj profesiji ima ovakvih i onakvih. Ako vec mislis da te nije dobro pregledala ili da ti je dala losu terapiju, onda odes kod drugog dermatologa (ali ne da opet puknes 2000 nego lepo u okviru doma zdravlja, ako vec placas osiguranje).

E ovako: u poslednje vreme primetio sam da mi kosa pojacano opada.
Nije to nista epohalno. Uglavnom kad se tusiram dosta opadne, pa cak i na jastuku nadjem par dlaka, ali ipak ne bih zeleo da uskoro izgledam kao globus.

Bio sam kod privatnog dermatologa, koji mi je od oka, bez ikakvog pregleda, konstatovao seborejicni dermetitis i dao mi sampon Squaphane S i Sinoderm gel.
Sampon sam furao po uputstvu, a Sinoderm samo 10-ak dana, obzirom da sam cuo za kontraindikacije.

Sad sam bio u privatnoj apoteci, navodno problem je masnoca i perut i preporucise mi neke aparate PLUS ACTIVE, koji kostaju preko 4 soma.

Kakva su vasa iskustva i sta da radim?

otidji u DM tamo imash odjel zdrave hrane produkte od ALNATURE pronadji morsku sol

kad operesh te tri dlake onda sebi rastvori kashicicu morske soli u mlakoj vodi i pospi po toj chelenki (3x sedmichno)

kad ti bidne kosa do ramena onda mi se zahvali:mrgreen:

Pozdrav druze,

Otvorio sam profil samo radi ove teme,jer imam isti problem,opada mi kosa,a relativno sam mlad,20 godina.Čitao sam po forumima da je ta Formula 101 efektivna,međutim mene zanima koju si ti kupio Fabao il Zhang-guang-ovu? Gde si je uopće kupio,preko interneta ili ovde negde kod nas? Koliko si je dugo koristio,koje tačno preparate i kakvi su ti rezultati bili,jesi li bio zadovoljan ? Izvini sto te smaram,ali sam probao jako puno stvari koje nisu delovale,pa bi bio jako zahvalan ako bi mi pomogao.Unapred hvala

Back