_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Svidelo se to nekome ili ne kinofobija jeste psihijatrijska bolest, definisana u DSM IV pod sifrom 300.29 gde spadaju i ostale specificne fobije 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ogovaraj i ti nju kod komšija kako baca đubre oko zgrade i hvali se da prdi.![]()
Zamislite situaciju, gde npr. vodite dete u vrtić kroz neki park, kvart i odjednom izleti neki pas onako slobodan, bez povodca. Može on ne znam koliko biti miran i dobar i samo proći kraj vas, a da dete doživi šok. To dete kasnije odraste i ostaje mu loše iskustvo vezano za pse, za čitav život..da li to treba osuđivati i govoriti da ide da se leči?
Па кад је то повезано.
Да би неко ''марширао'' пса мора да буде у таквој ситуацији, а уколико је пас у свом боксу, свом дворишту или на повоцу из ногу власника - онда до таквих ситуација не долази....![]()
helen,covek koji ima strah od pasa sigurno nece da krene da maltretira psa i da se izivljava,nego ce se skloniti
a psihopata koji mrzi pse ce da sutne psa ako ima priliku
Па, ја све време причам о онима који се плаше паса...јер многи овде негирају тај страх или га проглашавају психијатријском болешћу...![]()
Има људи који заиста воле инсекте и сматрају их милим бићима, али се ја гадим кад их видим...и имам право да их не волим и не сматрам се будалом зато што не волим оно што воли неко други.
Исти случај је и са змијама, мишевима, мачкама, псима, папагајима.... Људи имају право ислободу да не воле нешто што ми волимо, али немају право да нас угрожавају због тога, као ни ми њих!
Shvatam šta hoćeš da kažeš, samo ima jedna mala začkoljica. Da bi se dete uplašilo psa, ono mora da već zna da je pas nešto opasno, a to može da nauči ukoliko neko u njegovoj blizini, najčešće roditelj, ima fobiju ili averziju prema psima.
Imam dva vrtića na manje od 30 metara od svoje zgrade i sa svojih prozora ih oba vidim i vidim decu i pse u međusobnoj interakciji, tako da znam o čemu pričam.
Treba prvo poslati na lečenje onoga koje dete naplašio.
moj udevojku je pre mesec dana ujela lutalica iz cista mira..tj bio je citav copor i krenuli su za njom..
i da, bas su super..
realnost je da to treba manje vise sve da se uspava...
To što se desilo tvojoj devojci je odraz društva u kome živimo. Da smo uređeno društvo i takvih situacija bi bilo daleko ređe. Trenutno se nalazimo u začaranom krugu... nesavesni vlasnici, siromašne i nemoćne lokalne samoprave i društva za zaštitu živorinja. Psi su u svakom slučaju žrtve... i na ulici, i u neuslovnim azilima i kada nekom iz vlasti prekipi pa napravi masakr. A uspud se desi da neko nagrabusa kao tvoja devojka.![]()
Kao vlasnici svojih ljubimaca, pasa, naša je dužnost i odgovornost da poštujemo zakon javnog reda i mira, i dok god se toga striktno pridržavamo, svi ti kinofobičari neće imati valjan argument da nas ugrožavaju.
Е, тооо!
О томе ја говорим од почетка, али сам била у више наврата погрешно схваћена....![]()
Дакле - није све у васпитању, неко је једноставно такав и није крив због тога!!!
И не значи да свако ко се плаши нечега - пати од фобија и да мора да се лечи! Сви се ми нечега плашимо....и по тој логици број психијатара у земљи требало би да буде бар десетоструко већи!
moj udevojku je pre mesec dana ujela lutalica iz cista mira..tj bio je citav copor i krenuli su za njom..
i da, bas su super..
realnost je da to treba manje vise sve da se uspava...
Да би постојање страха указивало на фобичан поремећај потребно је да страх омета свакодневно функционисање особе, или да особа због њега трпи. Значи особа не болује од фобије уколико се читав живот бојала нпр. змија, али јој тај страх није сметао. Дакле о фобији се говори онда кад страх ствара поремећаје у понашању и онемогућава обављање уобичајених животних функција.
То каже Википедија.
Е, тооо!
О томе ја говорим од почетка, али сам била у више наврата погрешно схваћена....![]()
slazem se sa tim,al tu ima jedan mali problemcic u zemljici srbijici
mi se pridrzavamo svega,a "kinofobicar" ne
mi njega prijavimo,niko nista...jos cemo mi biti krivi za to nesto
dosta ljudi se zalilo da kada su prijavili neku budalu,jos su oni ispali grbavi....
trula je ovo drzava...mnogo me nervira
dosta toga funkcionise po principu "budala je u pravu a ne ti jadnik sto pazis sta i kako radis"
Nije mi jasan tvoj argument protiv lečenja.
Fobije onemogućavaju pojedinca da iskaže svoj pun potnecijal. To je loše i za pojedinca i za društvo.
Izlečenjem fobija dobijamo srećnijeg i produktivnijeg pojedinca i bolje društvo.
Da sam ja na tvom mestu pokušao bih sa terapijom. Možda ne uspe, ali bih mi savest bila mirnija, što sam i to probao.
Naravno, ja ne mogu da i određujem kako ćeš i šta da radiš sa svojom decom, samo dajem savet iz iskrene dobre namere, na osnovu ono što znam.
Fobija je siptom da sa mentalnim zdravljem nešto nije u redu i tako je treba posmatrati.
Nažalost, u društvu je termin mentalno zdravlje stigmatizovan i asociran sa veoma ružnim slikama.
Ja na psihijatre gledam kao na zubare.
Slažem se ja sa tvojom osnovnom premisom, ali ne i sa stavom prema ljudima koji su kinofobičari ili mrze pse.
a ko to odavde svakoga ko nije blagonaklon prema psu proglasava fobicarem i psihom?
U navedenom primeru je sasvim moguće da se radi o transferu fobije. Na primer, postoje ljudi koji se boje sluzi. To je jedna od atavističkih fobija, koja je nekada imala za cilj da olakša preživljavanje ljudske vrste. Onda se vrši transfer te fobije na sve što je sluzavo: puževi, ribe, psi (zato što bale), itd. Kroz terapiju se vremenom uočava da subjekt nema zapravo fobiju od životinja nego od sluzi.
Pri tome, ovo je jedna od mogućnosti, o kojoj bi trebalo razmisliti. Ne tvrdim da je baš tako.
Nije mi jasan tvoj argument protiv lečenja.
Fobije onemogućavaju pojedinca da iskaže svoj pun potnecijal. To je loše i za pojedinca i za društvo.
Izlečenjem fobija dobijamo srećnijeg i produktivnijeg pojedinca i bolje društvo.
Da sam ja na tvom mestu pokušao bih sa terapijom. Možda ne uspe, ali bih mi savest bila mirnija, što sam i to probao.
Naravno, ja ne mogu da i određujem kako ćeš i šta da radiš sa svojom decom, samo dajem savet iz iskrene dobre namere, na osnovu ono što znam.
To što pišeš "iz čista mira", zapravo znači da ona ne zna razlog, a ne da razloga nema.
Kako mene nijedan napušten pas niti vlasnički pas, za sve ovo vreme što provodim uz njih nije jeo?
Fobija je siptom da sa mentalnim zdravljem nešto nije u redu i tako je treba posmatrati.
Nažalost, u društvu je termin mentalno zdravlje stigmatizovan i asociran sa veoma ružnim slikama.
Ja na psihijatre gledam kao na zubare.
Slažem se ja sa tvojom osnovnom premisom, ali ne i sa stavom prema ljudima koji su kinofobičari ili mrze pse.
Žalosno, ali je tako.![]()
А страх који човек осети када пролази поред тигра који га не констатује? То је исто фобија?Fobija i strah nisu isto. Fobija je iracionalan strah. Strah od zivotinja koje ti realno nece nauditi i nicim te nece ugroziti, strah koji osoba oseca kad prolazi pored psa koji je ne konstatuje jeste fobija
pa onaj ko poznaje pse,moze po ponasanju i izrazu lica psa da vidi jel pas prijateljski nastrojen ili nije...dal laje onako bzvz ili je zaista naumio da napadne...
Ali ljudi koji ne znaju nista o ponasanju pasa i koji imaju strah ili fobiju od istih,tesko da ce "procitati" psa...
Njima je i sam pogled psa pretnja...otuda i price o napadima koji nisu napadi,nego je pas lajao a neko se uprpio pa digo frku da pas jede malu decu i ljude...
Naravno ima i pravih napada...nisu ni svi psi male mace....neki napadi su opravdani,neki nisu....zavisi od psa...ima i pasa koji su budale...isto kao medju ljudima sto ima budala...
Iz tog razloga se mora spreciti postojanje lutalica(na human nacin a ne tamanjenjem,jer ono ne samo da nije u redu,nego i ne resava problem na duze)
i zaista treba uvesti neke dozvole za drzanje pasa
stvarno mi se smucilo da mene stavljaju u isti kos sa onom budalom sto huska svog pita na macke i folira se po kraju