Only the good die young.......

• Začetnik teme Začetnik teme Magus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Magus

Aktivan član
Poruka
1.264
Mnogi mladi muzicari svoju karijeru su zavrsili pre vremena.....
Neki su ubijeni,drugi su se predozirali,treci su se ubili.....
Svima su poznata imena Jimi Hendrixa,Kurta Cobaina,Tupac Shakura......
Oni su svoje vreme obelezili muzikom koju su pravili ma koji pravac bila.....
Da im se nesrece nisu desile,da li bi bili veci nego sto sad jesu?
Da li bi bili popularni kao sada?
Itd.itd.itd........

Magus:
Itd.itd.itd........

pa verovatno da bi bili popularni,ali verovatno bi se njihova muzika promenila,mislim i mettalica se promenila,ja mislim da ne bi bili tooliko popularni,nego zato shto su umrli ljudi im se dive.....JOOOOJ SHTA JA LUPAM!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Odoh,dosta sam se nalupala....

Mala digresija... pod repom se ne smatra muzika, jer je i nema, vec nacin izvodjenja tj. recitovanja i ceskanja extremiteta.
Sto se Hendrixa tice, uzimajuci u obzir njegovo znanje i novine kojima je obogatio tadasnji muzicki svet, verujem da bi progresija kojom je napredova bila daleko manja, ali svakako mislim da bi to sto bi uradio (pod uslovom da nas nije napustio) svakako bilo vredno paznje. Covek je jednostavno bio azdaja...

Sto se tice pomenutih, Kurta i SupAka... nemam pojma, ali ne verujem da bi Kurt sa svojim sirotim gitarskim mogucnostima uradio bilo sta dalje od one njegove klasike (dva akorda-tri akorda)... Supak bejase kriminalac, pravi i rodjeni idol adolescentima ("Jedan Pivke je moro biti ubiVen.")... sta bi on ponudio... doduse, mozda ipak vise od Kurta, jer Supak je doveden sa ulice da bi klinci imali na koga da se loze. Sto znaci da bi iza njega stajala daleko jaca ekipa koja bi odradjivala projekte u njegovo ime. Sve u svemu, zvuci okrutno, ali sto se muzike tice nikakva steta zbog Supka u Kurta. Nirvana jeste bila boom... ali ne zbog neke virtuoznosti, vec zbog toga sto je ponudila sasvim drugaciju gitarsku orgiju od do tada znane.

Magus:

...Jim Morrison-a, Janis Joplin...Lennon-a (1940-'80...umro je relativno mlad)...

Magus:
Itd.itd.itd........

Bili bi, jer je muzika koju su stvarali (a vjerujem da bi i nastavili tako) vanvremenska...i neponovljiva...

Meseceva_kci:
...Jim Morrison-a, Janis Joplin...Lennon-a (1940-'80...umro je relativno mlad)...

Bili bi, jer je muzika koju su stvarali (a vjerujem da bi i nastavili tako) vanvremenska...i neponovljiva...
I ti si zaboravila nekoga: velikog Boba Marlija!!!

Nikodime, seres!!! Sad slusam MTV Unplugged, ovo je apsolutno remek delo, pa i sve da svira sa dva akorda! Njegov uticaj na rok i metal scenu je nezamenjiv!! Odgovorno tvrdim da je Cobain Hendrix devedesetih i stojim iza toga!!!! Neka pociva u miru!!

Magus:
Itd.itd.itd........

Zaboravio si Dzima Morisona. Naj je lik. Mrzim ga sto je umro tako mlad. :cry:

Sweet_Jane:
BIli bi jos veci nego tada, kad su umrli,.. Ne znam, bili bi i dalje naj(a i ovako `ladni i dalje jesu) pretp.
To ne mozes tvrditi nikako! Ono su uradili sta su uradili, a da su ziveli duze to bi bilo jako dovedeno u pitanje i bas ta njihova smrt donekle je doprinela tom nekom, tako da kazem, mitu o njima. Da su ziveli duze verovatno bi bili i dalje poznati i sve a da li bi bili vec to se vec ne moze tvrditi. Mnogi su u picetku bili veliki ali ih je tokkarijere sputao. Tako da. . . Ono to ne stoji :)

Nisam zaboravio ni Morrisona,Marlija,Joplinku,Lennona....samo sam naveo neke od primera.......
@Lil
kao sto je mata rekao ne mozes tako nesto tvrditi.....Cobain se ubio i odmah je buknula prica o zaveri mrs.Love pa njegova pisma itd......to je Nirvani umnogome pomoglo ekspozaciji ali to joj nije materijalno vredelo jer je plodove rada pokupila je courtney love......

Eee... Johnson je legenda... Ali ja moram da pomenem još jednog tipa:

morison.jpg

Mada ono što bih ja rekao je klasika: Jimmy, Jim, Janis, Milan...

BTW, to za Purple... Šta ja znam... U pravu si da to nije to...

Back