Onesvestiti čoveka udarcem

Počeo sam trenirati akido.

e ako trenirash aikido, sigurno necesh nikoga tuci i udarati...
aikido je drugachija veshtina...
a to dal mozhe...ne smem da pricham, ce me uapse...

- - - - - - - - - -

Опрости ми на знатижељи, али ме веома занима шта ти је тренер урадио када си га ово питао.

pokazao mu! :mrgreen:

Ja sam čuo da možeš onesvestiti čoveka, ako ga udares negde u predelu ramena.

mozhesh, ali treba toliko jako da ga udarish, da cesh mu slomiti ramenu kost...a on ce se onesvestiti od bola...
dakle, toerijski je moguce, samo mi nije jasno yashto bi to radio...
lakshe je krosheom u vilicu, automatski pada, zbog spleta zhivaca koji se nalaze iza vilice...
mada, ne mora da znachi...sve je to individualno...
nego, jel ti to hocesh da se bijesh sa nekim?

mozhesh, ali treba toliko jako da ga udarish, da cesh mu slomiti ramenu kost...a on ce se onesvestiti od bola...
dakle, toerijski je moguce, samo mi nije jasno yashto bi to radio...
lakshe je krosheom u vilicu, automatski pada, zbog spleta zhivaca koji se nalaze iza vilice...
mada, ne mora da znachi...sve je to individualno...
nego, jel ti to hocesh da se bijesh sa nekim?

Neću da se bijem, takav tip nisam. Čisto iz samoodbrane želim da znam.

Ja to želim da naučim, nema ništa lepše nego kad neki sivonja krene na tebe, a ti ga sa 2 prsta onesposobiš :D

Ako te neki sivonja napadne (daleko bilo) gledaš da se izboriš kako znaš, a ne da biraš tehniku koja će biti ponižavajuća za njega, jer će te nadvladati.Postoje takve tehnike i ranjiva mesta u oblasti ramena i grudnog koša, ali da bi ih izveo moraš da više godina uvežbavaš preciznost, jačaš manje udarne površine kao vrhovi ili članci prstiju.Problem je što udarac malim udarnim površinama nanosi tako teške povrede da umesto da nadvladaš takvog sivonju, možeš ga usmrtiti i završiti na ozbiljnoj robiji.Tvoj trener je to verovatno spomenuo kao zanimljivost, ali čisto sumnjam da podučava početnike kako da zabadaju prste u protivnika.Tako da te pre tih tehnika čeka dugo, dugo usavršavanje šiho nage i svih njegovih 5 varijacija, kotegaeshi i irimi nage sa njihovih 5 varijacija kolut napred, kolut nazad itd.:lol:

Ja to želim da naučim, nema ništa lepše nego kad neki sivonja krene na tebe, a ti ga sa 2 prsta onesposobiš :D

Postovanje Sinovac, dobro si cuo u vezi udarca u rame.Radi se o udarcu u Klavikulu ili u misicni deo od vrta pored klavikule, koji se radi u kineskim sistemima.Udarac se zove Zdralov kljun i radi se stisnutim ukrucenim prstima u misicni deo ili takozvani hiraken udarac u klavikulu, i,li pak pesnicom.Mora da se dobroo uvezba i plus da imas Tvrde prste kad njima direktno udaras.
Ja ti preporucujem nesto drugo sto je mnogo Efektivnije i ne treba ti velika spretnost, samo da naciljas dobro.Prvi udarac je sakama u predeo srca i to mozes da doziras jacinu, a mozes i sa obe pesnice.Drugi udarac je unutrasnjom povrsinom ruke izmedju sake i lakta .Taj udarac se izvodi punom snagom kako u telo tako i u glavu.

Bas bi voleo da neko proba sa obe pesnice da me pogodi u grudi a da ne stigne iz kontre da dobije u bradu.
To sto mu savetujes da udari nekog u srce,treba te banovati,pricas gluposti.Udarac u srce moze zaustaviti rad istog.

Idi na boks,batali te filmske trikove.

Back