Opada mi kosa, ne znam da li je normalno...

Frenki RNR

Početnik
Poruka
13
Znaci drugari pozdrav. Ovako stoje stvari: ceo zivot imam kratku kosu. Proslo leto sam i brijao glavu. Od toga leta pustam kosu i sada je dosta narasla. Medjutim, opada bas dosta (bar ja mislim). Negativna stvar je sto opada u velikim kolicinama kada je perem, bar jedno 300 dlaka. Isto tako, kada pokvasim ruku i prodjen kroz kosu nema sanse da na rukama ne ostanu bar 3 dlake. Perem je na svaka 3 dana odprilike, nekada 4. Prvog dana kada je operem rekao bih da ispadne malo vise od 50, drugog bar 100, a treceg zato bar 300, kada je operem.

Pozitivna stvar u ovoj prici je da imam dosta gustu kosu, da mi keva kaze da tripujem i da je to normalno, da i njoj opada. Isto je odlicno sto, kada kosu pomerim unazad i otkrijem celo vidim gomilu malih dlaka da su nikle tamo na povetku cela.

Ovo sve traje oko 3 meseca, ili ja obracam paznju 3 meseca.

Otac mi nije celav, kao ni stricevi, medjutim 2 od 3 ujaka su mi procelava.

Za sada ne vidim nikakvu promenu u gustini kose, nema proredjenih mesta na temenu, niti imam zaliske vece nego ranije.

Ovo pitam jer sam imao uvek kratku kosu i ne znam da li je normalno.

pozdrav.

Ja koliko znam, ćelavost se nasleđuje sa majčine strane, tako da nema veze što ti otac nije ćelev, već što ujaci jesu.
A drugo ne mora da znači da ti trajno opada kosa sada. Ja sam žensko pa evo sad da prodjem rukom kroz kosu ostaće mi u rukama celo klube...jer takav mi period, uvek mi pred jesen i pred proleće pojačano opada kosa..ali se i obnavlja, a gusta je pa ne vidi se nikakva razlika..ako ti rastu sitne dlačice ko što kažeš, sve je u redu.

hvala na odgovorima. bio sam celav i lep decko, sad imam dosta kose i dalje sam lep ckode. svidja mi se ovako i necu da ocelavim. :D
i meni je gusta i ne vidi se razlika, nije se nista proredila ali bas opada, pogotovo u kadu! cak sam kupio i neki sampon domace proizvodnje kao s koprivom i neki cudima, ali naravno ne pomaze.

i da, uvek sam imao problema sa kosom. uvek mi je bila masna i prepuna peruti.

Ja koliko znam, ćelavost se nasleđuje sa majčine strane, tako da nema veze što ti otac nije ćelev, već što ujaci jesu.
A drugo ne mora da znači da ti trajno opada kosa sada. Ja sam žensko pa evo sad da prodjem rukom kroz kosu ostaće mi u rukama celo klube...jer takav mi period, uvek mi pred jesen i pred proleće pojačano opada kosa..ali se i obnavlja, a gusta je pa ne vidi se nikakva razlika..ako ti rastu sitne dlačice ko što kažeš, sve je u redu.

Kod zena zaista ima perioda kada kosa opada, i ja sam imala taj problem, ali nekada davno, kada sam imala 20 godina, kasnije nikada vise.

Ima jako malo celavih zena, a kod muskaraca je naravno druga prica. Kazu da je normalno da dnevno opadne 60 vlasi, medjutim ja to nikada ne brojim,
ali vidim da je postavljac topika izbrojio 300. Procelavi muskarci prave veliku gresku sto pustaju duzu kosu, pa cak i konjski rep, tako njihova celavost
vise dolazi do izrazaja. Ja bih se sisala jako kratko, niko ne bi ni primetio da mi opada kosa ili da je opala.

Nisam bas "izbrojao" 300, rekao sam to odprilike. Danas sam brojao dlake. Malopre! Izbrojao sam 150, mada verujem da mi je tokom dana ispalo malo tako da zaokruzujem na 200. To je za 24 sata. Meni se to cini mnogo.
Sto se tice proseka, stvarno nemam pojma koliki je stvarno prosek. Kada pogledam na guglu nailazim brojeve od 50-100, negde kazu cak i 200. nadam se da su ovi drugi u pravu.
jos jedna stvar je zanimljiva, ja dlake ne nalazim na jastuku. Kada se probudim obicno nema nijedne ili samo jedna, maksimalno 2. To mi je stvarno cudno- nema ih ujutru na jastuku ali ih ima kada se tusiram pa verujem da mi ovako uopste ne ispadaju vec se zadrzavaju na glavi i skupljaju pa kada perem kosu ispadnu. Upravo zato se i nakupi ogroman broj posle 3 dana nepranja kose.

Imam 20 godina. Nadam se da necu ocelaviti bar pre tridesete.

Nisam bas "izbrojao" 300, rekao sam to odprilike. Danas sam brojao dlake. Malopre! Izbrojao sam 150, mada verujem da mi je tokom dana ispalo malo tako da zaokruzujem na 200. To je za 24 sata. Meni se to cini mnogo.
Sto se tice proseka, stvarno nemam pojma koliki je stvarno prosek. Kada pogledam na guglu nailazim brojeve od 50-100, negde kazu cak i 200. nadam se da su ovi drugi u pravu.
jos jedna stvar je zanimljiva, ja dlake ne nalazim na jastuku. Kada se probudim obicno nema nijedne ili samo jedna, maksimalno 2. To mi je stvarno cudno- nema ih ujutru na jastuku ali ih ima kada se tusiram pa verujem da mi ovako uopste ne ispadaju vec se zadrzavaju na glavi i skupljaju pa kada perem kosu ispadnu. Upravo zato se i nakupi ogroman broj posle 3 dana nepranja kose.

Imam 20 godina. Nadam se da necu ocelaviti bar pre tridesete.

Hehe, iz tvog nicka da ti kazem nesto kao stariji mladjem rokeru....
Isto je tako bilo i meni....
To tako ima da tera dok ne dodje do jednog stadijuma i onda ce po malo opadati, ili ces skroz ocelaviti napred a ostace ono sa strane samo znas.....
Napisi mi duzinu kose koju sada imas i kako je nosis (rep uvek vezan, pustena, poluzavezana, bas zategnut rep i zalizana) itd....

Koji sampon koristis i da li jos nesto uz to?

Mogu ti dati neke savete koji mogu malo da pomognu ali nisu svemoguci.....Mogu produziti nekoliko godina da imas duze dugu kosu.... Da to nisam primenjivao bio bih odavno celav....

Javi se na pp....Cena je 25e za informaciju i tajne tehnike...... Hahahaha salim se.... Kad naidjes na ovo - na ovakav vid recenice - dalje od toga - to ne pomaze, sve su to napravljene stvari da uzimaju novac od coveka u problemu.

Pozz

Hehe, iz tvog nicka da ti kazem nesto kao stariji mladjem rokeru....
Isto je tako bilo i meni....
To tako ima da tera dok ne dodje do jednog stadijuma i onda ce po malo opadati, ili ces skroz ocelaviti napred a ostace ono sa strane samo znas.....
Napisi mi duzinu kose koju sada imas i kako je nosis (rep uvek vezan, pustena, poluzavezana, bas zategnut rep i zalizana) itd....

Koji sampon koristis i da li jos nesto uz to?

Mogu ti dati neke savete koji mogu malo da pomognu ali nisu svemoguci.....Mogu produziti nekoliko godina da imas duze dugu kosu.... Da to nisam primenjivao bio bih odavno celav....

Javi se na pp....Cena je 25e za informaciju i tajne tehnike...... Hahahaha salim se.... Kad naidjes na ovo - na ovakav vid recenice - dalje od toga - to ne pomaze, sve su to napravljene stvari da uzimaju novac od coveka u problemu.

Pozz

Siske kada spustim rukom dodju mi do nosa. To je duzina kose od godinu dana, pocevsi od nule, posto sam bio celav. Sisao sam se od tada ali nisam skracivao duzinu u sustini sam samo sisao malo sa strana. Pravio oblik. Nije mi dovoljno duga da bih je vezao u rep. Nosim je onako, klasika za tu kosu, napravio mi se razdeljak na sredini glave. Cesto se zalisujem kada izlazim, nekada i skroz onako unazad tipa -
hannibal-rising.jpg

a obicno mi je ovako
Gaspard%20Ulliel%20as%20Hannibal%20Lecter%20in%20Hannibal%20Rising%20(2007).jpg

Samo da se zna, ne kopiram ovog lika!!! :D

Koristio sam razne sampone, uglavnom niveine i hed end solders. Sada koristim neki domaci sampon Allin. Ne bih da pravim antireklamu, ali sampon je navodno protiv peruti, opadanja kose i masne kose. Ja imam sva tri simptoma i posle nekoliko nedelja koriscenja. Uvek sam imao gomilu peruti i kosa mi je bila masna ali mi nije opadala, ili ja nisam primecivao posto je bila manja. Koristim i gel za kosu kada se zalizujem ovako, skroz. Koristim i cickovo ulje. Sve to koristim mozda jednom nedeljno, nekada i redje.

Krivo mi je sto ispada i ne bih voleo da ocelavim pre tridesete ali ne ubijam sebe u pojam zbog toga, sta je tu je.

Ја сам давно учила да се преноси преко ''ипсилон'' хромозома, значи по мушкој линији али генетика тако муњевити напредује да човек више не може бити сигуран у оно што је учио и пре годину дана, а камоли пре 10-11 година. ;)

Ја сам давно учила да се преноси преко ''ипсилон'' хромозома, значи по мушкој линији али генетика тако муњевити напредује да човек више не може бити сигуран у оно што је учио и пре годину дана, а камоли пре 10-11 година. ;)

Hehe, pa kako Vi tamo lecite pacijente? Hehehe blago njima!

Back