OOPS! bubuljica

Moj savet:ne stavljaj šminku i kupi u apoteci Benzoilperoksid gel(fenomenalan i ne tako skup preparat).Gel stavljaš ciljano na bubuljice.Trebalo bi da se sasuše i prođu za nekih 3-4 dana + gel deluje i kao keratolitik.Ukoliko si iz Beograda bp gel možeš kupiti u apoteci 25maj-presek Srpskih vladara i Kneza Miloša.Košta oko 450din.Deluje tako što uništava bakterije-nema više infekcije kože(bubuljica).Preparati sa salicilnom,mlečnom i dr. kako ih neki nazivaju voćnim kiselinama nisu ni približno efikasni kao
benzoyl_peroxide.gif
:zper:Pozdrav

tnx :D probacu ovo...nadam se da mi nece ostati fleke :)

tnx :D probacu ovo...nadam se da mi nece ostati fleke :)
E da.Zaboravio sam da ti kažem da obavezno očistiš lice nekim gelom za umivanje(nisu loši Clean and Clear) i namažeš hidratantnu kremu posle benzoilperoksida.Prvo veče gel na bubuljicama drži pola sata, sledeće veče sat vremena i sve tako do dva sata.Važno je da se ne izlažeš preterano suncu dok koristiš bp gel jer ćeš dobiti crvenilo na koži.

E sta je taj klindamacin? Ja nemam akne, ali imam bubuljice.. Ne puno, i periodicno je.. Ali imam puno mitisera.. Mozda mi pomogne?

Akne se cesto nazivaju bubljicama znaci imas akne. :)
Klindamicin ne mozes koristiti sama jer si to procitala na forumu poslusaj savet koji sam citirala ispod.

Klindamicin je antibiotik.Ukoliko imaš osetljivu kožu(crvenilo ili suvu kožu) izbegavaj preparate na bazi alkohola.Najbolje je da odeš kod dermatologa.Pozdrav

Ja ga uzimam na svoju ruku i nista mi ne fali,osusile se bubuljice
Tebi možda ne smeta.Nekom ko ima izraženu osetljivost kože će smetati.Ja npr. takve preparate ne smem da koristim.Isuše kožu, potpuno uklone sebum a onda počinje još intenzivnije lučenje sebuma što povećava rizik od nastanka novih bubuljica.Zbog toga ja ne preporučujem preparate na bazi alkohola.

ne igrajte se sa antibioticima. koristite bolje razne sapune i pilinge da bi otvorili izvodne kanale lojnih zlezda (ali bez preterivanja) sve ostalo samo uz konsultaciju sa dermatologom. koza je veoma bitan i najveci organ tela i nemojte da je unistavate raznim sredstvima bez preke potrebe za koriscenjem istih.

Isuisle mi se bubuljice,nemam vise sebuma u njima,ali ne smem da ih skinem :s a same se ne skidaju vec duze vreme...jednu sam na manje vidkjivom mestu skinula,ostao mi crveni kruzic :p ://
jel ia nekog nacina da to skinem ili cu morati da cekam dok mi se koza ne ocisti sama?

Isuisle mi se bubuljice,nemam vise sebuma u njima,ali ne smem da ih skinem :s a same se ne skidaju vec duze vreme...jednu sam na manje vidkjivom mestu skinula,ostao mi crveni kruzic :p ://
jel ia nekog nacina da to skinem ili cu morati da cekam dok mi se koza ne ocisti sama?
Nipošto ne skidaj kraste koje su ostale.Spašće same kada za to dođe vreme.U protivnom će ti ostati fleke na licu.Pozdrav

Back