onlajn zarada

gost 192266

Elita
Poruka
23.388
Sve vise na netu nalazite mogucnosti za onlajn ili kako tu drukcije zovu Dodatna Zarada, ima mnogo mogucnosti, ali je problem sto je to sve nelegalno jer se neplaca porez!
konkretno znam slucaj coveka koji je zaradio nekih 100 eura, podigao na svoj racun u jednoj nasoj banki, i dobio poruku:
postovani da bi priliv na vas devizni racun bio proknjizen potrebno je da potpises izjavu o osnovu priliva novca.
on ode u banku kaze odakle mu pare, oni mu kazu napisi da je poklon od tamo nekog rodjaka i nemoj to vise raditi, kao ne pesotoji porez na takvu vrstu zarade!

da li je moguce da u nasoj truloj drzavi postoje i ovakvi propusti? vi zaradite a nemozete uzeti svoj novac! nepricam o nelegitimnim poslovima, jednostavno zaradjen novac na legalan nacin koji je svugde u svetu normalna stvar samo kod nas izgleda nije :rumenko:

Poslednja izmena od moderatora:
Nejasno mi je to da se ne moze odrediti porez za takvu vrstu prihoda - zarade - moze se to podvesti pod npr."Honorar" ili sl., a da se na to mora platiti porez - mora, i svugdje u svijetu je tako.Da bi novac bio legalno zaradjen mora biti i oporezovan od strane drzave.

Да ли ви то покушавате да се секирате на рачун државе јер се није сетила још за ту врсту пореза али се немојте секирати то је вероватно јер то није још узело маха .

Pobogu da li ti znaš koliko je 40% i ovih 18% je mnogo...a mi kao krajnji potrošači plaćamo taj porez pa ti razmišljaj ako kupiš nešto preko neta koliko će te to koštati.

nisi me shvatila, imas raznih poslica na netu od klikanja ptc sajtova, pravljenja banera i sta ti ja znam sta sve ljudi rade, znaci poslovi se placaju nekom sicom 2,3 dolara po poslu. covek za 2,3 meseca zaradi 100$ i povuce ih na svoj racun u banci, znaci to nije redovan posao i plata nego nesto kao hobi a usput zaradis neku sicu cisto da nisi radio dzabe + dobro dodje da popuni kucni budzet.

i sad ispada da on nemoze tako da zaradi jer nema mogucnost da plati porez drzavi kao sto bi platio kad radi neki posao ovako (ugovor o delu i sl.)
a bilo bi svima dobro:
drzava dobija pare od poreza, banka dobija proviziju za izvrsenu transakciju a covek dobija svoje pare!

samo sto je prethodnih rekao nije jos uzelo maha kod nas pa drzava neobraca paznju na to, ali na rast nezaposlenosti sve vise ljudi se okrece da zaradi nesto na netu kad vec dobar deo vremena provodi za racunarom

Jos mi niko nije trazio neki dokument o tome odakle meni koji novci na deviznom racunu.... Bas ni jedna banka nije trazila bilo sta... Najnormalnije sam podizao novac...

Uostalom to nema bas nikakvog smisla, jer zamisli da neko ima neku debitnu karticu, pa novac podize sa automata... Kako ce automatu da pravda novce?

Mislim da je to tvoj prijatelj izmislio...

Sto se tice poreza na firme koje elektronski posluju, to je naravno zakonski regulisano, ali ako neka ptr ili ptc firma nije registrovana u nasoj drzavi, sto bi nasoj drzavi placala porez?

I sto bi drzava uzimala porez na platu koja nije zaradjena u njoj?

Vec se dosta daje drzavi, a nista se ne dobija zauzvrat, tako da je elektronsko poslovanje fin nacin da svoje pare zadrzis za sebe...

Sto se tice nacina na koji se moze zaradjivati... Svi ovi ptr, ptc, itd. sajtovi su smejurija i ako se i nadje neko ko isplacuje, to su sitne pare za koje ode dosta vremena...

Bez nekih skilova nema zarade...

Jedan od finih nacina da se zaradi fin novac jeste odradjivanje poslova koji se nude na pojedinim sajtovima kao sto su getacoder.com i njemu slicni... Ima ih bas dosta...

Nema leba bez motike...

Jos mi niko nije trazio neki dokument o tome odakle meni koji novci na deviznom racunu.... Bas ni jedna banka nije trazila bilo sta... Najnormalnije sam podizao novac...

Uostalom to nema bas nikakvog smisla, jer zamisli da neko ima neku debitnu karticu, pa novac podize sa automata... Kako ce automatu da pravda novce?

Mislim da je to tvoj prijatelj izmislio...

Sto se tice poreza na firme koje elektronski posluju, to je naravno zakonski regulisano, ali ako neka ptr ili ptc firma nije registrovana u nasoj drzavi, sto bi nasoj drzavi placala porez?

I sto bi drzava uzimala porez na platu koja nije zaradjena u njoj?

Vec se dosta daje drzavi, a nista se ne dobija zauzvrat, tako da je elektronsko poslovanje fin nacin da svoje pare zadrzis za sebe...

Sto se tice nacina na koji se moze zaradjivati... Svi ovi ptr, ptc, itd. sajtovi su smejurija i ako se i nadje neko ko isplacuje, to su sitne pare za koje ode dosta vremena...

Bez nekih skilova nema zarade...

Jedan od finih nacina da se zaradi fin novac jeste odradjivanje poslova koji se nude na pojedinim sajtovima kao sto su getacoder.com i njemu slicni... Ima ih bas dosta...

Nema leba bez motike...

poenta je da ti platis porez drzavi jer zivis u njoj a ne sajtovi! kao sto znas i sportisti koji zaradjuju lovu preko moraju da placaju porez u mestu prebivalista....

poenta je da ti platis porez drzavi jer zivis u njoj a ne sajtovi! kao sto znas i sportisti koji zaradjuju lovu preko moraju da placaju porez u mestu prebivalista....

Firma u kojoj radim deo moje plate odvaja za porez... Porez na doprinos ne odvajam ja od podignutih novaca.

S obzirom da firma ne posluje u zemlji i ne zaradjujem u zemlji, sto bih ja davao porez na doprinos ovoj zemlji?

To bi bilo isto kao da mi se pojavi sada Argentina, sa kojom ama bas nikakve veze nemam i trazi deo moje zarade...

U tom slucaju porez se uzima na imovinu koju posedujem u ovoj zemlji... Uzima se i za neke druge stvari, ali porez na doprinos koji je zaradjen u drugoj zemlji... To se ne naplacuje...

Sportisti koji placaju porez u zeljama u kojima prebivaju, rade i zaradjuju.
Ukoliko zivis u jednoj zemlji a imas biznis u drugoj zasto bi ovoj u kojoj zivis trebao da placas porez na zaradu?

Back