Ono sto ne znamo o drustvu

Kad gledate ili pomislite o tome da ce se desiti situacija sa manjkom hrane , vode ili nekog resursa, odmah ali odmah i svi pomisle na

DRUSTVO SE RASPALO

Bez obzira da li je to u nekom SF filmu , kataklizmickoj buducnosti ili je deo neke vanredne situacije, to se desava...
I ljudima to nije nista cudno....
Ali sta to pokazuje....?

Pokazuje da se u normalnim okolnostima u drustvu daje prednost nepametnim i nemudrim odlukama, jeftinim podrazavanjima ega i sujete i pohlepe i prestiza..
A to donosi neodrzivost odnosa i strukture u vanrednim okolnostima ili u situacijama gde se ne moze opstati uz nepravednu raspodelu ili operativu u drustvu...gde slepi progledaju...

Zasto se svi vracaju u model sleposti kad prodje nevolja?
Sebe pronalaze blize takvom pristupu a cim im je blize, onda se osecaju vise u moci da ucestvuju i biraju i budu birani....

• Podržavam
Reactions: DUH
Pokazuje totalnu apatiju i nezainteresovanost za sopstveni život. Većina se vuče kroz život i bezlično čeka...kraj.
Odavno su ljudi prestali da se bore, nekada su dobrovoljci išli na radne akcije pošumljavanja i pokušavali da spašaju prirodu, ali kad je to druže bilo...drugovi i Titovo vreme.
"Mladi Gorani"

E pa najveći su problem tu vlasti opštine gde živiš jer ako ti oni realno ne daju normalne uslove za život, kako onda može neko očekivati od tebe da budeš autoritet na nivou i da uvek vučeš naj pametnije poteze i vodiš glavne teme od životnog značaja. Tako poniženi ljudi koje je vlast napravila od majstora do prosjaka ne mogu od bede i tih šarlatana više da dodju do izražaja, e zato je to tako baš moj batice nisi ti još stigo dotle pa ne znaš kako je a i kasno je za sve sad ostarilo se jbg.

Pokazuje totalnu apatiju i nezainteresovanost za sopstveni život. Većina se vuče kroz život i bezlično čeka...kraj.
Odavno su ljudi prestali da se bore, nekada su dobrovoljci išli na radne akcije pošumljavanja i pokušavali da spašaju prirodu, ali kad je to druže bilo...drugovi i Titovo vreme.
"Mladi Gorani"

Ima tu i mnogo veće zavere ali ne bih da širim previše panike samnom su se lokalni borili 20 godina bacali me u najteže situacije, tako da sam im sve te njihove akcije i fore provalio znam napamet. Oni nas namerno kinje da se neko možda ne bi opasuljio, i svojevoljno pobunio i ceo narod oko sebe toga se boje.

• Podržavam
Pa nisam siguran da je samo to...
Npr kad se drustvo raspadne, animalci preuzimaju vodecu ulogu i rec...
Npr , postaje znacajno ko ima auto na benzin, ni govora o tome da ce se onda razvijati do kraja nerazvijen auto na sunce ili tako nesto....
Prioriteti postaju imati a ne razvijati, jer je imati brze i jasnije....
Animalci , a ljudi su 99% animalni , preuzimaju sve...a i uticaj im je osiguran ako se drustvo drzi blizu takvih struktura...

Ako vam je lakse, tj bez mnogo apstrakcije, covid je jedan moguci primer.....kad pocne nema vise mesta za reagovanje, za razvoj , za preuzimanje od strane mudrijih , sposobnijih i boljih....
Tema nije o ovome, ovo je samo jedan primer koji sam uzeo , a ljudi su nesvesni a opet svesni , jer znaju da ce se desiti raspad, ocekuju to , ucestvuju u tome, a zapravo ne shvataju da to mogu da sprece lako...ali to ne zele jer sebe ne vide omocenim ako to ucine...Omocenje i te zvake...

• Podržavam
To preuzimanje se desava zato sto ljudima nije bitno , a ovaj a onaj....
Medjutim, ovaj primer u temi pokazuje da jeste bitno nekad, a ako se ceka to nekad, onda kad dodje, nema menjaze...
Ako budes cekao da posejes zito kad ogladnis, mozes slobodno da umres od gladi, docekati sitost neces od tog posejanog zita...

• Podržavam

Back