online kupovina .

Kupujete li preko interneta ili vise volite vidjeti robu uzivo ? Sto ste zadnje kupile online ? Cipele , knjigu , mobitel , narucile pizzu ?
tablet i blender
meni to ok kupovina,donesu mi kuci.oni meni robu sa garancijom,ja njima cekove-i svima lepo.nema gnjavaze,vucaranja robe do kuce (usput,mozda mi neko i ukrade,kupljenu robu ili novcanik)
odecu i obucu ne bih kupila online.

Kupujete li preko interneta ili vise volite vidjeti robu uzivo ? Sto ste zadnje kupile online ? Cipele , knjigu , mobitel , narucile pizzu ?

ne naravno, ni mrtva ne bih to radila, da ja na raspolaganje tamo nekome ostvaljam sve svoje podatke na izvolte, taman posla
posle se iscudjavaju na naslove u novinama "uzeli kredit na moje ime" ajde, bas me cudi :roll:

Ja kupujem preko interneta, ali sve plaćam gotovinom. To sa karticom mi nešto nije pouzdano. U stvari, ne znam ja koliko je to nepouzdano, nego sam ja sumnjičava.

A svašta sam kupila: oba laptopa, štampač, sve miksere koje imam, vagu, fen, ručne satove deci...ma svašta. Kupovala bih i prehrambene proizvode, da neko vrši dostavu. Jer ja jednom mesečno idem u Tempo, i znam šta kupujem, tako da bih i za pare koje dam za benzin mogla još nešto da kupim.

Poslednja izmena:
Ja kupujem preko interneta, ali sve plaćam gotovinom. To sa karticom mi nešto nije pouzdano. U stvari, ne znam ja koliko je to nepouzdano, nego sam ja sumnjičava.

A svašta sam kupila: oba laptopa, štampač, sve miksere koje imam, vagu, fen, ručne satove deci...ma svašta. Kupovala bih i prehrambene proizvode, da neko vrši dostavu. Jer ja jednom mesečno idem u Tempo, i znam šta kupujem, tako da bih i za pare koje dam za benzin mogla još nešto da kupim.

kako preko neta bez kartice i podataka?
to ono slanje pouzecem pa platis kad stigne?
al kako dajes adresu ime prezime, online?

ja sam paćao preko PayPala, do sad je išlo bez ikakvih problema. Sve stigne na vreme, zapravo, stigne za 4-5dana. Kupiću patike sledeće nedelje pa javljam kako sam prošao.

Ma ne razumem se u to preko PayPal - a, mada bih imala da naručim koješta, pronašla sam super sajt sa stvarima koje su mi potrebne, a smešno koštaju.

kako preko neta bez kartice i podataka?
to ono slanje pouzecem pa platis kad stigne?
al kako dajes adresu ime prezime, online?

Pa ja sam i ovde napisala i svoje ime i prezime, i gde živim, samo JMBG nisam ostavila. :)

Da, naručim online, napišem ime i prezime, adresu, broj mobilnog, kada stigne, platim, i ostane mi 1500 dinara u džepu koje bih inače dala za benzin.

kupujem na buvljaku od cigana iz marinkove bare...sve ispod cene :heart:

ti da si neki dasa da vikas kad ides :ljutka:, ja nemam pojma de su ti bivljaci stalno pominjes
i onaj cuveni na bubanj potoku, i onaj vojni u rakovici, eto sad iskoci i marinkova bara, nista bre ne znam kako da stignem :(

- - - - - - - - - -

Ma ne razumem se u to preko PayPal - a, mada bih imala da naručim koješta, pronašla sam super sajt sa stvarima koje su mi potrebne, a smešno koštaju.

Pa ja sam i ovde napisala i svoje ime i prezime, i gde živim, samo JMBG nisam ostavila. :)

Da, naručim online, napišem ime i prezime, adresu, broj mobilnog, kada stigne, platim, i ostane mi 1500 dinara u džepu koje bih inače dala za benzin.
:think: e hebi ga necu da ostvaljam adresu online...a dostava se naplacuje?

Pfff, napraviš nalog na PayPal-u, povežeš ga sa platom karticom. Ja sma to uradio sa VISA karticom, ovom običnom za bankomat. SAd kad nešto plaćam, samo potvrdim kupovinu i PayPal mi automatski skida sa mog dinarskog računa i vrši konverziju i plaćanje. Krajnje jednostavno. Mogu da se uvedu i neke mere opreza ako želiš, mada nije preko potrebno.

ti da si neki dasa da vikas kad ides :ljutka:, ja nemam pojma de su ti bivljaci stalno pominjes
i onaj cuveni na bubanj potoku, i onaj vojni u rakovici, eto sad iskoci i marinkova bara, nista bre ne znam kako da stignem :(

- - - - - - - - - -

Uglavnom se ne naplaćuje, čim kupiš za određen iznos. U Tehnomaniji već od 500 dinara se ne naplaćuje. A uvek kupim nešto skuplje.

Pfff, napraviš nalog na PayPal-u, povežeš ga sa platom karticom. Ja sma to uradio sa VISA karticom, ovom običnom za bankomat. SAd kad nešto plaćam, samo potvrdim kupovinu i PayPal mi automatski skida sa mog dinarskog računa i vrši konverziju i plaćanje. Krajnje jednostavno. Mogu da se uvedu i neke mere opreza ako želiš, mada nije preko potrebno.

Za to verovatno treba znati engleski, a ja nisam od tih, pa samo mi fali da nešto zabrljam. :rumenka: I ja bih sa tom običnom VISA, i da plaćam u dinarima, tako mi se čini najjednostavnije.

Uglavnom se ne naplaćuje, čim kupiš za određen iznos. U Tehnomaniji već od 500 dinara se ne naplaćuje. A uvek kupim nešto skuplje.

Za to verovatno treba znati engleski, a ja nisam od tih, pa samo mi fali da nešto zabrljam. :rumenka: I ja bih sa tom običnom VISA, i da plaćam u dinarima, tako mi se čini najjednostavnije.

Pa nije neki problem zapravo. Vrlo se lako pazari.... A sa dinarskog računa mi idu pare.

Da. U Tehomaniji belu teKniku i male kućne aparate, kako vi kažete mali kućni aparati? :)

I ponešto sam još kupovao. Da, bicikl sam kupio ladno preko neta, donela kurirska služba... I za poklon isto.

Odemo u goste sa praznim rukama, eventualno buketić cveća i onda dođe dostavljać i obraduje naše domaćine.

I mi smo dobili par puta tako neke poklone.

Da si u PDV-u, imala bi pravo na čekove, eeee... lol..

ne naravno, ni mrtva ne bih to radila, da ja na raspolaganje tamo nekome ostvaljam sve svoje podatke na izvolte, taman posla
posle se iscudjavaju na naslove u novinama "uzeli kredit na moje ime" ajde, bas me cudi :roll:
Na kolegino ime su podigli najskuplji telefon preko paketa... a da nije imao dokaz u pasošu da nikako nije mogao biti u srbiji u to vrijeme, ne bi niko ni pročešljao službenike.

Ja sam se malo tripovala ranije, a onda sam odjednom prestala. Sve šta kupujem preko neta praćam ili preko kartice predviđene za internet kupovinu, uplatnice ili pouzećem. Svoju karticu ne izlažem potencijalnom stresu. Čak i booking, koji važi za siguran sajt, ima dugu istoriju skidanja sa računa.

ne razumem,sto neces?pa kako da ti stigne ako ne ostavis adresu?pa ona se ne vidi za ostale posetioce sajta...a mozes adresu i preko kontakt telefona da ostavis...bar sam ja tako.
jedino je `opasno` ostaviti adresu ili zvati telefonom (imaju indetifikaator),ili uopste nesto kupiti u top-shopu,jer ti kao zbog garancije ubace podatke u kompjuter...posle zivi niste od njihovih poziva,slanja kataloga i sl.uzas.
ja kupovala preko sajta e-kupi jer su mi isti proizvodi bili bas bas jeftiniji nego u tehnomaniji.
dostava se naravno ne placa

Back