Online kupovina

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
23.403
Online kupovina odeće i obuće ima mnogo veću ponudu nego fizički u radnji. Popusti su preveliki 50 60 %. Da nije sve tako lepo kao u reklami koje stižu po Viberu i mrezama potrudili su se sami prodavci da svojim propisima i procedurama.

Naručio u jednoj, ne tako poznatoj radnji, online zimske cipele upola cene. Znam iz priča da su kvalitetne i da im cena u sezoni ne ide ispod 100 ojra. Stigle bas brzo za dva dana. Probao i ne valjaju, mnogo su teške i uzane. Nije za mene takav model. Imaju samo tri radnje u gradu i sve dalje od daljeg. Nadjem najbližu u koju treba da odem da mi vrate pare. Citam sad da ne moze online kupovina povrat novca u radnji. Može samo da se pošalje kurirskom službom nazad na teret kupca. Gledam da li moze zamena u radnji i ne mogu da nadjem to nego opet samo zamena online. Očigledno ću morati do radnje da vidim, jer moze uzivo zamena. Ne razumem ovo poslovanje. Sad treba da se drqam sa njihovom robom koju sam platio ne bas jeftino. Da jurim kurirsku službu i još da sve svale na mene troskove. Znam neke druge poznatije mogu u radnji , pa sam mislio da je to normalno. Mnogo sam se iznervirao i još je vikend da zovem korisničku službu da ih pitam.

Ovi se ne javljaju da pitam za način vraćanja novca. Morao sam po sajtu da gledam. Mora online porudžbine samo preko kurirske službe, nema kontakt forma za povrat. Na teret kupca je 650 din, a platio sam pošiljku preko pet crvene. Odem tamo gde sam podigao, zena popunila neki papir. Ja sam rucno napisao sta hocu i podatke i ubacio u paket. Valjda neće praviti probleme. Kao u srednjem veku pišem podatke. Ne vidim logiku da moze u radnji da se naruči roba za probu, a ne moze da se vrati.

Znam da nema mnogo veze sa temom, ali je ipak reč o online kupovinama.

Kada kupujete online i ako postoji opcija da platite to odmah, karticom, nemojte to da radite.

Bolje je da se sve plaća pouzećem.

Naime, moja sestra je radila kada je dobila prvo jednu, pa drugu, treću SMS poruku da se skida novac sa računa i to sa bankomata u Zagrebu.

Otišla je odmah do banke i prijavila šta joj se desilo. Skinuto joj je oko 400 evra.

Prvo pitanje njenog bankarskog savetnika je bilo: Šta ste kupovali online, na Amazonu ili Temu? "

Sestra je bila zapanjena. Kad kupuje online, ne samo ona, već svi u kući, sve se plaća pouzećem.

Ali, taj savetnik joj nije poverovao da ona samo kupuje karticom u nekim većim hipermarketima i u Tržnim centrima.

Da bi joj se proverio listing plaćanja morala je da čeka 2-3 nedelje. I tada su joj vraćene pare i srećom, nisu joj tražili da plati 3000 dinara za neku taksu ili nešto slično.
To obično traže, ali ona je stari klijent koja je najavila da će otići iz te banke u drugu, ne samo zbog ovog razloga.

Znači, ok je kupovina online i ja kupujem online, ali sve plaćam gotovinom kada mi kurirska služba dostavi paket.

nema kontakt forma za povrat.

Mora da postoji iako je online kupovina. Pogledaj u mejlu, da li su dostavili fiskalni račun, obrazac za odustajanje od kupovine i mislim da postoji obrazac za povrat novca.

Ja to ne gledam pažljivo u mejlu jer ne vraćam robu, uglavnom kupujem knjige, i još ponešto.

Zato se ne kupuje u radnjama koje nisu brendirane. Online kupovina je odomaćena, ali kao i sve na mreži lakše se vara, pa onaj ko naseda online isto bi naseo i uživo.
Zato i sediš kući da bi čitao, od koga, odakle i kako kupuješ, što je lakše nego da u radnji vataš prvo što vidiš.

Znam da nema mnogo veze sa temom, ali je ipak reč o online kupovinama.

Kada kupujete online i ako postoji opcija da platite to odmah, karticom, nemojte to da radite.

Bolje je da se sve plaća pouzećem.

Naime, moja sestra je radila kada je dobila prvo jednu, pa drugu, treću SMS poruku da se skida novac sa računa i to sa bankomata u Zagrebu.

Otišla je odmah do banke i prijavila šta joj se desilo. Skinuto joj je oko 400 evra.

Prvo pitanje njenog bankarskog savetnika je bilo: Šta ste kupovali online, na Amazonu ili Temu? "

Sestra je bila zapanjena. Kad kupuje online, ne samo ona, već svi u kući, sve se plaća pouzećem.

Ali, taj savetnik joj nije poverovao da ona samo kupuje karticom u nekim većim hipermarketima i u Tržnim centrima.

Da bi joj se proverio listing plaćanja morala je da čeka 2-3 nedelje. I tada su joj vraćene pare i srećom, nisu joj tražili da plati 3000 dinara za neku taksu ili nešto slično.
To obično traže, ali ona je stari klijent koja je najavila da će otići iz te banke u drugu, ne samo zbog ovog razloga.

Znači, ok je kupovina online i ja kupujem online, ali sve plaćam gotovinom kada mi kurirska služba dostavi paket.

Mora da postoji iako je online kupovina. Pogledaj u mejlu, da li su dostavili fiskalni račun, obrazac za odustajanje od kupovine i mislim da postoji obrazac za povrat novca.

Ja to ne gledam pažljivo u mejlu jer ne vraćam robu, uglavnom kupujem knjige, i još ponešto.
Evo danas im je stigla pošiljka vraćeno i na mejl mi pustili dva papira da popunim i vratim mejlom. Kako da popunim ? Da štampam popunim ručno i skeniram i vratim?

Evo danas im je stigla pošiljka vraćeno i na mejl mi pustili dva papira da popunim i vratim mejlom. Kako da popunim ? Da štampam popunim ručno i skeniram i vratim?

Ne znam. Kada sam imala skener i štampač-all one obično bih popunjavala i skenirala i tako slala.

Možeš i da ta dva papira prekucaš i popuniš u Wordu i tako ih pošalješ, Javi šta se dalje dešava.

Back