Ono kada imaš osećaj

gost 410191

elita
Poruka
27.982
E pa sad ovo treba srociti
Ali ajde ovako
Nije samo intuicija
Nego na bazi iskustva i nekog unutrašnjeg osećaja kad odmah znate šta neko misli, da li mu se svidjate, da li ima neku netrpeljivost prema vama, zavist i slično
Tipa osoba vam nikada ništa ne kaže niti uradi a vi znate da vas gotivi odn ne gotivi
Da li je to osećaj intuicija ili super percepcija sveta i imate li to?

- - - - - - - - - -

Posle se pokaže da ste bili u pravu
Čemu to pripisati?

joj ja bas imam to
al ne samo dal me trpi ili ne, nego generalno, dal je gowno il je ok, ako mi se neko ne svidi na prvu loptu i neki alarm mi unutra kaze da je osoba losa, jednostavno mi bude antipaticna, kad god ne poslusam sebe i kazem ajde nemoj da brzas, uvek bude tacno, ispostavi se da je losa osoba, da je neko s kim ne mogu da funkcionisem...
nije me do sad prevario taj alarm, i kad ga poslusam i kad ne poslusam ispostavi se da je tacan...

Pa to
Mene najviše upozorava na dve stvari
Tajnog obozavatelja i tajnu mrziteljku :lol:
I inače osetim kakav je ko
Taj osećaj mi je nekad recitiji od alarma
Nekad mi je i pogled i prvi utisak dovoljan
I kad ga ne poslusam prevarim se grdno
Sve dajem ljudima drugu i treću šansu a gotovo uvek nezasluzeno

meni je nekad dovoljno da u momentu upoznavanja osetim to dal mi je taj neko antipatican ili simpaican
i taj osecaj bude tu i alarmira
ja sve izbegavam da ga poslusam jer mi nekako glupo, ne mozes tako upoznas nekoga okrenes se i odes, moras saradjivati u nekim momentima iskulirati se jelte...
ali uvek bude tacan

cak sam isla dotle da ga ne poslusam i krenem se druzim sa tom osobom, kao ajde ima i poztvne srtane, nemas dokaz da je djubre osim osecaja, glupo je tako da sikaniras jelte...i opet se ispostavi tacan, samo ti slatko zabode nozekanju da se posle krstis

Ali ajde ovako
Nije samo intuicija
Nego na bazi iskustva i nekog unutrašnjeg osećaja kad odmah znate šta neko misli, da li mu se svidjate, da li ima neku netrpeljivost prema vama, zavist i slično
Tipa osoba vam nikada ništa ne kaže niti uradi a vi znate da vas gotivi odn ne gotivi

- - - - - - - - - -

Čemu to pripisati?

То се јапанко зове харагеи. Ви нинџе га имате.

Ta vaša intuicija nije nikakvo šesto čulo nego vaš primitivni mozgić, prisećanjem na prethodna iskustva stvara stereotipe u nadi da može unapred da predvidi neočekivano. To kao posledicu ima da vi unapred skačete u zaključke i pretpotstavke koje su krajnje nepouzdane.

Stereotipija je karakteristika neinteligentnih ljudi. Nemojte misliti da vi u sebi imate neku magiju ili šesto čulo pa ste sposobni da unapred čitate i razumete ljude. Vi ste samo jedna prosečna neinteligentna osoba iz naroda. Takođe veoma zastupljeno kod žena.

Kod mene je to više izraženo kad primetim kako me osoba gleda kako mi se smeši kakvi su joj gestovi i pokreti
Tačno na prvu osetim sa kim se kapiram a sa kim nikako
I to kapiranje ostaje to je divan osećaj kada imaš nekoliko takvih ljudi oko sebe
Nema ih mnogo ali samo ih vidiš i odmah ti je bolje :)

pricala sam o tome sa nekim ljudima nema svako to
neki kazu i da preterujem i da lupetam, kao ne mozes tako znati nista
ja ne umem da objasnim, jednosavno se upali

skoro sam imala situaciju de je alarm bio jako izrazen
u firmi dolazi zena, ja se rukujem sa njom pozdravljam upoznaju me i to je to...meni odmah jako antipaticno delovala uzasno negativno ali iskulirala sam na finjaka kurtoazija...
prodje nekoliko dana kazu ides sa tom i tom na teren
ja pojma nemam ko je, ne pamtim imena, ne provalim da misle na nju
nadjem se ja sa tom osobom i kad sam videla da je ona opet alarm krece, jako mi je antipaticna....
furamo mi taj dan teren sve ok, ja pricam sa njom sve fino, pa kako ces drugacije...ali oscaj ne odustaje.....kad sam ja videla kako ona sa klijentima ruzno nastupa, kako je bahata i sujetna, kurrci se nekim fazonima i pozama kao sta ona zna, a naucila ih od zmaja, samo izimitirala njegove poze i lokacije...kazem ja sebi bingo....cak je i krenula da ga ogovara negativno, brate prvi put sam sa tobom i prvi put komuniciram a ti oces da ti ogvaram sopstvenog sefa negativno, pa jesi ti normalna :fdlan: bolje mi daj asov iskopam odmah sebi rupu...meni se smucila
iskulira ja sve to kroz laznu kurtoaziju bla bla truc
samo sam posle rekla menadzerki nemoj me spajati vise sa njom zajebi... i rekla zmaju da mi je antipaticna....nisam u detalje isla...
vidjam je povremeno tu i tamo kad navrati...honorarise...pozdravim se kurtuazno ali ne komuniciram dalje..ne mogu gadna mi je i to je tako...

nekako sto sma starija sve vcesce poslusam taj osecaj...dosta sam experimentisala davala sanse...umori se bre covek...
ukljuci se alarm ok kurtoazija i pristojnost su tu, al vise da ulazim u neke dublje odnose privatne ili poslovne necu bre ako ne moram...
kad mora mora to je drugo...

Slažem se s tim
Reči su jedno a može da ti misli nešto sasvim treće :lol:

Jok
To ne moze svako...ta fora jedno prica drugo misli pada kod mnogih u vodu
Ima kod koga provalis na keca
Ima ko je majstor pa ga teze izvalis

Ja sam recimo provaljivala ljude i pustam ih da tripuju da me rade :lol:

Laganje i generlno to licemerstvo zahteva veliki napor i inteligenciju i memoriju....ne moze svako.... To sto svako misli da moze je drugo.... Provale se

Ta vaša intuicija nije nikakvo šesto čulo nego vaš primitivni mozgić, prisećanjem na prethodna iskustva stvara stereotipe u nadi da može unapred da predvidi neočekivano. To kao posledicu ima da vi unapred skačete u zaključke i pretpotstavke koje su krajnje nepouzdane.

Stereotipija je karakteristika neinteligentnih ljudi. Nemojte misliti da vi u sebi imate neku magiju ili šesto čulo pa ste sposobni da unapred čitate i razumete ljude. Vi ste samo jedna prosečna neinteligentna osoba iz naroda. Takođe veoma zastupljeno kod žena.

to Njegose! :malav:

- - - - - - - - - -

i meni se javio osecaj da cu da se ispalim kod udate komsine pa i jesam.
al kada sam pojacao intenzitet popustila je.

osecaj me prevario(?) :dash:

Ali ajde ovako
Nije samo intuicija

- - - - - - - - - -

Čemu to pripisati?

Ne znam kako to da nazovem ali treba slediti. Sve je tako jednostavno a mi komplikujemo filozofiranjem.
Pre sam prekorevala sebe kada mi je neko u startu odbojan, kao odakle mi pravo da donosim zakljucak o nekome koga ne znam, moram dati sansu, bla, bla,... I taj prvi utisak je skoro pa uvek ispravan.
Isto je i kada ti neko legne pre nego sto ga upoznas. Secam se kada sam prvi put usla u amfiteatar, prvi dan na faksu, gledam gore ljude i u gomili primetim devojku za koju sam pomislila "sa njom bih se slagala". Obozavamo se i danas :heart:
Tako je i ovde. Neko ti je drag a da vam se stavovi cak ni ne podudarju, a neko odbojan a nista ti skrivio nije. I obrnuto, ti drugima. Samo sto ovde fali jedna dimenzija zbog koje su vece sanse da pogresis, pa se cesto ispostavi da se neki mnogo vise bave drugima nego sto i mozes da naslutis.

Ali ajde ovako
Nije samo intuicija

- - - - - - - - - -

Čemu to pripisati?
iskustvu

.....
Čemu to pripisati?

Intuiciji, čemu drugo.

Prvi utisak o nekome čovek stiče tokom prvih osam sekundi kontakta.
U stvaranje prvog utiska uključena su sva čula koja posedujemo, vid, sluh i ev. dodir na svesnom, miris, ukus i ev. neko još od nauke neopisano čulo na nesvesnom nivou. Rad svih čula što rade za nas na nesvesnom nivou se zbirno naziva intuicija, kod nekih je jača, kod nekih slabija, kao što neko bolje a neko slabije npr. vidi.
Čulo mirisa je vrlo bitno i smatram da je to čulo vrlo potcenjeno i vrlo ometeno svom silnom kozmetikom koja se koristi. Hrvati imaju interesantan izraz za neslaganje ili neuklapanje s nekim - "Ne mirišemo se". Ali nije samo čulo mirisa na delu, ne može se samo mirisanjem objasniti kako je npr. Bogomoljka prepoznala kompatibilnu osobu u gomili ljudi na vrhu amfiteatra.

Imam jaku intuiciju i vrlo je retko slušam :dash:
Moja bivša draga ima neverovatno jaku intuiciju, za ljude i za objekte. Ona je od onih što pričaju sa drvećem i balvanima :rumenko:

Ali ajde ovako
Nije samo intuicija

- - - - - - - - - -

Čemu to pripisati?

Ne znam tačno čemu, možda sklopu okolnosti.

Nije sve tako jednostavno i nisu nam za životne propuste krivi neki tamo ljudi koji nas ne vole ili su nam smestili životnu igru. Greške su ipak naše, u najvećem broju slučajeva, a kada se problem desi onda je lakše potražiti krivca u drugome i reci "eh, znao sam! Zašto sebe nisam poslušao?!". A istina je da nije znao i da je ispalo drugačije ne bi palo na um da traži izgovor u drugome. Ipak ono što vidimo u drugima negde imamo i mi sami. Ono što nam toliko smeta kod drugih do ogovaranja i ivice podnošenja su zapravo osobine koje bi želeli sami da posedujemo. Jaka emocija je uvek licna. Mi smo narod nakrivo nasadjen iz raznih razloga za koje nismo i jesmo odgovorni ali je iz toga proizilazi snažan stav prema nepoznatim ljudima koji prerasta u pravo da druge etiketiramo, da im ulazimo u intimu i život, idemo toliko daleko da im želimo zlo samo zato što smo sebe precenili i dali za pravo da smo vidovite baba Vange sa natprosecnim moćima. U jezgru se tu radi o precenjivanju sebe i sticanju moći nad drugima pasivnom agresijom. Ako te uopšte ne poznajem a koleginice ili komšinice smo ko meni daje za pravo da ti se ne javljam, da te ogovaram ili da ti rušim ugled. Mišljenja sam da se toga za naše dobro moramo kao narod rešiti.

Naravno da imam mišljenje ali isto tako to mišljenje ima bazu u realnim stvarima. Mozda zbog naglesene potrebe za racionalizacijom uvek postoji kod mene 1-2-3 zašto mislim to i to. Naravno da imam antipatiju kao i svi ali ipak mislim da je najvažnije ziveti svoj život koji je fokusiran na rešavanje ličnih problema a ne da očekujem od drugih pa mi onda drugi krivi a znala sam, znala sam čim sam ga videla...to je u osnovi neodgovornost. Tesko mi je i da zamislim šta treba da uradi prodavacica, komšinica, poznanica što može toliko me zacne pa da pomislim "kakav los čovek".

ali je iz toga proizilazi snažan stav prema nepoznatim ljudima koji prerasta u pravo da druge etiketiramo,

То је најбоље зезање преко, седнеш на зидић и процењујеш људе.

- Ови дебили мора да су американци.
- Види их немци, павијани. Добро није обукао беле чарапе на сандале.
- Ови су наши. :lol: Како знаш? Па ко се труди да буде фул нашминкан и дотеран у опуштеној шетњи?
- Види ове чамуге, ко зна која мука их потерала из Африке.

nemam taj osecaj dal sam nekome draga il nisam i dal je neko dobar covek il nije,niti sam ikad na prvu rekla,jao ovaj mi se ne svidja

ali imam neko sesto culo za svoje ukucane.u smislu da sedim,citam,gledam film...i odjednom kao da me neko ubio iglom ustanem i krenem da rasturam dok ne pronadjem to sto sam morala da pronadjem...
i tako nekoliko puta
i nocas isto.mladji juce trazio pare za poklon za osamnaesti rodj.nocas me probudi,stigao sam.
gde si bio?
pa na rodjendanu
nece biti...
ujutru ustanem,pomirisem garderobu,uopste se ne oseti na dim
a ja jako znam kako se oseti garderoba posle osamnaestog rodjendana u lokalu
i tako...ebi ga

Sve sam lepo pročitala a i nema mnogo
I slažem se sa svima vama
Nije to neki dar to je ipak stvar iskustva i naucenog
Interesantno je ipak kako taj alarm što rekla Metla kod mene ipak ne gresi
Zajebem se upravo tamo gde ne poslusam taj osećaj
A on mi uvek govori da ne trčim na prvu loptu i promislim o svemu
Da budem oprezna
Ne govorim ovde o tome da nekog provalis odmah da je los mada ima i toga
Ovde govorim više o nekom osećaju da li ti neko leži ili ne i verujem da većina ljudi to ima

Back