Oni dani

Van end onli

Početnik
Banovan
Poruka
31
Danas ne radim ništa važno
Samo umirem
I samo gledam u zid
Praznim pogledom

I dišem plitko
I sve pliće
I u sebi govorim
Strašno veselo

Bolje da te ubijem polako
Da boli isto i tebe i mene
Ceo život ti puštam red
Da me ranjavaš samo ti
Da osetiš bol koji
U meni gori polako
I ne da mi da spavam

Šta vas baca u setu, melanholiju, tugu i splin? Na kratko na jedno veće, na par sati?
Stara ljubav? Propuštene prilike? Lepe uspomene? Čitanej foruma? Loši tripovi? Mešanje lorazepama i stomaklije?

Низак притисак у венама и артеријама
У сукобу са високим
Атмосферским притиском
Чини да се осећам као темпирана бомба
Којој је истекао рок.

Да ли да отворим још једну Баварију?

Uspomene. Nostalgicar sam i umem da patim za proslim vremenom ali i za mestima na kojima nisam bila, vremenom za koje sam zakasnila...
Kaubojski filmovi koje sam gledala sa dedom i on mi citao prevod dok nisam znala sama.
Zuti kisobrani koji asociraju na moju tetku dok je jos bila student i vodila me na klizanje, male, bele, kozne klizaljke br. 20 i nesto. Odlazak sa njom i njenim drugaricama na toplu cokoladu i u pozoriste, "Konjic grbonjic".
Kinder jaja i period kada sam ih dobijala na desetine odjednom, pa tu cokoladu odlagali u plasticne kutije a ja zurila da sto pre slozim figurice.
Prolece, behar i scanje na veliku, staru kajsiju i moju ljuljasku obesenu o nju.
Guste pahulje snega koje secaju na ususkane zime uz cokoladno mleko, keks i ruske bajke.
Moj bulevar gde sam odrasla i kom sam se vratila, kada izadjem iz zgrade, pogledam pravo i znam da sam kod kuce.
Kovrdzave loknice dece guzate od pelena koja dok hodaju poskakuju kao da lebde. Cucle.
Miris mora i pogled u daljinu kao da mi svaki put kazu:"Toliko toga jos treba da se desi, ima nade, ima volje..." Pa ti se place od miline i te neopipljive podrske.

Svako jutro dok stojim na vratima i gledam mm kako drzi za rukice njih dvoje... dok neumorno prepricavaju neki san ili jucerasnji dogadjaj... njihove male jaknice, rukice, cipelice, cizmice... kako gegaju s lakocom... osmeh i onaj poljubac koji mi posalju me samo samo podsete da sam bas tamo gde sam oduvek zelela da budem :)

Svako jutro dok stojim na vratima i gledam mm kako drzi za rukice njih dvoje... dok neumorno prepricavaju neki san ili jucerasnji dogadjaj... njihove male jaknice, rukice, cipelice, cizmice... kako gegaju s lakocom... osmeh i onaj poljubac koji mi posalju me samo samo podsete da sam bas tamo gde sam oduvek zelela da budem :)
Ovo si mnogo lepo rekla, ko sebe da gledam kakva sam nekad bila, ali videćeš kako je tek slatko kad te male jaknice, rukice i čizmice porastu i budu veće od tvojih a još uvek zavise od tebe po svim osnovama...najlepši deo priče te tek čeka. :lol:

- - - - - - - - - -

Samo umirem
I samo gledam u zid
Praznim pogledom

I dišem plitko
I sve pliće
I u sebi govorim
Strašno veselo

Ceo život ti puštam red
Da me ranjavaš samo ti
Da osetiš bol koji
U meni gori polako
I ne da mi da spavam

Šta vas baca u setu, melanholiju, tugu i splin? Na kratko na jedno veće, na par sati?
Stara ljubav? Propuštene prilike? Lepe uspomene? Čitanej foruma? Loši tripovi? Mešanje lorazepama i stomaklije?
Sve nabrojano osim lorazepama i stomaklije. Imam bolju kombinaciju:lol:

Ovo si mnogo lepo rekla, ko sebe da gledam kakva sam nekad bila, ali videćeš kako je tek slatko kad te male jaknice, rukice i čizmice porastu i budu veće od tvojih a još uvek zavise od tebe po svim osnovama...najlepši deo priče te tek čeka. :lol:
- - - - - - - - - -
Sve nabrojano osim lorazepama i stomaklije. Imam bolju kombinaciju:lol:

A ja sam toliko srecna da nekad sebe ustinem... i cak se pitam dokle ce da traje...
I uvek mislim da je to to... da ce sve dalje biti teze i gore...
Hvala ti... mnogo mi znaci ova poslednja recenica

Ovako, imam redovan ciklus, baš u dan uvek. Izgubila sam nevinost pre 18 dana, bez zaštite, bilo je baš bolno i prokrvarila sam, ali nakon toga sve je bilo ok. Sigurni smo da nisam trudna, odradila sam test. Ali kasni mi već 14 dana, to mi se nikad nije desilo. Može li uzrok da bude gubljenje nevinosti?

Ovako, imam redovan ciklus, baš u dan uvek. Izgubila sam nevinost pre 18 dana, bez zaštite, bilo je baš bolno i prokrvarila sam, ali nakon toga sve je bilo ok. Sigurni smo da nisam trudna, odradila sam test. Ali kasni mi već 14 dana, to mi se nikad nije desilo. Može li uzrok da bude gubljenje nevinosti?

То ти је највероватније због тога што си седела на ладном бетону.

Немој више да седаш на ладан бетон и све ће бити ко некад.

Inace kad me pacijenti zovu izbjegavam bilo sta da kazem bez pregleda.

koliko imas godina? kod mladih devojaka ciklus se ustaljuje i po dve, tri godine. jeste li koristili zastitu pri odnosu?i kad pre odradi test, a ni on nije bas najpouzdaniji, narocito u ranim danima trudnoće, dok hormoni jos ne počnu da divljaju po organizmu.
elem, pravac kod ginekologa, mada je verovatno uzaludno tako nešto te savetovati.
i sledeći put-prezervativ u ruke.

koliko imas godina? kod mladih devojaka ciklus se ustaljuje i po dve, tri godine. jeste li koristili zastitu pri odnosu?i kad pre odradi test, a ni on nije bas najpouzdaniji, narocito u ranim danima trudnoće, dok hormoni jos ne počnu da divljaju po organizmu.
elem, pravac kod ginekologa, mada je verovatno uzaludno tako nešto te savetovati.
i sledeći put-prezervativ u ruke.

pa pise bez zastite

vidim sad i ja, nisam pazljivo citala.
u kakvom sam raspolozenju kad su tinejdzeri u pitanju, dodje mi da ih sve nasamaram redom, krenuvsi od moje. znaju da se zabrinu oko trudnoce, al sudove da operu, to malo teze. more mars.

vidim sad i ja, nisam pazljivo citala.
u kakvom sam raspolozenju kad su tinejdzeri u pitanju, dodje mi da ih sve nasamaram redom, krenuvsi od moje. znaju da se zabrinu oko trudnoce, al sudove da operu, to malo teze. more mars.

nisam ni ja kod prvog puta, trebalo je i meni par godina da dobijem tu svest

Meni hitno treba pomoc!
Imam 17,5 godina. prvu menstr. sam dobila u prvoj godini srednje i nakon toga imala sa prekidima , da vec 1,5 godinu nemam uopste. Bavim se atletikom... problem je poceo od aprila 2015.te kada mi se pojavila nesanica. Psihijatar mi je prepisao ksalol i anksoznost uzrokovana nesanicom se potpuno povukla ali je stalno prisutna nesanica i budjenje nocu(isprekidan san). Gledala sam na net-u i videla da sekundarna amenoreja prouzrokuje nesanicu tako da sam se dala u akciju :confused: Ginekolog u Bg-u mi je rekao da je sve u redu ali da se sa nutricionistom kunsultujem. Ja jedem sve, odnosno brzu hranu ne (nezdravu) ali sve ostalo da u normalnim kolicinama, nista ne izbegavam.
Stvarno mi je stalo da resim ciklus i nesanicu. Uzela sam pre nedelju dana femisan a kapi, koristim riblje ulje kasicicu dnevno i jedem orahe saku otprilike u toku dana, i pijem caj or ruzmarina. Stvarno ne bih uzimala vest, hormone pre svega jer sam cula da nisu zdravi a drugo jer smatram da bih se ugojila... sta mi savetujete?

Meni hitno treba pomoc!
Imam 17,5 godina. prvu menstr. sam dobila u prvoj godini srednje i nakon toga imala sa prekidima , da vec 1,5 godinu nemam uopste. Bavim se atletikom... problem je poceo od aprila 2015.te kada mi se pojavila nesanica. Psihijatar mi je prepisao ksalol i anksoznost uzrokovana nesanicom se potpuno povukla ali je stalno prisutna nesanica i budjenje nocu(isprekidan san). Gledala sam na net-u i videla da sekundarna amenoreja prouzrokuje nesanicu tako da sam se dala u akciju :confused: Ginekolog u Bg-u mi je rekao da je sve u redu ali da se sa nutricionistom kunsultujem. Ja jedem sve, odnosno brzu hranu ne (nezdravu) ali sve ostalo da u normalnim kolicinama, nista ne izbegavam.
Stvarno mi je stalo da resim ciklus i nesanicu. Uzela sam pre nedelju dana femisan a kapi, koristim riblje ulje kasicicu dnevno i jedem orahe saku otprilike u toku dana, i pijem caj or ruzmarina. Stvarno ne bih uzimala vest, hormone pre svega jer sam cula da nisu zdravi a drugo jer smatram da bih se ugojila... sta mi savetujete?

Promeni ginekologa.
Nije normalno da nemas menstruaciju

Samo umirem
I samo gledam u zid
Praznim pogledom

I dišem plitko
I sve pliće
I u sebi govorim
Strašno veselo

Ceo život ti puštam red
Da me ranjavaš samo ti
Da osetiš bol koji
U meni gori polako
I ne da mi da spavam

ja reko tema PMS:pms::rotf:

- - - - - - - - - -

zvali su je klon trolic;)

- - - - - - - - - -

Meni hitno treba pomoc!

ako nisi trolic ginekolog nek ti da uput za klinicki gin.da uradis hormone itd..

ne dozvoljavam da klonem
probleme shvatam kao novi izazov da naucim nesto i da pokazem da se trud isplati
ne predajem se i nikad necu
treba birati nacin, a ne sredstva, uvek postoje izbori i uvek se moze cuti ako slusas neki nagovestaj u kom pravcu da ides
zato treba sto vise slusati, sto manje pricati, i raditi po svojim uverenjima
naucila sam da se borim za sve sto je vazno, da ne zalazim u besmislene borbe, i kao pravi lovac i borac, mom spartanskom duhu nije dozvoljeno tugovanje
samo napred

Back