Онлајн злостављање

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Многи па чак и овде на форуму када се крију иза тастатуре и екрана или телефона и не зна се о њима много, а најбитније, нису физички присутни, дају себи за право да пишу свашта. Не само овде, већ поготово на другим друштвеним мрежама.

Ја сам баш често трпео увреде преко друштвених мрежа, неке сам и стављао на форум као примере. Тај неко сме да пискара кад зна да није присутан и често зна и да претера и да такве поруке из неког подхјебавања прерастуну претње, уцене, и ко зна већ шта

Да ли сте икада малтретирани преко нета? Да ли сте ви неког малтретирали преко нета?

Многи па чак и овде на форуму када се крију иза тастатуре и екрана или телефона и не зна се о њима много, а најбитније, нису физички присутни, дају себи за право да пишу свашта. Не само овде, већ поготово на другим друштвеним мрежама.

Ја сам баш често трпео увреде преко друштвених мрежа, неке сам и стављао на форум као примере. Тај неко сме да пискара кад зна да није присутан и често зна и да претера и да такве поруке из неког подхјебавања прерастуну претње, уцене, и ко зна већ шта

Да ли сте икада малтретирани преко нета? Да ли сте ви неког малтретирали преко нета?
Onda odgovori koja je svrha foruma. Ljudi se izrazavaju ovako ili onako u zavisnosti od teme. Svakako da pretnje ne dolaze u obzir a i glupe su. Ja nekome da pretim za koga i ne znam gde je? Hajde na primer "Sta hoce feministkinje". Da li ti ocekujes neku filozofiju ili neko kulturno objasnjenje? Pre vise godina je neka aktivistkinja u Americi pokusala da objasni i na kraju su pale takve reci jos uvek nevidjene na ovom forumu. Feminizam je totalni idiotizam kao i zenska ravnopravnost sa muskarcima. Ravnopravne su samo onoliko koliko njima treba. Bezi bre.

Nisam maltretiran,ali sam maltretirao,onako cisto iz dosade.

Духовно надметање које је коначно доступно свима
(а не само препаметним академицима)
има своје феноменалне предности,
и неке малецке мане.

Али веће предности, да се зна !

Огромно је цивилизацијско достигнуће то
што сам као дискутант физички недохватан и анониман.

Чак и телефонска конверзација нема толику ослобођеност физичког фактора.

Маница је што "свака будала" може да се сакрије и без страха шири идиотизам,
али такав дух ипак на крају буде елиминисан.

Форуми су тренутно места најдуховнијег састајања,
са све модерацијом и понеким чудним одлукама уредништва.

Onda odgovori koja je svrha foruma. Ljudi se izrazavaju ovako ili onako u zavisnosti od teme. Svakako da pretnje ne dolaze u obzir a i glupe su. Ja nekome da pretim za koga i ne znam gde je? Hajde na primer "Sta hoce feministkinje". Da li ti ocekujes neku filozofiju ili neko kulturno objasnjenje? Pre vise godina je neka aktivistkinja u Americi pokusala da objasni i na kraju su pale takve reci jos uvek nevidjene na ovom forumu. Feminizam je totalni idiotizam kao i zenska ravnopravnost sa muskarcima. Ravnopravne su samo onoliko koliko njima treba. Bezi bre.
Нисам баш најбоље разумео. Скроз се слажем да је форум као и све друштвене мреже инструмент изражавања али где је граница, где престаје изражавање а почиње нешто што је увредљиво или неприхватљиво, уств, злонамерно?

Nisam maltretiran,ali sam maltretirao,onako cisto iz dosade.
Ја лично нисам , можда кад сам био клинац, ал немам никакву потребу то да радим, поготово не из досаде

Што, како си се осећао након тога? Неке занима и то, мене баш

Духовно надметање које је коначно доступно свима
(а не само препаметним академицима)
има своје феноменалне предности,
и неке малецке мане.

Али веће предности, да се зна !

Огромно је цивилизацијско достигнуће то
што сам као дискутант физички недохватан и анониман.

Чак и телефонска конверзација нема толику ослобођеност физичког фактора.

Маница је што "свака будала" може да се сакрије и без страха шири идиотизам,
али такав дух ипак на крају буде елиминисан.

Форуми су тренутно места најдуховнијег састајања,
са све модерацијом и понеким чудним одлукама уредништва.
Могу да се сложим скроз!! Али поред форума ти имаш идиоте који те провоцирају у инбоксу на Фб, ИГ, поготово тинејџере

Ima tipova,koji misle da su najpametniji na svetu i pocnu da provociraju.Uvek cu im vratiti.Postoji ona,"Dok pametni popustaju,ludi okilavise".
Ма тога на форуму гледам сваки дан🤣 ал например како објашњаваш кад нпр неко окачи слику на инстаграм и онда неко ту слику пушта по групама и смеје се, подхјебава, оговора...

Многи па чак и овде на форуму када се крију иза тастатуре и екрана или телефона и не зна се о њима много, а најбитније, нису физички присутни, дају себи за право да пишу свашта.
Ovo boldovano je ključno. Ljudi su puni frustracija i negativne energije, u stvarnom životu ne mogu tako lako da se isprazne nad drugima bez posledica i onda im net i anonimnost dođu kô kec na desetku.

Back